09 April 2017

29. Sajam kozmetike Dodir Pariza


Juče je otvoren 29. Sajam kozmetike Dodir Pariza u Hali 2 beogradskog Sajma održava, a traje još danas od 10 do 20 časova. Kao što je to obično slučaj, većina izlagača koji nude program za nokte ima pre svega proizvode za nadogradnju, ali i ponuda lakova je prilično bogata, smo što su meni ovom prilikom pažnju privukle i neke druge stvari. U obilazak sam krenula sa društvom koje su činile i Jelena i Meri, a završila sam ga solo, znatno kasnije nego što sam planirala jer sam skoro sve morala iznova da fotografišem. Zbog toga i ovaj izveštaj kasni, ali sajam traje i danas pa nije kasno da se prošetate do tamo.


Unitech je po običaju na velikom prostoru na ulazu u halu 2 (#1). Uvek bacim pogled na CND program, mada sada kod njih uzimam i Fanola Oro bezamonijačne farbe za kosu, koje su od prošlog sajma novitet u Unitech ponudi. Na ceo CND program imate popust od 30%, što znači da su Vinylux lakovi i nadlak 782 dinara, Solar Oil od 15 ml je 917 dinara, a RescueRXx malo pakovanje je 345 dinara. Tu su i losioni, ulja i druga sredstva za negu ruku za salonski manikir ugođaj. Do kraja aprila treba da stigne letnja kolekcija Shellac i Vinylux lakova.


U Primax (#27) je zimus stigla Breakfast at Tiffany's kolekcija OPI lakova, kao i Gel Break tretmani za pauzu od gela, a za sajam je stigla letnja kolekcija Fiji. Sajamske cene OPI su 900 dinara za klasične i 1100 za Infinete Shine lakove. Tu su i korpice sa lakovima za po 500 dinara, a u njima se uglavnom nalaze lakovi iz Nordic i Brazil kolekcija, mada sam videla i par Germanicure, nekoliko lakova iz Color Paints seta i već tradicionalne šljokice. Osim pojedinačnih OPI lakova, tu su i Breakfast at Tiffany's i Infinete Shine setovi, Avoplex sredstva za negu, baze, nadlakovi, gel lakovi, preparati za negu ruku i stopala, kao i Avojuice losioni.


Alessandro štand (#28) ovom prilikom ima dosta noviteta. Osim reformulisanih lakova, Alessandro sada u ponudi ima hibridni nadlak Gellactic (625 dinara), kao i dva seta sa ružičastim ili crvenim lakom i Gellactic nadlakom (900 dinara). Novih kremica za negu u limenkama nema, ali tu je Mani Qure tretman za ruke i nokte, koji čine neformalinski učvršćivač za nokte, krema (500 dinara) i mus za ruke (600 dinara). Tu su i tri We Love Macarons kreme (1390 din). Standardni lakovi su 500 dinara, stari su 350 dinara, ima nekih mini lakova za po 250 dinara, dok je CC kolekcija 550 dinara. Još uvek može da se nabavi i Striplac ulje za negu u olovci, po ceni od 720 dinara. Hands!Up linija krema je na sniženju i kreme su na sajmu 500 dinara.


Ultra Sun se nalazi na starom mestu, na štandu #143. Pre par meseci su stigle nove kolekcije Zoya lakova (kolekcije Sunsets, UltraBrites, Urban Grunge, Enchanted, Island Fun & Paradise Sun, Focus & Flare, Whispers, Seashells, Matte Velvet), a specijalno na sajmu možete kupiti i posebne setove koji se sastoje od jednog laka iz neke od novih kolekcija i dva iz starijih kolekcija, po ceni od 1630 dinara. Redovne cene lakova su 1070 za Matte i PixieDust, odnosno 950 dinara za klasične linije, a na sajmu važi popust od 10% na nesnižene proizvode. Još uvek ima i lakova koji su na sniženju i koštaju 459 dinara.


Alexandar Cosmetics kao i obično zauzima najveći prostor na sajmu, a proizvodi za nokte su dobili veći prostor nego ranije. Nove China Glaze kolekcije koje su stigle na sajam su Spring Fling, Shades of Nude i Pastels. Cene lakova su 489 dinara, a ima i onih na sniženju od 30%. Ima i MoYou London noviteta. Osim novih pločica (990 dinara) stigao je lateks za zaštitu kože oko noktiju (690 dinara) i nadlak (570 din). Pečati sa grebačima su 920-1590 u zavisnosti od pečata. Lakovi za pečatiranje su 990 dinara, a postoje i setovi koje čine pločica, lak, pečat i grebač (2574 dinara). Edukatorka Miroslava Objedović drži MoYou prezentacije na kojima i sami možete isprobati ove proizvode. Važe sajamski popusti od 5% na kupovinu u vrednosti od 1000 do 3000, 10% za kupovinu do 10000 i 15% popusta za račun veći od 10000.


Silver Line ponovo učestvuje na sajmu i predstavlja Cuccio i brendove koji se nalaze pod Cuccio krovom, a nalaze se na štandu #106. Osim već tradicionalnih kupki i maža ne samo za manikir i pedikir već i za telo, u ponudi su i Veneer gel lakovi (1250 dinara), Colour lakovi (550 dinara) i Match Maker setovi, koje čine po jedan Veneer i Colour lak iste nijanse (1550 dinara). Lakovi se ponovo mogu kupiti u ponudi 3 za 1000. Osim standardnog pakovanja 7 Second hibridnog nadlaka (900 dinara), sada možete uzeti i veliko pakovanje od 73 ml (3490 dinara). Sve Nail Solutions baze i nadlakovi su 550 dinara, ulja za nokte su od 630 do 890 dinara (za 15, odn 73 ml), buter stikovi su 560 dinara, a odstranjivač zanoktica je 700 dinara.


Mavala (#33) je novitet na sajmu, mada ne i na tržištu. Njihov štand je izložbenog tipa, ali uskoro se očekuje prvi uvoz. Osim sredstava za negu noktiju, oni imaju i linju za pedikir, kao i za oči i trepavice.


Mystic Nails (#127) imaju svoj standardni program gelova i dekoracija, ali ovom prilikom su ubacili i magnetne gel lakove, kao i veoma zanimljive Liv Delano kreme za ruke, stopala i telo. Kreme za ruke su 220 dinara, za stopala 240, a za telo 550 dinara.


Iako već dugo učestvuje na sajmu, tek sam ovog puta zapazila štand Lesje Karić (#132) i to samo zahvaljujući Lux Kraft vodenim nalepnicama. Dezeni su veseli, mogu se krojiti prema potrebnim dimenzijama, a koštaju 150 dinara. Za 10 kupljenih slajdera, kako ih oni zovu, dobija se popust pa ćete ih platiti 1000 umesto 1500 dinara, a za 20 se dobija njihov fiksator slajdera na poklon, koji inače košta 800 dinara.


Glossip Milano (#134a) ponovo učestvuje i mali deo njihove ponude čine i lakovi. Standardni lakovi od 5 ml su 199 dinara, CC linija je 249 dinara, a baze i nadlakovi su 349 dinara.


Izlagači poput Crystal Nails (#130), Nail System Prima (#2), Long Nails (#114), Vega Nails (#119), Brillbird (#129), Jana Nails (#139), Gloria Nails (#20) nude malo toga za nas korisnike klasičnih lakova, ali zato imaju različite proizvode za nadogradnju noktiju, kao i gel lakove. Pronails (#116), Depil Medic Shop (#18) i Karika Group (#9b) su ponudili isto što i na prošlom sajmu, tako da se kod njih nisam zadržavala.


Osim jednog Cuccio laka, koji sam dobila od Jelene, i Gelactic nadlaka koji se alhemijski pretvorio u set sa lakom, vidite da lakove nisam uzimala. Pločice koje sam kupila su MoYou Asia 09 i 11 i Back to the 70s 03. Uzela sam i par omiljenih mi Crisnail 400/4000 turpija, Lux Kraft Lego dekale i Liv Delano. CND losion i Alessandro ManiQure mus su pokloni, ali savršeno odabrani jer su mi skoro sve mazalice za ruke na izdisaju posle zimske pojačane nege. Pošto sam i o kosi počela da vodim malo više računa, uzela sam Aloxxi sprej za zaštitu od sunca i toplote, a šašave šminke mi nikada nije dosta te su tako i narandžasta City Color senka i crveni NYX ajlajner našli put do mene.

14 comments:

  1. Odlican izvestaj Cajo! Jaooo meni su promakle folije a bas sam htela da kupim neku. :( Cekam utiske za taj Aloxxi sprej i naravno kremice.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hoćeš folije da testiraš onaj Essence nadlak? :D Mogu ja da ti dam neke svoje. Ionako u pakovanju ima više nego što mogu da potrošim.

      Delete
  2. Uspela sam da svratim na kratko i pokupujem par stvarcica.
    Moram da podelim instant odusevljenje novom Alessandro Mani Qure kremom za ruke. Krivo mi je sto nisam zatekla one u kutijicama, kazu bice ih tek pred novu godinu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Neka, taman da stignem da potrošim one iz prethodne godine. :D
      Jesi li uzela baš kremu ili mus?

      Delete
    2. Imala sam utisak da će mi više odgovarati krema i dobro sam odabrala. A gde mogu da se kupe Liv Delano kreme posle sajma?

      Delete
    3. Ja ovih dana koristim mus i baš mi prija. Biće zanimljivo uporediti ih.

      Liv Delano na Planeta kozmetike sajtu.

      Delete
  3. Odličan ulov. Liv Delano kreme deluju baš zanimljivo, nadam se da će biti dostupne i online, trenutno ih ne vidim.

    ReplyDelete
  4. Zavidim i na sajmu i na ulovu ;)
    Idem tražiti te Cuccio lakove na ibej, ima dobrih boja!

    ReplyDelete
  5. It looks like a fantastic and very big fair. This year we had one too in our town, but I couldn't go unfortunately!

    ReplyDelete
    Replies
    1. We have this expo twice a year, so it's not that big a deal, but it is good that we can find it all in one place.

      Delete
  6. Nemam mgucnosti da negde ovde blizu mog mesta posetim neki tako lep sajam kozmetike, zato sam bas uzivala u citanju tvog posta i u fotografijama! Divota za oci! :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Planiraj onda da ti sledeća poseta bude u oktobru. Tada bude jesenji sajam. :)

      Delete

Hvala vam što ste izdvojili vreme da pogledate moje slike, pročitate članak i što želite da podelite sa mnom i drugima svoje mišljenje. Molim vas da mi ne ostavljate linkove ka svojim blogovima, sajtovima, slikama kučića i mačića i ostalim lepotama. Sama ću kliknuti na vaš profil ako mi ostavite smislen ili zanimljiv komentar, a komentare sa linkovima tretiram kao spam.

Thank you for taking time to look at my photos, read the article and share your opinion on the subject. Plese, don't link to your websites, blogs, puppy and kitty pictures and other stuff in comments. I'll check out your profile on my own as long as you leave a sensible or interesting comment and I'll treat comments with links as spam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...