14 January 2015

Essence Charlie Seen in Green


Da li vam se desilo da vam od silnog iščekivanja neke kolekcije ili proizvoda oduševljenje splasne kada napokon ugledate te proizvode u prodaji? Meni se to desilo sa Essence Hello Autumn trend kolekcijom. Obično nam Essence kolekcije stižu sa zakašnjenjem od dva meseca, ali Hello Autumn smo čekali skoro četiri meseca. Zbog toga mi je cela kolekcija presela i kada sam je videla u DMu uzela sam samo jedan termo lak umesto sva četiri laka, što mi je bila prva namera. Ovi lakovi imaju 8 ml, koštaju 289 dianra i mogu se nabaviti u DMu.


Has it ever happened to you that you await a collection or a product so eagerly for so long and once you see it in person find that the wait has made it less appealing? It happened to me with Essence Hello Autumn trend edition. We usually get Essence collections with two-month delay, but this one we have waited for for nearly four months. That is why I was put off the collection on the whole and after seeing it in DM store I only picked one polish instead of all four as I had initially intended.


Essence je pokazao da ume da napravi veoma upečatljiv termo lak, a svi iz Hello Autumn kolekcije imaju prilično diskretan, mada vidljiv prelaz boja. Charlie Seen in Green je zeleni lak iz kolekcije. Boja na toplom mu je prilično senfasta, više žuta nego zelena, a na hladnom postaje maslinastija. Po pitanju formule bi mogao biti znatno bolji. Očekivala sam da će mi biti potrebna tri sloja za punu boju i pokrivenost jer je to bio slučaj i sa druga dva Essence termo laka koja sam probala. Nisam očekivala da ću i sa tri sloja imati neobojena mesta niti da ću morati da se borim za konzistencijom u kojoj ostaju tragovi četkice i koja zahteva peglanje nadlakom. Brzina sušenja je začuđujuće dobra. Slike su snimljene na dnevnom svetlu. Imam tri sloja laka i sloj IBD Air Dry nadlaka.


Essence has proved that they can produce a striking thermal polish, but all polishes from Hello Autumn trend edition have a subtle yet visible colour change. Charlie Seen in Green is the green polish from this collection. Colour in warm is quite mustardy, more yellow than green and in cold it turns to more olive green. Formula-wise it could be far better. I was prepared that I will need three coats to get full colour and even coverage because that was the case with the other two thermal Essence polishes I have tried. What I didn't expect is that it would go on streaky and that I will have bald spots even after three coats and that I will need top coat to even out the surface. It dried surprisingly fast. Photos were taken in natural light. I have three coats of polish and a layer of IBD Air Dry top coat.

20 comments:

  1. Yes, I know that feeling - but ah well, sometimes promo photos does that to you...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh, promo pics aren't to blame this time. I have seen swatches and I still wanted them all. Four month wait is what spoiled it for me this time.

      Delete
  2. znam da je ne vezano za tekst, ali da li si koristila Deborah skidaca laka u roze bocici ? Naime, od svih skidaca su me peckali prsti i blago naticali,jedino od ovog ne? A sastav bas i ne znam da protumacim, uglavnom drugaciji je od svih ostalih skidaca na kojima pise da su navodno bez acetona.
    Inace noktici su ti super, kao i uvek ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam ga probala. Hajde okači mi sastav ovde ili u komentaru na članak o skidačima (http://cajkinekandze.blogspot.com/2012/08/skidac-laka-za-nokte.html) pa da vidim šta ga čini tako posebnim.

      Delete
  3. When I saw by other bloggers how disappointing this collection is, I totally ignored them in the store. I think when it comes to thermo polishes the colour change must be visible, not like in this case!

    ReplyDelete
    Replies
    1. It is more visible in person, but it isn't as striking as in Superheroes thermal polish.

      Delete
  4. O moj essence i mene malo zeza, ja dobijem svaku 5 kolekciju u svoj Dm/ljekarnu. :/ Ali šta ću kad ih volim :D Ja sam ga lakirala preko bijelog i toliko sam ruke prala da to nije normalno haha Prekrasan mi je, uzela bih ga da i nije termo, jednostavno volim ovakve čudnjikave boje :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne volim da mažem lakove preko belog. Ionako imam samo jedan beli lak :P
      A za čudnjikave boje se slažem. I ja ih mnogo volim.

      Delete
  5. Moram da iskazem podjednako razocaranje sto se tice ove kolekcije, takodje zbog cekanja. Planirala sam cak i gumice za kosu da uzmem koliko mi se sve svidelo u najavi, ali na kraju sam uzela samo onu braon olovku i to jedva. Mozda uzmem i zelenu, ali tesko, realno. Mislim da je ovo najveca "tresla se gora, rodio se mis" kod nas ikada u istoriji kolekcija. I mislim da im je losije to sto su nju stavili u DM a one Ema nagrade u Lili, trebalo je obrnuto. Primecujem da su poceli kao Avon, napucaju pred najavu kolekcije, fotosop do besvesti, a uzivo uglavnom tri koplja iza.
    Lepo ti ovo stoji, meni se svidja sve sto mazes, ali razumem te u potpunosti povodom "osecaja za filing" ;-)
    Alekta*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slažem se, posebno za ovoaj deo šta je trebalo gde da stave. Ovako su napravili višestruku brljotinu i ovo će biti samo još jedna kolekcija koja će se godinama povlačiti po policama sa robom na rasprodaji.

      Delete
  6. baš je fora nijansa, ja imam sreće da nama u Sarajevo kolekcije stižu uglavnom na vrijeme. Ali sam ja zakasnila pa nisam ugrabila ovaj....možda ima u Cm-u jer tamo stave na sniženje proizvode što su ostali iz prošlih kolekcija...a nekad i Dm na policu sa sniženjima... a sad sam taman na no-buy režimu, oj živote....

    ReplyDelete
  7. šteta da mu treba tri sloja i da efekat nije jasan, ali meni se boja ipak sviđa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uživo je efekat upadljiviji. Meni se dopada. Jedino je formula tako zeznuta.

      Delete
  8. meni se boja svejedno sviđa, mislim da sam ga i sama upecala ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I meni se čini da sam ga videla kod tebe u nekom od mesečnih preseka.

      Delete
  9. Videla sam da se maze neujednaceno, a drugi deblji sloj mi je napravio mehurice. Nisam htela da ga kupim i dobijem bas njega za rodjendan. Super je boja, namazacu jednom kad dodje na red. Crveni ima bolju formulu, dva sloja su sasvim dovoljna.
    Kakav je utisak ostavio IBD nadlak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da znaš da mi je IBD za sada baš dobar, ali ga nisam koristila kao brzosušeći nadlak. Redak je, daje visok sjaj i sprečava povlačenje laka sa vrhova noktiju.

      Delete
  10. Iako je predstavljanje bilo potpuna antipreporuka ja sam morala da ga isprobam :D Naletela sam na njega skoro na nekom popustu popusta pa mi nije bilo zao. Zaista se ne secam kada sam poslednji put nesto u tri sloja mazala... Termo efekat slabo vidljiv posebno na mojim vecito ledenim rukama, ali mi se zato boja bas dopada. Nisam slican videla do sada

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boja jeste neobična, ali nisam sigurna da bi mi bila dovoljno ubedljiv razlog da ga kupim kada se uzme u obzir skoro potpun izostanak efekta i nerevnomerno nanošenje. No na popuste popusta ni ja nisam imuna, a i to je jeftin način da se probaju neke nove stvari. :D

      Delete

Hvala vam što ste izdvojili vreme da pogledate moje slike, pročitate članak i što želite da podelite sa mnom i drugima svoje mišljenje. Molim vas da mi ne ostavljate linkove ka svojim blogovima, sajtovima, slikama kučića i mačića i ostalim lepotama. Sama ću kliknuti na vaš profil ako mi ostavite smislen ili zanimljiv komentar, a komentare sa linkovima tretiram kao spam.

Thank you for taking time to look at my photos, read the article and share your opinion on the subject. Plese, don't link to your websites, blogs, puppy and kitty pictures and other stuff in comments. I'll check out your profile on my own as long as you leave a sensible or interesting comment and I'll treat comments with links as spam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...