18 August 2013

Essie Licorice


Mislim da je sada pravi trenutak za kupovinu Essie lakova. Svi Essie lakovi i tretmani su do kraja avgusta na sniženju od 25% u DMu. Lakovi koštaju 675 dinara umesto 899, a baze, nadlakovi i tretmani su po 749 dinara umesto 999. U Lilly drogerijama su na 50% sniženja sledeće nijanse Essie lakova: Over the Edge, Beach Bum Blue, Over the Knee, Decadent Dish, Chocolate Cakes, China Doll i Pink Diamond. Ovo sniženje traje dok traju zalihe. Essie lakovi ne sadrže formalin, toluen i dibutilftalat.


This is the perfect time for buying Essie nail polish in Serbia because they are on sale at DM stores and several shades are half the price at Lilly stores. Essie polishes don't contain formaldehyde, toluene and dibutyl phthalate.


Dugo nisam nosila običan crni lak. Posegnula sam za starijim od dva koja mi stoje neisprobana. Licorice je dobio ime po crnim slatkišima aromatizovanim korenom sladića (Negro bombone ga sadrže). Ova boja je napravljena za azijsko tržište 1982. godine, kada Essie stiče popularnost u Japanu. Moram reći da je ovaj lak nadmašio sva moja očekivanja. Ovo je najcrnja moguća crna krema visokog sjaja. U poređenju sa mojim omiljenim Don Juan OC229 ima veći sjaj i dubinu.

http://www.stylelist.com/view/from-ballet-slippers-to-wicked-a-brief-history-of-essie/#!fullscreen&slide=aol_5919579

It's been a while since I last wore plain black polish. I reached for the older one of the two untrieds. Licorice was named after black licorice sweets. This shade was created for the Asian market in 1982. when Essie became big in Japan. I have to say that this shade surpassed my expectations. This is the blackest possible incredibly glossy black creme. It is glossier and deeper than my favourite Don Juan OC229.


Licorice se maže lako i suši se brzo. Otišla sam da se tuširam sat vremena nakon što sam namazala lak i nisam ga pokvarila. Nadlak nisam ni stavila. Mehurići su sigurno nastali zbog atmosferskih prilika. Puna boja i potpuna pokrivenost se dobijaju iz jednog sloja. Slike su snimljene na dnevnom svetlu. Na prve četiri slike imam dva sloja laka i nemam nadlak. Na naredne dve slike imam samo jedan sloj laka i nemam nadlak.


Licorice goes on easily and dries fast. I took a shower an hour after I painted my nails and I didn't mess the polish up. I didn't use top coat at all. Bubbles are due to weather conditions, I'm sure. One coat is enough for even colour and full coverage. Photos were taken in daylight. In the first four photos I have two coats of polish and no top coat. I have only one coat of polish and no top coat in the next two photos.


17. avgust je Međunarodni dan crnih mačaka. Moj skroman doprinos je ovaj manikir koji sam uradila na Licorice osnovi. Koristila sam Deborah Prêt à Porter 60 Sun Power za oči, Don Juan LK101 za brkove i Essie Angora Cardi za njuškicu.


August 17th is the International Black Cat Appreciation Day. My modest contribution is this mani I did over Licorice. I used Deborah Prêt à Porter 60 Sun Power for eyes, Don Juan LK101 for whiskers and Essie Angora Cardi for nose.




42 comments:

  1. Licorice is in my stash too, it's a lovely black in any way!!
    Love that cat-mani :)

    ReplyDelete
  2. Bila sam ubedjena da je ovaj lak iz kategorije - skoro crni lak. Ne znam odakle mi to. :D Bas sam se iznenadila sto je skroz crn. Super sto je odlicno pigmentovan. Takvi su retki. Manikir ti je odlican! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala. Da sam morala da ga uzmem po punoj ceni verovatno nikada ne bih isprobla Licorice, ali eto, oduševljena sam njime.

      Delete
    2. I ja sam bila ubeđena da nije bukvalno crn, ne znam otkud mi to. Kad sam ga isprobala na okupljanju, odlučila sam da mora biti moj. Tako je divan, tamna crna krema, ima punoću i odličnu pigmentaciju, visok sjaj, sve što mogu da poželim od crnog laka. Uživo izgleda glamurozno.

      Delete
    3. Daaa, glamurozno. Odlično si ga opisala.

      Delete
  3. I ja sam mislila da je "skoro crni lak". :)
    Odlican je! Bas sam nedavno razmisljala o tome da mi treba jedan cisto crni.. Pogledacu onda DJ. ;)
    I maca je slatka. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Za tebe je DJ pravi izbor jer jeste odličan lak, a nije skup.

      Delete
  4. Obozavam crne lakove, narocito tokom zime ;)
    Jako je tesko naci "pravi" crni lak za cije nanosenje nije potrebno 4 sloja da bi se postilgla puna crna boja.
    Moram da kupim ovaj za predstojecu sezonu ;)

    Mnogo mi se svidja manikir sa tom slatkom macijom njuskicom ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zapravo nije toliko teško naći baš crni lak, ali da bude ovako crn i da se brzo suši i da je ovako sjajan jeste.

      Delete
  5. Baš je sjajna završnica, mnogo mi se dopada kad je crna krema visokog sjaja, deluje glamuroznije. Jedino što ne volim u ovom postu je maca, zbog lične averzije prema njima xD

    ReplyDelete
  6. Ja nikada ne mažem crni lak, ipak nikad ne reci nikad :D
    Šapica <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha, ja zato nikada ne mažem ružičasti (sem ono jednom-dvaput na po nekoliko minuta).

      Delete
  7. Koji fotoaparat koristis? :)

    ReplyDelete
  8. Bas je Cajkasta boja :) Super ti stoji...

    ReplyDelete
  9. Obožavam crne lakove! Možda su mi čak i omiljeni (mada to kod mene zavisi od raspoloženja)... Inače, mislim da za mene nije nikada najbolja kupovina laka, sve dok mu cena nije ispod 400 RSD :D
    Nedostaje mi moja crna mačka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Šta je bilo sa tvojom crnom mačkom?

      Delete
    2. Uginula je od starosti, ali smo se baš lepo družile i dugo.

      Delete
    3. Makar ste imale sve to vreme zajedno. Meni su tri macana uginula pre vremena, a još dva su nestala i nisam želela novu mačku jer očigledno im donosimo nesreću. Crnja nije naš, samo je na gostovanju na neodređeno vreme.

      Delete
    4. Macke su divne, ali i dosta cudne... One odu kad treba da uginu npr. Ili kad vise nisu glavne. Nadam se da ce potrajati gostovanje, da se lepo druzite :) Mi u dvoristu imamo bas mnogo "gostiju", sve ih hranimo, cak je nas tavan bio i "porodiliste", sve su se macke tu macile, jednom, i u babine slovenacke krpe koje je godinama cuvala, lepo su macki posluzile da ususka bebe :D

      Delete
    5. Poznato mi je to. Naše dvorište je bilo prepuno mačaka, posebno zbog lokalnih ženki koje bi došle da se omace, ali onda bi tu ostavile mladunce i otišle dalje. Imam komšinicu koja ih je dugo, dugo hranila, ali se suviše vezivala za njih i svaki put kada se neka maca ne bi vratila njoj bi baš bilo teško. Sada je blokirala pristup dvorištu pa nam čak ni mužjaci ne svraćaju na fajt, ali zato imamo kućne micose :D

      Delete
  10. Zaboravih da pohvalim tvoj delikatni doprinos prazniku crnih mačaka.

    ReplyDelete
  11. Wonderful black! And I love the cat face you added... so cute! :)

    ~ Yun

    ReplyDelete
  12. Najlepsi je cica macin repic :) Volela bih da opet probam crni lak. pre jedno dve godine sam pokusala i nisam se pronasla. Mozda i ja smeknem taj DJ koji hvalis, ko zna, mozda ce ovo biti zima za njega :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. To mu je šapica. Ne hvatam Crnju za rep. Ostala bih bez ruku.

      Delete
  13. Moja berba :D

    Divan je ali mačkica je još divnija <3

    ReplyDelete
  14. Odličan je. Prvo mi se učinilo (izdaleka) da je to kombinacija sa mat lakom, što mi se, uzgred, veoma dopada, ali i ovako je super.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala. Razmišljala sam o matiranju celog manikira, ali kako Crnja ima sjajno krzno ipak sam batalila matiranje.

      Delete
  15. Nisam ljubitelj crnih lakova. ALi dobru crnu kremu je tesko napraviti. Mislim da je Essie uspeo u tome. Jako lepo i elegantno izgleda.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Upravo to - teško je napraviti dobru crnu kremu, a ova je odlična.

      Delete
  16. prelep je, a i nekako mi ide uz ime!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Retko dobro odabrano ime, a uz to je i kratko.

      Delete
  17. Na slikama se vidi da mu je odlicna formula...Vredi :)

    ReplyDelete

Hvala vam što ste izdvojili vreme da pogledate moje slike, pročitate članak i što želite da podelite sa mnom i drugima svoje mišljenje. Molim vas da mi ne ostavljate linkove ka svojim blogovima, sajtovima, slikama kučića i mačića i ostalim lepotama. Sama ću kliknuti na vaš profil ako mi ostavite smislen ili zanimljiv komentar, a komentare sa linkovima tretiram kao spam.

Thank you for taking time to look at my photos, read the article and share your opinion on the subject. Plese, don't link to your websites, blogs, puppy and kitty pictures and other stuff in comments. I'll check out your profile on my own as long as you leave a sensible or interesting comment and I'll treat comments with links as spam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...