22 March 2016

Zoya Honor


Već dugo kod nas nema novih Zoya kolekcija, mada se nadam da će nam noviteti stići do sajma. Ipak je do mene neočekivano stiglo nekoliko novih Zoya lakova, uključujući pola Matte Velvet kolekcije za zimu 2015. godine. Honor je lak iz kolekcije koji sam svakako planirala da i sama uzmem pa sam prirodno prvo njega isprobala. Iako ovog laka nema kod nas, stariji Matte Velvet lakovi se do kraja meseca mogu nabaviti u Ultra Sun-u po sniženoj ceni od 855 dinara umesto 950.


It has been awhile since we've had some new Zoya collections imported, but I do hope they will arrive for cosmetics expo. However, I got, quite unexpectedly, several of new Zoyas, including half of Matte Velvet Winter 2015 collection. Honor is the one I intended to get myself so I first gave that one a go.

Honor - Veruschka

Zoya Honor (ZP819) je mat lak vema jasne smaragdno-zelene boje (ja bih rekla hrom diopsid zelene, ali zvanično je opisan kao smargdni) sa svetlije zelenim šimerom. U poređenju sa Veruškom je znatno otvreniji i sa više šimera i nema tako izražen žut ton (da ne spominjem što nema grumuljice). Finiš je mat, ali rekla bih manje mat od starih Matte Velvet lakova, mada moguće da je to samo utisak koji stvara šimer. Očekivala sam da će mi se lak svideti i to je i bio slučaj. Ono što nisam očekivala je savršena formula. Od svih mat lakova koje imam ovaj se maže najlakše, najlepše i da se namazati čak i u tankim, a ravnomernim slojevima. Pošto sam očekivala nezgodniju aplikaciju, mazala sam ga bez baze, što je bila velika greška. lak je izrazito pigmentisan i farba nokte. Prekasno sam na zvaničnom sajtu videla da upozoravaju na to. Dakle baza je obavezna. Postojanost je prosečna za mat - sa vrhova mi se izlizao drugog dana. Možda bi sa bazom trajao duže, ali ne bih se tome nadala. Slike su snimljene na dnevnom svetlu. Imam dva sloja laka i nemam nadlak.


Zoya Honor (ZP819) is described as "a true emerald green with a tone on tone emerald pearl fleck in the traditional Matte Velvet finish" on the official website. I'd call it a chrome diopside green. Compared to Veruschka it is brighter, with more shimmer and without such a strong yellow undertone (not to mention lack of grains). It is matte, but I'd say it is less matte than older Velvet Mattes, but it could also be the effect shimmer is creating. I expected I'd like it and that was the case. What I didn't expect was perfect formula. Out of all matte polishes I have this one goes on best, smoothest and can even be applied in thin even coats. Since I expected tricky application I didn't put base coat on, which was a big mistake. This is a highly pigmented shade and stains nails. It was too late when I saw a warning about it on official website. Therefore, base coat is a must. Staying power is average for a matte polish - I had tipwear on day two. Perhaps it would last a bit longer over base coat, but I wouldn't hope for it. Photos were taken in natural light. I have two coats of polish and no top coat.


19 comments:

  1. A very pretty green! I've never tried matte nail polishes :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. If you are about to try them, I can recommend this one. Normally they have a bit tricky formula, but this one is so perfect.

      Delete
  2. Dopada mi se boja mozda cak vise sa tc-om preko. Honor mi je mnogo lepsa od plavca iz te kolekcije. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam ga probala sa nadlakom, a nisam pazila na času onaj dan ako ga ti jesi tako probala. :( Stidim se.

      Delete
  3. Odlicno izgleda, mnogo mi se dopada :D

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Usput, bio mi je potreban trenutak da shvatim zašto mi je ime poznato. :D Valjda zato što te "zovem" po nadimku sa Instagrama.

      Delete

Hvala vam što ste izdvojili vreme da pogledate moje slike, pročitate članak i što želite da podelite sa mnom i drugima svoje mišljenje. Molim vas da mi ne ostavljate linkove ka svojim blogovima, sajtovima, slikama kučića i mačića i ostalim lepotama. Sama ću kliknuti na vaš profil ako mi ostavite smislen ili zanimljiv komentar, a komentare sa linkovima tretiram kao spam.

Thank you for taking time to look at my photos, read the article and share your opinion on the subject. Plese, don't link to your websites, blogs, puppy and kitty pictures and other stuff in comments. I'll check out your profile on my own as long as you leave a sensible or interesting comment and I'll treat comments with links as spam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...