23 October 2012

Pečatiranje za Noć veštica


Evo malo ukrašavanja noktiju i isprobavanja pečata, grebalice i pločice za pečatiranje sa sajta http://kkcenterhk.com/.

I did some nail decorating and tried a stamping plate, stamper and scraper sent to me for review from http://kkcenterhk.com/.

N.NAIL Scraper And Stamp Set [JR1055]

N.NAIL Scraper And Stamp Set [JR1055]

Bila sam neprijatno iznenađena što mi je umesto metalnog grebača prikazanog na slikama na sajtu stigao plastičan grebač. Plastičan grebač već imam i ovaj proizvod sam odabrala za recenziju jer sam želela da isprobam metalni. U opisu proizvoda ne piše materijal, ali sam na osnovu priloženih slika (uključujući i fotografije drugih blogera koji su radili recenziju za ovaj proizvod) pretpostavila da ću dobiti metalni. Ne znam da li ovo spada u obmanu mušterije, ali mislim da bi trebalo jer sigurno se razlikuje i učinak i kvalitet metalnog i plastičnog grebača, na stranu to što sam ja (ili neko drugi) možda spremna da odvojim 4,5 $ za metalni grebač, ali ne i za plastični. Kada se prevaziđe ovaj problem, i pečat i grebač su sasvim dobri. Znam da nekim pečatima treba malo turpijanja kako bi slika bolje prionula, ali sa ovim to nije slučaj. Sliku je fino primao i fino prenosio na nokat. Nemam zamerke.

I was unpleasantly surprised when I received a plastic scraper instead of a metal one that is shown in photos on the website. I already have a plastic scraper and I picked this particular product for review because I wanted to try a metal one. Material isn't mentioned in the product description, but from the photos on the website (including those from other bloggers' reviews) I supposed I'd get a metal one. I don't know if this falls under deception of consumer, but it should because surely both quality and effectiveness of metal and plastic scrapers differ, not to mention that I (or anyone else) may be willing to spend $4.5 on a metal scraper, but not on a plastic one. If we disregard this issue (and I find it to be a big issue), both scraper and stamper are good. I know some stampers need a bit filing in order to pick up an image from the plate well, but that isn't the case with this one. It picked up images really well and transferred them well on the nail. I don't have any complaints on that.

N.NAIL Stamping Image Stamp Template Plate SPPMM93 [SPPMM93]

N.NAIL Stamping Image Stamp Template Plate SPPMM93 [SPPMM93]

Pločica M93 ima devet šara - četiri morske, četiri u vezi sa Noći veštica i jednu apstraktnu šaru. Ovom sam prilikom zanemarila morske motive i isprobala preostalih pet sa delimičnim uspehom. Sama pločica je bila prekrivena zaštitnom plastičnom folijom tako snažno pričvršćenom da sam je jedva skinula. Pločica je metalna i veoma je oštrih ivica. Šare su jasno urezane na njoj.

M93 stamping plate has nine designs - four sea-themed, four Halloween-themed and one abstract image. I skipped the sea-themed ones this time and tried the other five, with partial success. The plate was covered with a protective plastic wrap, so fast attached that I barely managed to take it off. The plate is metal, its edges are very sharp and the images are well engraved and clear.


Prvo sam isprobala sliku zbog koje sam i odabrala baš M93 - paučina sa paukom. Slika je prilično tanana i neočekivano se dobro prenela i na pečat i na nokat. Za test sam koristila Flormar Supershine Miracle U33, kasnije Golden Rose With Protein 287.

I first tried the design that was the reason I picked M93 in the first place - cobweb with spider. The image is fine and detailed and transferred on the stamper and the nail unexpectedly well. I used Flormar Supershine Miracle U33 for test and later Golden Rose With Protein 287.


Potom sam prešla na vešticu na metli. Ovo je puna slika, ali opet sa detaljima koji se lako mogu pokidati tokom prenošenja, ali meni se to nije desilo. I paučina iznad i veštica ispod su prvi pokušaji. Za vešticu sam koristila Golden Rose With Protein 287.

Afterwards I picked a witch on a broom. This design is rather full, but still there are details that can easily be torn during transfer, which luckily didn't happen. Both cobweb above and the witch below are first tries. I used Golden Rose With Protein 287 for the witch.


Dopada mi se što kada pogrešim ili ne prenesem sliku baš dobro grešku mogu da zgulim sa nokta. To sam učinila u nekoliko navrata kada nisam dobro pozicionirala sliku ili kada lak koji sam odabrala za sliku nije bio dovoljno uočljiv na noktu. Od pet lakova koje sam odvojila za ovo pečatiranje na kraju sam koristila samo dva, a isprobala sam i dodatna dva, ali nisu se videli dobro na ovoj prilično živoj pozadini.

I like the fact that I could scrape my mistakes off my nails. I had to do it several times when I placed a design on a wrong spot or if the polish I chose wasn't as visible on the nail as I wished it to be. Out of five polishes I picked for this project (+ two I added later) I ended up using only two because others didn't stand out on this busy background.


Samo sam sa slikom duha sam imala problema - lak se nije zadržavao u centralnom delu slike, a samim tim se nije taj deo ni prenosio na pečat. U kom god smeru da sam brisala lak sliku duha nisam mogla da dobijem u celosti.

I only had trouble with the ghost image - polish wouldn't stay in the midsection of the image and therefore couldn't transfer on the stamper and nail. No matter what direction I scraped the polish off, I couldn't get the whole image.


Svi nokti ispečatirani crnim lakom. Ni sa bundevom, koja ima tanke linije, ni sa apstraktnim motivom nisam imala nikakvih problema. Savršeno su se preneli.

I stamped the rest of my nails with black polish. I had no trouble with jack-o'-lantern, which has very fine lines nor with the abstract design. Their transfer was flawless.


Plašila sam se da mi nadlak može zabrljati slike, ali nije. Čak su postale intenzivnije.

I was afraid the top coat might smudge the designs, but it didn't. It even made them more visible.


Summa summarum, M93 pločica je dobra, ako se izuzme slika duha. Pečat i grebač su takođe dobri, samo grebač nije onaj koji je predstavljen na sajtu.

Summa summarum, M93 plate is good, except the ghost image. Stamper and scraper are also very good, but the scraper isn't the one shown on the website.


Ove proizvode sam dobila za recenziju sa sajta http://kkcenterhk.com/. Dobila sam i kod koji možete upotrebiti za 10 % popusta pri naručivanju. Samo unesite cajka u prostor za kod za popust kada budete plaćali. KKCenterHk šalje robu širom sveta. Srbija ne postoji u meniju zemalja, ali postoji Jugoslavija.

The products above were sent to me for review by http://kkcenterhk.com/. I was also given a coupon code you can use to get 10 % discount. Just enter cajka at checkout. KKCenterHk ships worldwide.



11 comments:

  1. jao, a meni duh najbolji... moguće sa nekim lakom predviđenim za pečatiranje bi se dao preneti... ja ni sa jednim običnim ne uspevam da uradim kako treba..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma ovo se vidi da grebalica svuče lak na najširem delu slike. Duhić je presladak i žao mi je što nisam uspela da ga prenesem.

      Delete
  2. Paukova mreža mi je najsipmatičnija :)
    Mislim da sam ja jedina blogerica koja nema opremu za pečatiranje :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Paučina je prekrasna. Moraću da pokušam srebrnu ili zlatnu na nekoj tamnoj podlozi.
      A mislim da tebi zbog dužine noktiju pečati i nisu baš zgodni. Kupila sam tablu sa motivima za ceo nokat, a ne mogu da ih prenesem na nokat jer mi je pečat premali u odnosu na nokte. Verovatno bi i tebi bio.

      Delete
    2. Znam da su ti uzorci za cijeli nokat kratki, pa vjerovatno te ne bih ni kupovala.
      Ali voljela bih da probam, pa ću kupiti bar essence set za pečatiranje.

      Delete
    3. Lepo, imaju oni zanimljive dezene, a nisu skupi.

      Delete
  3. Bas je super. Nemam ni ja, moracu da nabavim :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uzmi. Kod Kineza nisu skupi pečati (ja sam komplet pločicu, pečat i grebalicu platila 80 dinara), a nije ih teško ni koristiti.

      Delete
  4. Kako mi je ovo promaklo?! super ti je ispalo, diskretno a stvarno je fora preko holo laka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala. Uzela sam sada i lakove za pečatiranje pa će sličice valjda ispasti jasnije.

      Delete

Hvala vam što ste izdvojili vreme da pogledate moje slike, pročitate članak i što želite da podelite sa mnom i drugima svoje mišljenje. Molim vas da mi ne ostavljate linkove ka svojim blogovima, sajtovima, slikama kučića i mačića i ostalim lepotama. Sama ću kliknuti na vaš profil ako mi ostavite smislen ili zanimljiv komentar, a komentare sa linkovima tretiram kao spam.

Thank you for taking time to look at my photos, read the article and share your opinion on the subject. Plese, don't link to your websites, blogs, puppy and kitty pictures and other stuff in comments. I'll check out your profile on my own as long as you leave a sensible or interesting comment and I'll treat comments with links as spam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...