15 May 2018

Galaxy 16 Dreaming of Holo


O, zdravo. Kako ste? Svraćate li još uvek? Neću se pravdati za tišinu i nekativnost - svi znamo da se život dešava, a to ni mene nije mimoišlo, ali me je ovo lepo vreme motivisalo da konačno posle više meseci uslikam nokte i napišem vam koju reč o ovoj divoti.


Oh, hi there. How are you all? Are you visiting here still? I will not offer excuses for my silence and absence - we all know that life happens, and I was no exception, but we've been having really nice weather these days so I was motivated, after several months, to take photos of my nails and write a word or two about this gorgeousness.


Ovog vikenda je u Beogradu održan sajam kozmetike Dodir Pariza, a meni je nekoliko dana ranije stigao neočekivan paketić iz Alexandar Cosmetics. U njemu su se pored fantastične Makeup Revolution šminke našla i četiri Galaxy laka za nokte. Galaxy mi je poznat kao brend materijala za nadogradnju noktiju i stoga se nikada nisam interesovala za to čiji su niti šta sve imaju u ponudi. Kada sam videla ove lakiće i nalepnicu da je lak proizveden u Italiji za Alexandar d.o.o. ipak sam se zainteresovala. Naime, Galaxy je Alexandrov brend i ove godine su svoju ponudu proširili linijom lakova za nokte. Paleta je bogata, ima osamdesetak boja, i lakovi su dovoljno pigmentisani da izgleda da mogu da se koriste i za pečatiranje. Još uvek ih nisam tako isprobala, ali na sajmu su prodavani i kao lakovi za nokte i kao lakovi za pečatiranje.


We had cosmetics expo this past weekend, and several days prior to that I have received a surprise package from Alexandar Cosmetics. It contained some fantastic pieces of makeup from Makeup Revolution, but there were also four nail polishes from Galaxy brand. Now, I know Galaxy as a brand that makes materials for nail extensions and therefore I was never interested in their range or to learn more about them. However, when I received these polishes a looked at the label and learned that it is actually Alexandar Cosmetics' brand, manufactured in Italy. This time, they added a line of nail polishes to their range. There are about 80 colours and they seem to be well pigmented, perhaps enough to be used as stamping polishes. I haven't tried them in stamping, but at the expo they were sold as such as well.


Dreaming of Holo je tamno siv, krupnozrnasti, linearni holo lak. Na Instagramu sam napisala da može stati uz rame Color Club Beyond, ali je od njega svetliji i zapravo je bliži Sephora Shimmery Dark Grey. Pigmentacija je odlična. Puna boja se dobija već iz prvog sloja, ali drugi je potreban za savršeno ravnomerno pokrivanje. Holo efekat je izražen na jakom svetlu, u senci i na indirektnom svetlu lak deluje sivo sa srebrnim šimerom. Nije mu potrebna posebna baza, a ni nadlak, čak ni za sušenje jer se sam suši prilično brzo. Ja ga nosim puna tri dana bez nadlaka i mogu reći da se odlično drži.


Dreaming of Holo is a dark grey linear holo with large holo particles. I have compared it to Color Club Beyond, but it is lighter and closer to Sephora Shimmery Dark Grey. It is well pigmented. Single coat is enough for full colour, but second coat is needed for perfectly even coverage. Holo effect is prominent in strong, direct light, and in shade and indirect light it looks dark grey with silvery shimmer. It does not require special base coat, nor top coat. Not even quick drying one, because it dries fast enough on its own. I've been wearing it for three full days without any top coat and it is holding its own.


China Glaze Galactic Gray - OPI My Private Jet - Color Club Revvvolution - Galaxy Dreaming of Holo - BPS Shine in the Dark - Color Club Beyond - Dance Legend Spacecraft - Layla Flash Black


Slike su snimljene na prirodnom svetlu. Imam dva sloja laka i nemam nadlak. Galaxy lakovi se mogu naći u Alexandar Cosmetics, a biće i kod njihovih distributera. Pakovanje je od 12 ml i košta 249 dinara. Lakovi su 5-free.


Photos were taken in natural light. I have two coats of polish and no top coat.

8 comments:

  1. Dobro se ti nama vratila! :-)
    Ovo je stvarno jedna prava holo divota! :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Tanja. Nisam sigurna da sam se u potpunosti vratila, ali nije nemoguće da ću sada češće objavljivati postove.

      Delete
  2. Odlican je, odusevila sam se!

    ReplyDelete
  3. Cajka se vratila :)! Da ima nas koji jos svracamo ovde i za svaki slucaj pogledamo da mozda nema nista novo. Zivot se desava, ne treba se opterecivati ali lepo te je citati opet. Kad si raspolozena i slobodan pisi ponekad. :) Ja bih licno rado citala i postove o starim lakovima koji su ti favoriti, post o tome sta imas na noktima ovih dan i slicno.
    Ovaj lak je fenomenalan. Savrseni holo, cena stvarno povoljna za ovako nesto. Moram ga potraziti kad bude bio u prodaji.
    Veliki pozdrav od dugogodisnje citateljke Sandre

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga Sandra, hvala ti na komentaru :*
      Poslednjih meseci sam upravo i vrtela neke stare lakove jer mi je žao samo da stoje, ali ih nisam slikala. Videću da makar na Instagramu i Fejsbuku objavljujem šta mi je aktuelno na noktima.

      Delete
  4. Dobrodosla nazad :)
    Idealan tajming za ovakav lak. Gledam da li sam ja dobro procitala cenu o.O duplo jeftiniji od GR holo laka

    ReplyDelete
    Replies
    1. O da, duplo jeftiniji, a bolja pigmentacija.

      Delete

Hvala vam što ste izdvojili vreme da pogledate moje slike, pročitate članak i što želite da podelite sa mnom i drugima svoje mišljenje. Molim vas da mi ne ostavljate linkove ka svojim blogovima, sajtovima, slikama kučića i mačića i ostalim lepotama. Sama ću kliknuti na vaš profil ako mi ostavite smislen ili zanimljiv komentar, a komentare sa linkovima tretiram kao spam.

Thank you for taking time to look at my photos, read the article and share your opinion on the subject. Plese, don't link to your websites, blogs, puppy and kitty pictures and other stuff in comments. I'll check out your profile on my own as long as you leave a sensible or interesting comment and I'll treat comments with links as spam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...