07 January 2015

Akzent Red Magic


Već dugo odolevam da uzmem China Glaze Ruby Pumps jer imam nekoliko sličnih lakova, koje skoro nikada ne nosim. Akzent Red Magic je jedan od tih lakova. Uzela sam ga na 22. Dodiru Pariza jer su menjali pakovanje Akzent lakovima pa su tada ovi u starim bočicama bili na sniženju. To je i poslednji put da je RP Company, uvoznik Akzent programa, učestvovao na sajmu kozmetike i sada ne znam gde se ovi lakovi mogu nabaviti.


I've been resisting China Glaze Ruby Pumps for some time now because I already have several similar polishes, that I never seem to wear. Akzent Red Magic is one such polish.


Red Magic je jedna od silnih varijacija na Ruby Pumps i od takvih lakova u mojoj kolekciji mislim da je najsličniji China Glaze-u. U pitanju je prozračna crvena baza sa sitnim crvenim šljokicama. Sam lak se može nositi u dva sloja, ali i u jednom sloju preko nekog drugog laka. Šljokice nisu mnogo grube i jedan sloj nadlaka je dovoljan da potpuno uglača površinu. Brzina sušenja je prosečna. Slike su snimljene na dnevnom svetlu. Imam dva sloja laka i nemam nadlak. Slika poređenja je snimljena na veštačkom svetlu i pokazuje koliko se Akzent Red Magic razlikuje od drugih crvenih lakova sa crvenim šljokicama koje imam. Pigmentisaniji je od S.he Stylezone 195. Po boji je veoma sličan Color Club Ruby Slippers, ali ima manje šljokica od njega i površina mu je ravnija. Morgan Taylor Rare as Rubies ima krupnije šljokice.


Red Magic is one of many variations on Ruby Pumps theme and of all such polishes in my collection this one is the closest to China Glaze. This is red jelly polish filled with tiny red glitter. Polish can be worn on its own in to coats, but it can be layered over some other polish. It dries to slightly gritty surface that a layer of top coat should smooth out. Drying time is average. Photos were taken in natural light. I have two coats of polish and no top coat. Comparison photo was taken in artificial light and shows how Akzent Red Magic differs from other red-based polishes with red glitter I own. It is much more pigmented than S.he Stylezone 195. In terms of colour it is very close to Color Club Ruby Slippers, but it has less glitter and is smoother. Morgan Taylor Rare as Rubies has larger glitter.

S.he Stylezone 195 - Akzent Red Magic - Color Club Ruby Slippers - Morgan Taylor Rare as Rubies

18 comments:

  1. This is drool-worthy and sooo gorgeous!
    I agree, it's very like Ruby Pumps!

    ReplyDelete
    Replies
    1. And it is good quality so I won't be buying Ruby Pumps anytime soon :D

      Delete
  2. Replies
    1. Ne dovodim to u pitanje, ali neću ih skoro uporediti jer mi zaista još jedan takav lak nije potreban :D

      Delete
  3. Lipi lak, iako ja nisan fan niti Ruby Pumps, niti crvendaća općenito :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iju! Moramo naći neki crveni lak koji bi ti se svideo.

      Delete
  4. Moj favorit je Ruby Slippers sad kad ga imam, a mislim da imam i ovaj S-he koji si poredila, ne vidi mu se broj ali pamtim da je prozračan. Ne dopada mi se vidljivost izraslog dela nokta, najčešće taj problem imam upravo sa crvenim lakovima. Inače je divan, sočan, nema previše šljokica, tj. nisu gusto rasporedjene i to mi se dopada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Na S.he lakovima broj piše i na nalepnici na dnu bočice.

      Delete
  5. Ne znam zbog čega sam naziv laka u prvi mah pročitala kao Aztec (profesionalna deformacija) :D
    Prelep je, nema ništa lepše od prozračnih lakova sa sitnim šljokicama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dobro je da nisi pročitala nešto gore, što se meni redovno dešava. Ponekada se zapitam šta se zapravo odvija u mom umu.

      Delete
  6. mislim da ipak griješiš što nisi uzela ruby pumps. svi ovi lakovi su nekako vrlo različity od rubyja. redovno ga obnavljam već 4 godine jer je jednostavno nezamjenjiv. akzent je dosta transparentan (imam i njega) i ima neugledan glitter. color club je dosta svjetliji lak. ruby je jelly koji nije toliko transparentan, i istina, trebaju mu 3 sloja da se dobije sandwich effect i različiti intenzitet svjetlucanja, ali nije ni približno u istoj kategoriji kao gore swatchani.
    uzmi ruby pumps cg. definitivno nećeš pogriješiti i ppostat će ti favorit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da češće nosim takve lakove sigurno bih ga uzela, ali i ove jedva koristim pa mi zaista još jedan tog tipa ne treba.

      Delete
    2. a što ću, ja toliko volim rubi (kupio me na prvi swatch na netu) da ga stalno zagovaram :). a matiran ispadne ko neki pixie dust ;)

      Delete
    3. Imam i dva takva piksića - Zoya Chyna i Zoya Oswin. :D

      Delete
  7. Lep jel, ali što mi se color club svidja :D prelep je
    Blahblah

    ReplyDelete
    Replies
    1. CC mi je toliko drago što sam uspela da ulovim i to u vreme kada nisam ni čula za firmu.

      Delete

Hvala vam što ste izdvojili vreme da pogledate moje slike, pročitate članak i što želite da podelite sa mnom i drugima svoje mišljenje. Molim vas da mi ne ostavljate linkove ka svojim blogovima, sajtovima, slikama kučića i mačića i ostalim lepotama. Sama ću kliknuti na vaš profil ako mi ostavite smislen ili zanimljiv komentar, a komentare sa linkovima tretiram kao spam.

Thank you for taking time to look at my photos, read the article and share your opinion on the subject. Plese, don't link to your websites, blogs, puppy and kitty pictures and other stuff in comments. I'll check out your profile on my own as long as you leave a sensible or interesting comment and I'll treat comments with links as spam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...