17 March 2014

Don Juan Excessive EX14


Don Juan je zimus izbacio kolekciju pod nazivom Excessive Rough & Rich. Ovo su šljokičavi lakovi koji bi valjda trrebalo da budu teksturisani (pretpostavljam na osnovu "rough" dela naziva). Zanimljivo mi je da među 18 lakova koji nose inventivna imena EX00-EX18 nema laka EX13. Don Juan Excessive lakovi sadrže 12 ml i koštaju oko 250 dinara.


This winter Don Juan placed new collection called Excessive Rough & Rich on the market. This is a line of 18 supposedly textured glittery polishes (the "rough" part of the name is indicative of that). What I find interesting is that among these 18 polishes very inventively named EX00-EX18 there is no polish named EX13. Don Juan Excessive polishes come in 12 ml bottles and retail for about 2 €.


Kao što rekoh, na osnovu naziva pretpostavljam da ovi lakovi treba da budu teksturisani, ali ova tekstura je veoma blaga i da nije matirana ovi lakovi se ne bi razlikovali od običnih šljokičavih lakova. Ako neko želi da proba teksturisane lakove, a nije spreman za baš grubu teksturu, ovi lakovi su okej izbor. Veoma su svetlucavi jer su zaista bogati šljokicama. EX14 ima narandžastu bazu i metalik narandžaste šljokice. Na suncu izgleda kao sveže pretopljeni bakar. Dva sloja su potrebna za punu boju i ravnomernu pokrivenost. Brzina sušenja je prosečna za običan lak, spora za teksturac. Postojanost je dobra. Bela linija mi se pojavila tek posla puna dva dana nošenja. Ovaj lak sam koristila za jučerašnji usklađeni manikir. Sve slike su snimljene u senci. Imam dva sloja laka i nemam nadlak.


As I was saying, based on the name I guess these were supposed to be textured polishes, but the texture is so mild and if the polish wasn't matte these wouldn't be any different than regular glittery polish. These would be a good choice for someone who'd like to try textured polishes but isn't ready for very rough sand style polishes. They are also really sparkly because of all the glitter. EX14 is orange-based and has metallic orange glitter. In sun it looks like freshly molten copper. It takes two coats for full colour and even coverage. Drying time is average for regular polish, slow for textured polish. Durability is fine. I had slight tipwear only after two whole days. I have used this polish for yesterday's Matching manicure. All photos were taken in shade. I have two coats of polish and no top coat.

17 comments:

  1. Jako je lep, jedna od mojih boja!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Svaka boja je tvoja boja jer ti sve predivno stoje.

      Delete
  2. Mora da su sujeverni, pa su preskocili broj 13 :D Nisam znala da su ovo teksturci?!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Možda nisu teksturci, ali suše se mat i imaju finu teksturu i imaju Rough u nazivu i meni je logično da izvedem zaključak da bi trebalo da budu teksturisani. A za #13 ne znam šta da kažem. Možda su sujeverni. Možda nisu, ali misle da su im kupci sujeverni i da ne bi kupovali lak sa tim brojem. Ne znam šta da mislim.

      Delete
  3. Ova boja je baš po mom ukusu. :) Liči mi malo na Jinx, super je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ovde u senci podseća dosta na Jinx. Imam djup za nju pa mogu i da ih uporedim.

      Delete
  4. It looks gorgeous on you, I like textured polishes on everyone else than myself LOL

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you. I have shades I like to see, but not on myself so I understand you.

      Delete
  5. ahhahha, trebalo bi da budu teksturisani :D meni se baš sviđa, volim ja ovakve narandžaste

    ReplyDelete
  6. Ah, this is so sparkly and glittery! And I love the color... molten copper is a great description. :)

    ~ Yun

    ReplyDelete
  7. Nećeš stati sa prozivanjem inventivnih imena :D
    Dopada mi se lak, mada bi meni stajao užasno jer boja ne ide uz moj ten. Jedino za neki nail art da ga upotrebim, kao oni tvoji leptiri, koji su stvarno divni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Inventivna imena mi idu na živce. Ako npr. želim da preporučim svoj omiljeni crni lak nekome ta osoba neće zapamtiti koji je.

      Delete
  8. Ranije dok sam isla na praksu po hotelima secam se da nije bilo broja sobe koji u sebi nosi broj 13 zbog sujeverja tako da me ni ovaj potez ne cudi. Zanimljiv je lak mada za moj ukus ima previse crvene u sebi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Znam to za hotele, ali ovo mi je smešno. I tužno.

      Delete
  9. sviđa mi se, premda sam uvjerena da se s mojim tenom ne bi složio, ali sviđa mi se :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne slaže se ni sa mojim tenom (to se vidi na suncu), ali boja mi se sviđa pa me je baš briga :D

      Delete

Hvala vam što ste izdvojili vreme da pogledate moje slike, pročitate članak i što želite da podelite sa mnom i drugima svoje mišljenje. Molim vas da mi ne ostavljate linkove ka svojim blogovima, sajtovima, slikama kučića i mačića i ostalim lepotama. Sama ću kliknuti na vaš profil ako mi ostavite smislen ili zanimljiv komentar, a komentare sa linkovima tretiram kao spam.

Thank you for taking time to look at my photos, read the article and share your opinion on the subject. Plese, don't link to your websites, blogs, puppy and kitty pictures and other stuff in comments. I'll check out your profile on my own as long as you leave a sensible or interesting comment and I'll treat comments with links as spam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...