30 November 2013

Red Little Circle Hidden Nail Foil Transfer


Danas predstavljam drugu od dve folije za transfer koje su mi stigle sa sajta KKCenterHK. Ove folije dolaze u rolni od 150 cm, a širine su 4 cm. Možete odabrati da kupite samo foliju (ova je NNAIL-E11) ili foliju zajedno sa lepkom (JR1004-B). Videla sam da je u nekim recenzijama umesto lepka korišten običan nadlak, ali ja to nisam ni pokušala jer sa lepkom nisam imala (mnogo) problema.

Today I'm showing you the second of the two nail foils I got from KKCenterHK. These transfer foils come in 150 cm long, 4 cm wide rolls. You can buy the foil (this one is NNAIL-E11) and glue (JR1004-B) separately or together. I have seen some reviews where top coat was used instead of glue, but I haven't even tried that technique because I didn't have (much) trouble with the glue.Sa ovom folijom sam imala više problema nego sa prethodnom. Nanosila sam je po istom principu - unapred iseckane komadiće folije koji odgovaraju veličini mojih noktiju sam stavljala na nokte kada sam videla da je lepak postao bezbojan. No, za razliku od prethodne folije i uprkos pritiskanju i trljanju štapićem za manikir ovde skoro nigde nisam videla da je slika počela da se odvaja sa folije i prenosi na nokat. U tri navrata sam pokušavala i nijednom nisam bila zadovoljna rezultatom. Ponekada bi mi se sa folijom skinuo i lak, ponekada mi se ne bi prenela slika na ceo nokat, a negde mi se uopšte ne bi prenela. Ovde zapravo možete videti da sam je na srednji prst na kraju nanela bez laka. To sam učinila jer sam na kraju izgubila strpljenje kada mi je folija povukla pola (dobro osušenog) laka sa nokta. Takođe tu vidite i kako se ravna folija (ne)prenosi na zakrivljen nokat. To je problem koji se lako može rešiti stavljanjem folije preko laka slične boje i zato na preostalim noktima ne vidite rupe.

I have had more difficulties with this foil than with the previous one. I have used it the same way - I've placed precut foil pieces that match my nails over my nails once the glue turned clear. Unlike the last time and despite the pressure and rubbing with manicure stick I didn't see the image come off the foil anywhere. I have tried it three times and I wasn't happy with the result even once. Sometimes the foil would take off some of the polish as well, sometimes the image would transfer only partly, and sometimes it wouldn't transfer at all. Here you can see that in the end I didn't use any polish on my middle finger. That happened because I had lost my patience when the foil picked up half of my (well dried) polish. That's where you can also see how flat foil doesn't transfer well on the curve of the nail, where it would wrinkle. That problem can easily be solved by applying the foil over polish of similar colour and that is why you can't see similar missing parts on other nails.


Ovaj proizvod sam dobila za recenziju sa sajta http://kkcenterhk.com/. Dobila sam i kod koji možete upotrebiti za 10 % popusta pri naručivanju. Samo unesite cajka u prostor za kod za popust kada budete plaćali. KKCenterHk šalje robu širom sveta. Srbija ne postoji u meniju zemalja, ali postoji Jugoslavija.


The product above was sent to me for review by http://kkcenterhk.com/. I was also given a coupon code you can use to get 10 % discount. Just enter cajka at checkout. KKCenterHk ships worldwide.

26 comments:

 1. I'm afraid my nails would feel trapped under a foil - but it is so beautiful to look at, this glowing beauty!

  ReplyDelete
  Replies
  1. It is actually quite lightweight. You wouldn't feel it on your nails.

   Delete
 2. Prvo sam pomislila da li je moguće da su napravili i ovakav lak, a onda vidim da je folija. Odlično izgleda, skroz u tvom stilu!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Uf, volela bih ovakav lak - crveni holo koji je zapravo crven, a ne roze ili narandžast ili braon.

   Delete
 3. Obozavam izgled folije, sve iste probleme sam imala pa sam odustala od tog full on nanosenja, sad je vise onako "nacepkam" na delove nokta, jedini problem i dalje je sto se nekako trusi i guzva kad stavim nadlak :( ne znam da li do lepka ili laka?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mislim da je do folije. Nije ona pravljena da se preko nje nanosi nadlak.

   Delete
  2. Haha moja logika je utajila...bas bez veze jer je efekat fantastican ali ja je izgulim udarcima za 2 sata :(

   Delete
  3. I ja. Preko one srebrne holo sam nosila nadlak i vila je sasvim kul, ali ova se nije dala.

   Delete
 4. Skroz zanimljivo izgleda.
  Prvo sam pomislila da je nail art u pitanju.. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kamo lepe sreće da umem da izvedem nešto ovakvo.

   Delete
 5. Ja nikako nisam imala srece sa transfer folijom. Uopste mi se ne dopada kako izgleda na mojim noktima. Dopada mi se dezen ove tvoje. Bice dobra za kombinovanje. ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Izgleda da dosta zavisi i od pojedinačne folije. Meni je ona prva bila zaista sjajna, a sa ovom sam se napatila.

   Delete
 6. Nisam probala nijednu foliju do sada i sve mi je manja želja da je kupim, nekako se prikupilo više negativnih nego pozitivnih utisaka. Ova folija je prelepa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kao što napisah iznad, izgleda da zavisi od folije. Problem je u tome što dok ne probaš ne znaš kakva je koja.

   Delete
 7. This is a really stunning mani! I love the red color and the circle design... it's very festive. :)

  ~ Yun

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thanks. It didn't turn out as good as I wanted it to be, but it is festive.

   Delete
 8. This seems difficult for a newbie like me to use. But pretty :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. It's not difficult, but it can take several tries before you get the hang of it.

   Delete
 9. interesantno izgleda, nosila bih je.

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...