27 March 2013

Essie Luxedo


Luxedo je lak iz zimske kolekcije Essie lakova za 2010. godinu. Na Essie sajtu je nazvan "najdubljom šljivom" i preporučeno je da se "opremite njime i hrabro krenete kuda nijedan čovek nije ranije pošao". Meni je tokom proteklih godinu dana bio na listi želja pa skidan sa nje i opet vraćan. Kada je Jelena napravila veliku rasprodaju svojih lakova ipak sam prelomila i uzela ga.
Sveža vest je da će se uskoro Essie lakovi, mada pretpostavljam samo drogerijska, ne salonska verzija, naći u široj prodaji u Srbiji (spominju se Lilly drogerije). O svemu bi trebalo da možemo da se informišemo na strani Essie Srbija.


Luxedo is part of Essie Winter 2010. collection. On the official website it is called "deepest plum" and it is suggested to "suit up in this deepest plum and boldly go where no man has gone before". During the last year it has been on and off my wish list and I finally gave in and bought it when Jelena made a big polish sale.


Luxedo je veoma pigmentovan lak izrazito tamne ljubičaste boje bez šimera. Boja je toliko tamna da se čak i na direktnom jakom svetlu jedva razaznaje da lak nije crn, što je razočaravajuće. Puna pokrivenost bi se mogla postići iz jednog debljeg sloja i boljom četkicom od standardne tanke Essie četkice. Brzina sušenja je bila prijatno iznenađenje, kao i prilično visok sjaj.


Luxedo is a highly pigmented blackened plum cream polish. It is so dark that even in strong direct light it is barely visible that it isn't black, which is disappointing. Full coverage could be achieved in one thicker coat and with a better brush that regular thin Essie brush. Drying time was a pleasant surprise, as was high gloss.


Slike su snimljene na suncu. Imam dva sloja laka i nemam nadlak.

Photos were taken in sunlight. I have two coats of polish and no top coat.


22 comments:

  1. Baš lijepo sija s obzirom na to da nema nadlaka, mada stvarno šteta što se malo više ne vidi da nije crn.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tek na direktnom snažnom veštačkom svetlu se vidi da nije crn :(

      Delete
  2. Stvarno se moram zagledati da bih videla neku drugu boju sem crne. xD

    ReplyDelete
  3. Great base for some layering, pitty it looks more black

    ReplyDelete
    Replies
    1. I layered Fantasy Fire over it and I think that's a winning combo.

      Delete
    2. uuu, i meni to zvuči odlično. samo da je za pola nijanse svetliji, bio bi fantazija. a tebi, svakako, stoji super!

      Delete
    3. Hvala. One sličice FFa koje su izazvale oduševljenje su sa Luxedom kao bazom.

      Delete
  4. Uh kako sija, baš je moćan a uspela si da mu uhvatiš i taj ljubičasti ton!

    ReplyDelete
  5. That really is very blackened - but the plum still is clearly there - gorgeous color!

    ReplyDelete
    Replies
    1. An artist like yourself can see shades and tones better than I can.

      Delete
  6. Ja obozavam ovakve "boje". Meni se bas svidja. Super ti stoji! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Volim i ja ovakve mrakove, ali volela bih da je boja malo vidljivija. Hvala.

      Delete
  7. Kad sam videla fotku, pomislila sam: "Što je dobar crni lak!" :) Mnogo su produbili tu šljivu, ali mi se dopada bez obzira što su se oni zaneli :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eto, možda ćeš sada imati prilike da ga uzmeš u Liliju.

      Delete
  8. Stvarno je taman mada se meni dopada i pored toga. Ne bih ga kupila samo iz razloga jer vec imam dosta takvih lakova.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da li mi veruješ da sam imala na listi želja ovaj, još jedan podjednako taman, ali crven Essie (umesto njega sam uzela Wicked) i dva slična China Glaze? Ovaj mi je dovoljan :D

      Delete
  9. Kad se bolje zagledam,vidi se i malo ljubicastog :) Verujem da je uzivo lepsi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa i nije - slike su prilično verne. Zaista moraš da se zagledaš da vidiš tu ljubičastu po ivicama.

      Delete
  10. Ja sam jedina ili jedna od retkih koja ga ne vidi kao crni lak! :) Ljubicasta se vidi po ivicama ali i na citavom noktu kao sljivasti podton, nijansa ima dubinu koja se retko srece. Grehota je dodavati mu TC, sjaj je zaista luksuzan.
    Sad mi je zao sto ga ne uzeh, nije toliko slican onom Essence (Midnight Glam) koji je na direktnom suncu vise smedj nego plum, mada se to na mojim slikama nije videlo.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ima ga još u NLu, a ima ga i u Liliju pa vredi čekati bilo sniženje na lakove bilo 3 za 2 akciju.

      Delete

Hvala vam što ste izdvojili vreme da pogledate moje slike, pročitate članak i što želite da podelite sa mnom i drugima svoje mišljenje. Molim vas da mi ne ostavljate linkove ka svojim blogovima, sajtovima, slikama kučića i mačića i ostalim lepotama. Sama ću kliknuti na vaš profil ako mi ostavite smislen ili zanimljiv komentar, a komentare sa linkovima tretiram kao spam.

Thank you for taking time to look at my photos, read the article and share your opinion on the subject. Plese, don't link to your websites, blogs, puppy and kitty pictures and other stuff in comments. I'll check out your profile on my own as long as you leave a sensible or interesting comment and I'll treat comments with links as spam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...