09 June 2014

Zoya Matte Vevet Jewels LE Set Trio


Današnji članak će obilovati fotografijama, ali vas molim da obratite pažnju i na tekst. Za mene je recenzija Zoya mat seta priča o nadi, očekivanjima, razočaranju, korisničkoj službi i veri u ljude. Matte Velvet Jewels trio je luksuzna, ograničena kolekcija mat lakova koju je Zoya izbacila za praznike 2013. godine. Matte Velvet lakovi su prvo bili trodelna ograničena kolekcija za jesen 2009. godine, koja se sastojala od lakova Loredana, Dovima i Posh. Za zimu te godine su dodata još tri - Savita, Harlow i Veruschka. Za leto 2011. godine su izbacili Mod Mattes kolekciju, opet od tri laka (Lolly, Mitzi i Phoebe), ali bez šimera. Zimus je ponuđena ekskluzivna i veoma ograničena kolekcija setova koje čine Posh, Savita i Veruschka u luksuznom pakovanju, a ovi su se lakovi, uz Dovimu, mogli naći i u pojedinačnom pakovanju. Nisam očekivala da će ova kolekcija stići do nas, ali Ultra Sun me je silno obradovao kada je uvezao setove. Ura za njih!


Today's article will be photo heavy, but I hope you'll pay attention to the words as well. For me, the review of Zoya Matte set is a story of hope, expectations, disappointment, customer service and faith in people. Matte Velvet Jewels trio is a luxurious limited edition of polishes Zoya had offered for holidays 2013. The first Matte Velvet polishes were a three-piece limited edition for autumn 2009. which consisted of Loredana, Dovima i Posh. For winter they had added another three polishes - Savita, Harlow and Veruschka. In summer 2011. Zoya had placed Mod Mattes collection, again consisting of three polishes (Lolly, Mitzi i Phoebe), but these polishes weren't as shimmery as the previous two collections. Last winter Zoya has re-released Posh, Savita and Veruschka in an exclusive limited edition trio as well as individual packaging and Dovima was available in individual packaging only. I didn't expect any of these polishes to find it's way to us, but I was thrilled to learn that Ultra Sun had imported sets. Yay them!


Od svih Zoya mat lakova Veruschka je bio jedini koji sam zaista želela da imam. Naravno da sam pojurila da kupim set samo zbog tog laka. Nije bilo potrebe pošto su mi divni Ultrasanovci, znajući za moje oduševljenje, odvojili jedan set za recenziju i jedan za nagradu za giveaway. Ah, radosti, Veruschka je napokon moja. Jedva sam dočekala da je probam. Predivan zeleni šimer klizi preko mog nokta. Boja je sve ono što sam želela da bude. Potom se lak suši i vidi se mat finiš. I još nešto. Nešto što ne treba da bude u ovom laku. Da li su to mehurići? Zrnca peska? Nešto treće? Ne znam. Isprobavam Posh i Savitu i one su sasvim u redu. Šta se zbiva sa Veruškom? Mućkam energično je nadajući se da su u pitanju samo zrnca pigmenta koji se nije dobro umešao. Bez uspeha. Zrnca su i dalje tu. Proveravam drugi set. Isto.


Out of all Zoya matte polishes Veruschka was the only one I really wanted to own. Of course I had to rush and buy the entire set only because of that polish. No need for that because the lovely people from Ultra Sun, knowing about my ardour, have set one set aside for me to review and one as a giveaway gift for you. Ah, the joy, Veruschka was finally mine. I was impatient to try it on. Gorgeous green shimmer was flowing smoothly over my nails. The colour was everything I had wanted it to be. Then the polish started to dry and I have seen something that doesn't belong in this polish. Is it bubbling? Grains of sand? Something else? I have tried Posh and Savita and they were perfectly fine. What is going on with Veruschka? I mixed it vehemently, hoping that troublesome grains are just pigment that wasn't well mixed, but to no avail. Grains were still there. I have tried the other set. It was same as mine.


Kontaktiram Ultra Sun kako bih im javila kakva je situacija. Ne mogu da poklonim neispravan set. Javljaju mi veoma brzo da će proveriti svoje zalihe. I u njihovim setovima je Veruschka neispravna. Ultra Sun kontaktira proizvođača i povlači setove iz prodaje. Nagradni set zamenjuju Magical Pixie setom, koji vam je izgleda bio i najzanimljivija nagrada na darivanju. Mogla sam i ja svoj da vratim i da uzmem nešto drugo, ali sam odabrala da ga zadržim. Ipak je ovo ograničena kolekcija i prija mi da je imam. Takođe sam silno želela zelenka da nisam rada da ga se odreknem sada kada mi je konačno dopao šaka. Ali moje poštovanje za Ultra Sun je znatno poraslo. Brzina kojom su reagovali i način na koji su reagovali na ovu situaciju mi vraćaju veru u korisničke službe i trgovce. Stalno nalazimo razloge da se žalimo na prodavce, uvoznike, distributere jer veoma često mi kao potrošači bivamo oštećeni. Zadovoljstvo mi je što mogu da podelim iskustvo gde je uvoznik odmah reagovao tako da zaštiti svoje klijente. Ovo je primer koji bih volela da ne mora da se predstavlja kao svetla tačka već da bude norma, ali u svakom slučaju mi je veoma drago što ima kompanija koje žele da sačuvaju svoje potrošače na najbolji mogući način.


I have contacted Ultra Sun to inform them about the situation. I can't give away a faulty set. They have soon replied telling me they would check their stash. Veruschka in all sets turned out to be defective. They have contacted manufacturer and withdrawn all sets. They have also swapped the giveaway matte set for a Magical Pixie trio, which turned out to be the most wanted prize on my giveaway. I was also offered to exchange my set for different products, but I chose to keep it. It is a limited edition and I like the fact that I now own it. I have also wanted Veruschka so much I was unwilling to give it up now that I finally had my hands on it. But my respect for Ultra Sun has grown immensely. The speed and the way they had reacted to this situation bring back hope in customer services and merchants. We face reasons to complain about salespeople, importers, distributors all the time because often us, customers, get the short end of the stick. It is my pleasure to share this story of an importer who immediately wanted to protect their customers. I wish I didn't have to tell this as a praise story when this sort of behaviour should be something normal, but it still gives me joy to know that there are companies who take care of their consumers in the best possible way.


A sada koja reč o samom setu. Set čine crveni (Posh), ljubičasti (Savita) i zeleni (Veruschka) šimerasti mat lak. Spakovani su u veoma lepu mat crnu kutiju sa magnetnim zatvaranjem. Svaki od ovih lakova je opisan bojom dragulja (rubina, ametista i smaragda) i otud i ime seta. Dovima se mogla kupiti samo u pojedinačnom pakovanju i opisana je kao oniks crni mat šimer, ali kod nas nije bila u ponudi. U kutiji se nalazi i letak koji opisuje ove lakove, ali i daje uputstvo za njihovo nošenje, kao i upozorenje o trajnosti. Mat lakovi, kao što možda znate, nisu postojani poput običnih lakova, posebno pošto se preko njih ne nosi nadlak koji može produžiti njihovu trajnost. Zoya Mate Velvet lakovi prema preporuci proizvođača ne treba da se nose ni sa bazom već ih treba naneti na čistu, suvu nokatnu ploču.


And know a few words about the set itself. It consists of red (Posh), purple (Savita) and green (Veruschka) shimmery matte polishes. They come in a beautiful matte black box with magnetic closure. Each polish is described as a jewel (ruby, amethyst, emerald), hence the name of the set. Dovima, described as onyx black shimmer, was only available in individual package. Box also holds a leaflet with description of polishes as well as application instructions and wear warning. As you may know, matte polishes aren't as durable as regular polishes, especially since they are meant to be worn without top coat which could prolong their wear time. According to manufacturer's recommendation Zoya Mate Velvet polishes are also meant to be worn over clean dry nails, without base coat.


Boje lakova su zaista lepe i, mada donekle klasične, veoma posebne. Posh je možda najobičnija od ove tri boje, ali je u pitanju veoma lepa plavetna nijansa crvene puna šimera. Savita je ljubičasta koja naginje plavoj boji, ali šimer je ružičast i čini da boja ne bude suviše hladna. Veruschka je božićno-zeleni šimer koji vuče više na žuto nego na plavo, ali ne upadljivo. Šimer može pokazivati tragove mazanja ako se nanese deblji sloj bilo kog od ova tri laka. Sva tri se suše satenski mat, ali čini mi se da je Savita najviše matirana od ova tri. Podjednako lepo izgledaju i sa sjajnim nadlakom. Tada šimer posebno dođe do izražaja i dobije dubinu.


Colours of these three polishes are really gorgeous and, while somewhat classic, very special. Posh is maybe the most ordinary of the three, but it is nevertheless a very nice blue-toned shade of red, filled with shimmer. Savita is a blue-leaning purple, but filled with pink shimmer that prevents it from looking too cold. Veruschka is christmasy-green shimmer that leans more towards yellow than blue, but not too much. All three can look a bit frosty if you apply thicker coats. All three dry to a satiny matte finish, but it seems to me that Savita is the most matte of the three. They look equally beautiful with top coat as well. Top coat gives the depth and brings out the shimmer.


Ako izuzmemo grumuljice u Veruški, ovi lakovi imaju odličnu formulu, posebno za mat lakove. Veoma su tečni pa četkicu valja dobro obrisati pre nanošenja, ali ne treba skinuti previše laka. Premalo laka na četkici će ostavljati neravnu površinu. Previše laka će ostavljati nervnu površinu, tragove u šimeru i kapaće svud naokolo. Suše se prilično brzo i valja paziti da tokom nanošenja ne pređete preko mesta koja su već počela da se suše. Pigmentacija sva tri laka je odlična. Posh može da prođe kao jednoslojac, a za Savitu i Verušku su potrebna dva sloja da se ujednači boja. Ove lakove sam nosila po proizvođačevoj preporuci bez baze i nijedan mi nije obojio nokte, što je odlično. Verušku sam nosila sa nadlakom da izgladim neravnine pa ne mogu govoriti o njenoj trajnosti, a Posh i Savitu sam nosila po dan i oba su mi se blago izlizala na vrhovima noktiju.


If we disregard grains in Veruschka, formula on these was great, especially for matte polishes. They are quite runny so brush should be wiped before application, but not too much. Too little polish on brush will leave you with uneven surface. Too much polish may also leave you with uneven surface and streaks, and it will also drip all over the place. They dry quite fast so you should take care not to swipe over already dried places. All three are well pigmented. Posh may be worn as a one-coater and Savita and Veruschka need two coats for full and even colour. I have worn them as recommended over bare nails and had no staining, which is great. I have worn Veruschka with top coat to even out the surface so I can't write about its durability and I have worn both Posh and Savita for a day and I had only slight tipwear.


Slike su snimljene na dnevnom svetlu. Imam po dva sloja laka na svim slikama sem na poslednje dve, gde imam i dva sloja Zoya Armor nadlaka. Predstavljeni proizvod sam dobila na iskrenu recenziju. Za više informacija vidite moju politiku rada.
Edit
Upravo sam obaveštena da je Ultra Sun od svog dobavljača dobio informaciju da ova serija treba da ima granule u formuli i da su stoga vratili setove u prodaju. Veruška NE TREBA da izgleda ovako, a oni koji se takvim izgovorima izvlače od prihvatanja odgovornosti treba da se stide.


Photos were taken in daylight. I have two coats of polish in all photos except the last two, where I also have two coats of Zoya Armor. I have received this product for an honest review. For additional info see my disclosure policy.

30 comments:

  1. Savita mi je favorit iz ovog tria. <3

    I slažem se da ovakva reakciju treba da bude nešto normalno, a ne izuzetak. Ovde se često zaboravi da su prodavci tu zbog kupaca, a ne obrnuto. Customer is the king. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni ej Savita po boji najčudnija. Mnogo mi se dopada boja, ali nisam sigurna da li mi se sviđa kako mi stoji. Valjda zbog tog hladnog podtona.

      Delete
  2. Posh and Savita are really, really gorgeous both of them :)

    ReplyDelete
  3. Joj, što su lepi! Ne znam koji je lepši! Boje jesu malo klasičnije, ali su nekako posebne, kao da imaju nešto što ih ipak izdvaja i diže iznad običnog. A Zeleni na poslednje dve slike izgleda čarobno! Predivni su! Sva tri su divni, divni.

    ReplyDelete
  4. Crvena manje-vise, ali ljubicasta i zelena su bas "kraljevske", nije ni cudo kad su radjene po boji dragulja... Gledajuci po danasnjoj Srbiji to sto je uvoznik uradio je zaista odlicno i zasluzuje postovanj, iako bi svi trebali biti takvi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Crvena je relativno obična, ali druge dve su nešto posebno :D

      Delete
  5. svaka čast uvozniku... samo što se meni čini da bi ovako svaki trgovac trebao reagirati a ne tek izuzeci, ali ok, barem koja firma da pokaže poštovanje prema kupcu :D
    savina i verushka su mi predivne, posh me malo manje privlači... i baš sam htjela reći da bih ja to nosila i s hrapavim detaljima kadli ipak izađe da je lak baš takav kakav treba biti ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma ja to dobavljačevo da "to tako treba" ne uzimam za ozbiljno. Garant samo želi da se izvuče da se ne refundira uvozniku za feleričan proizvod.

      Delete
  6. Sve tri boje su odlicne,ali i meni je Veruschka favorit :) Ne znam kako "treba"da ima granule, jer ih nisam primetila u klipovima kod devojaka na yt iz SAD :/ a veoma pratim one koje rade recenzije posebno Zoye. U svakom slucaju ljudi iz Ultra Sun-a su veoma korektni,sto (iz svog licnog iskustva) ne mogu reci za uvoznika kog necu spominjati(imao celu halu na Sajmu ;) )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa mi znamo da ne treba da ih ima, ali šta sada da radimo? Sva je sreća pa sa nadlakom divno izgleda.
      Drago mi je da je i tvoje iskustvo sa Ultra Sunom pozitivno. Ja sa ovima koje ne želiš da spominješ nisam imala negativna iskustva, ali sam čula priče devojaka kojima su od njih stizali otvarani i/ili trošeni lakovi.

      Delete
  7. Definitivno Savita najlepši! Iako obožavam zelene lakove, Veruschku stavljam na poslednje mesto (i to ne zbog nepravilnosti, već zbog toga što su mi prethodne dve nijanse mnogo lepše). Čini mi se da ti zelenko najbolje pristaje uz ten.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I meni se čini da mi Veruška najbolje stoji, ne zato što sam je najviše želela već zato što je najtoplija :D

      Delete
  8. Savita je predivna. Malo malo a bacim pogled na rozetnu. ;) Steta sto nisu uspeli da zamene felericnu Verusku. :(

    ReplyDelete
  9. Crveni mi je najlepši, čini mi se da ima dubinu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Svi imaju dubinu, a posebno kada se nanese nadlak.

      Delete
  10. Žao mi je za zelenka. Znam koliko si ga čekala i želela. Naprosto mi je neverovatno da taj lak treba da bude "zrnast". Moj favorit je Savita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. To je priča koju mogu da prodaju nekome drugom. Na žalost sada je Ultra Sun u ulozi kupca na kome se trgovac iživljava.

      Delete
  11. Iskreno meni je crveni bas tvoja boja ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slažem se, moja je boja. Samo je najobičniji od ova tri.

      Delete
  12. Crveni bi mi bio super da nema te strafte, ali cu ipak izdvojiti ljubicanstveni, ima nesto posebno. :) Sigurno je lep i u sjajnoj varijanti.
    Mada je i zeleni sa tc-om odlican. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Na crvenom su bile najupadljivije pruge. U Saviti i Veruški je šimer rasutiji pa se ne vide.

      Delete
  13. jao, kako su dobri, premoćne nijanse. i bravo za ultrasun

    ReplyDelete
  14. All three colors are beautiful, but it's a bummer to see the specks in the otherwise beautiful Veruschka. Your experience with Ultra Sun is heartwarming... it's always wonderful to see a company treat its customers so well. I love Zoya's matte colors and have a few, though I only wish they lasted longer on my nails. :)

    ~ Yun

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ah, but this way they give you an opportunity to change them more often :D

      Delete
  15. Kako ih nije sramota, kao da ne postoji gugl i ne moze da se vidi kako bi veruska trebalo da izgleda. Vredjaju inteligenciju kupaca. Makar da snize cenu, ili naglase da ima gresku, nego jos ubedjuju da tako treba.
    Blah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sva je sreća pa postoji internet i ovaj članak je vidljiv svima. Da, Veruška ne treba da izgleda ovako ma šta dobavljač koji želi da se izvuče iz refundacije rekao.

      Delete

Hvala vam što ste izdvojili vreme da pogledate moje slike, pročitate članak i što želite da podelite sa mnom i drugima svoje mišljenje. Molim vas da mi ne ostavljate linkove ka svojim blogovima, sajtovima, slikama kučića i mačića i ostalim lepotama. Sama ću kliknuti na vaš profil ako mi ostavite smislen ili zanimljiv komentar, a komentare sa linkovima tretiram kao spam.

Thank you for taking time to look at my photos, read the article and share your opinion on the subject. Plese, don't link to your websites, blogs, puppy and kitty pictures and other stuff in comments. I'll check out your profile on my own as long as you leave a sensible or interesting comment and I'll treat comments with links as spam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...