24 October 2012

China Glaze Immortal - Jelena's Wonderful Colors

Juče sam imala peh i slomila sam nokat te vam neću pokazati neki od svojih lakova, već ću tastaturu prepustiti dragoj koleginici-blogerki i forumašici Jeleni. Ona je prva među nama počela da organizuje redovna gostovanja na svom blogu i dala je šansu mnogim drugim lakoholičarkama (uključujući i moju malenkost) da na svoj način predstave sebe i neki lep lak. Ovog puta sam ja domaćin, a gost je ona. Jelena, izvoli.

Drage moje,

Evo i mog prvog gostovanja na nekom blogu. Kao što znate Cajka je kod mene gostovala sa fantastičnom recenzijom Aurinog laka. Ja sam za svoje gostovanje odabrala China Glaze lak iz jedne od poslednjih kolekcija koje su se pojavile kod nas u prodaji.

China Glaze lakove možete kupiti u Alexandru u Novom Sadu, a u Beogradu u Ultra Sun-u i od nedavno na još jednom prodajnom mestu u salonu Kiwi.

Lak koji vam danas predstavljam je CG Immortal (80785) iz Wicked praznične kolekcije, koja je izašla povodom čuvenog praznika Dana veštica, za 2012. godinu.


Wicked kolekcija je po meni jedna od onih kolekcija u kojoj ima za svakog ima po nešto. Boje koje su zastupljene su crvena, plavo-ljubičasta, siva, crno-zelena, sljokičavi toperi... Kolekcija broji samo šest lakova, četiri pune boje i dva topera.



Iz ove kolekcije pored Immortal laka sam uzela još i Bizzare Blurple, ali o njemu nekom drugom prilikom. Ostali lakovi jesu jako lepi, ali me nisu privukli. Slaba sam sa sivim lakovima, smatram ih teško nosivim. Po meni ne može svaki ten da iznese svaki ton sive boje, i sa njom mora jako pažljivo. Ja sam jako svetla i većina sivih lakova ume da mi umrtvi ruke. Ali sa Immortal-om to nije slučaj. Lak me je oduševio već u bočici kad sam ga videla, a kad sam ga namazala moje oduševljenje je naglo poraslo.

Lak je divan. Podjednako je lep na suncu, u senci, u zatvorenom prostoru. Za nijansu mi je najlepši na suncu, što se vidi na slikama i zašto. U senci dobija pravu beton sivu nijansu, sa još uvek vidljivim šljokicama. Dok slikan pod blicem slobodno mogu da napišem da „šljašti“.

sunce

senka

blic

Što se tiče šljokica one su jasno definisane i vidljive pod bilo kojim svetlom. Boje koje se vide u šljokicama su plava, svetlo ljubičasta, i mala količina srebrne. U senci to predivno presijavanje se ne vidi, iako se same šljokice vide. Na suncu lak je prelep. Meni se lično sviđa u oba slučaja.


Po netu sam čitala da devojke nisu baš zadovoljne time kako se lak nanosi. Ja jesam. Nisam očekivala da pokrije iz jednog sloja, ali drugi malo deblji sloj rešava sve. Nakon prvog sloja ostaju ćelava mesta jer gustina laka nije velika. Posle drugog dobija se puna, jednaka i izrazita siva boja. Tek tada se vidi koliko je lak lep. Relativno se brzo suši, završnica laka nije visokog sjaja. Pod prstom se slabo osete šljokice, tako da ja obavezno koristim tc, da dobijem divan sjaj i glatku površinu laka.





Ovo je prava nijansa sive za sve one koji baš i ne vole ovakve nijasne, a ipak žele da imaju bar jedan sivi lak u kolekciji. Sa njim treba biti obazriv, jer mislim da ne stoji svima, zbog tena, i ako se ipak odlučite na kupovinu ovog laka, ako je moguće probajte ga pre kupovine. Ako vam nije bitno da li ide uz ten ili ne, onda svaka moja preporuka za ovaj lak, jer vas sigurno nece razočarati.


10 comments:

  1. Kaaaakva boja! Savršen je što se mene tiče, jedino ne znam da li on to stvarno malčice vuče na maslinasto zeleno ili su takve postavke mog monitora.

    ReplyDelete
  2. uuuu, bravo! divan je, cela kolekcija mi je super!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Radosti moje - nijedan mi se ne sviđa toliko da želim da ga uzmem. Ovaj je lep, ali ne bih rekla da je za mene. Mada mislim da bi zamatiran delovao mljac.

      Delete
  3. Jeeeee :) Evo i mog prvog gostovanja :)

    Coxy: ne vuce na maslinasto zeleno, cista, prava siva boja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne sumnjam da će te spopasti i druge blogerke da gostuješ kod njih :D
      Zaista lak deluje prelepo i fino si ga opisala.

      Delete
  4. Bravo za prvo gostovanje!:) Lak je zaista prelep i jako lepo ga je Jelena opisala. Jedva cekam da ga mazem.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala u Jelenino i moje ime. Jelena zaista ume lepo da predstavi boju, a meni je posebno milo što je odabrala baš nijansu kakvu ja nemam i verovatno neću ni imati :D

      Delete
  5. Lep, lep, i super si ga opisala, iako sam ga licno u prvom mahu preskocila jer imam Elephant Walk koji je cini mi se malko bolji za moj ten. Mada ovaj ima te divne sljokice i sad sam ga opet uzela u razmatranje.

    ReplyDelete
  6. Hvala devojke :) Bilo je zadovoljstvo gostovati kod Cajke na blogu :)

    ReplyDelete

Hvala vam što ste izdvojili vreme da pogledate moje slike, pročitate članak i što želite da podelite sa mnom i drugima svoje mišljenje. Molim vas da mi ne ostavljate linkove ka svojim blogovima, sajtovima, slikama kučića i mačića i ostalim lepotama. Sama ću kliknuti na vaš profil ako mi ostavite smislen ili zanimljiv komentar, a komentare sa linkovima tretiram kao spam.

Thank you for taking time to look at my photos, read the article and share your opinion on the subject. Plese, don't link to your websites, blogs, puppy and kitty pictures and other stuff in comments. I'll check out your profile on my own as long as you leave a sensible or interesting comment and I'll treat comments with links as spam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...