25 March 2013

Flormar Magnetic Twist MG05


Prvi put sa videla Flormar magnetne lakove na prošlogodišnjem aprilskom Sajmu kozmetike, ali još ih nisu postavili na štand u vreme kada sam ja morala da odem sa Sajma. Posle sam u nekoliko navrata pokušavala da od tadašnjeg uvoznika, a uz pomoć mojih dragih devojaka iz Kristabell, naručim dve nijanse, ali uzalud. Te dve nijanse nisu stizale. Potom je došao novi uvoznik, koji je udvostručio cene i ja sam odustala od kupovine ovih lakova u Srbiji (možda se sećate moje kuknjave zbog novog uvoznika). Zaista sam mislila da neću kupiti ništa kod njih, ali su pre neki dan dali 50% popusta na Magnetic Twist, Nail Art i Graffiti linije lakova za nokte, što je zaista povoljna ponuda. Ovaj popust važi do 28. marta na njihovim prodajnim mestima u Ušću, Merkatoru i na Bulevaru Revolucije. Redovna cena Magnetic Twist linije je 409 dinara, a sada su 205 dinara. U kolekciji je osam lakova, imaju 11 ml i uz svaki lak se dobija magnet koji pravi šaru dijagonalne pruge.

izvor/source

I first saw Flormar magnetic polishes last spring at Cosmetics fair, but they weren't yet displayed at the time I had to leave. Afterwards I tried to order two shades several times, but to no avail. Those shades never arrived. Then we got new importer, who doubled the prices and I gave up on buying these polishes in Serbia. I really thought I wouldn't buy anything from them, but they gave 50% discount on Magnetic Twist, Nail Art and Graffiti nail polish lines. Magnetic Twist polishes come in eight shades, 11 ml bottles and with a magnet with diagonal lines design.


Lak originalnog imena MG05 je veoma pigmentisan metalik bordo-crveni magnetni lak. Prilično je gust i mogao bi proći kao jednoslojac (na slici poređenja je po jedan sloj), mada ja magnetne volim da namažem u dva sloja jer magnet ume da povuče malo više feromagnetnog praha i da ostavi rupe u boji. Maže se bez ikakavih problema. Suši se iznenađujuće brzo. Sjaj mu je visok. Slike su snimljene na dnevnom svetlu. Imam dva sloja laka i nemam nadlak. Po boji mu je veoma sličan Golden Rose Magnetic 115, ali MG05 je otvoreniji.


MG05 (what an original name) is highly pigmented burgundy red magnetic polish. It is thick and can pass as a one-coater (in comparison photo every polish is applied in one coat), but I like to apply magnetic polishes in two coats because sometimes magnet can pull a bit too much polish and leave bald spots. The application is smooth. Drying time is unexpectedly fast. It is very glossy. Photos were taken in daylight. I have two coats of polish and no top coat. It is very similar to
Golden Rose Magnetic 115, but is a bit more vibrant.



Magnet koji se dobija uz lak je drugačiji od onih koje imam. Nalazi se u zakrivljenom držaču sa jezičkom na koji se nokat osloni i žljebom koji se prislanja na prst iznad zanoktice. Na žalost, uputstvo koje se uz lak dobija ne objašnjava jasno kako treba magnet da se postavi, ali devojke koje rade u Flormar radnji su mi i neupitane objasnile kako se ovaj magnet koristi i zahvalna sam im na tome. Dopada mi se što je magnet zakrivljen i time olakšava pristup ivicama nokta. Ne dopada mi se što ne mogu da vidim koliko je blizu nokta. Nokat na mom levom kažiprstu je veoma zakrivljen i tri puta sam morala da ga mažem jer sam dva puta dodirnula magnetom svež lak. Treći put magnet nisam naslonila na prst i time sam izbegla da ga umočim u lak, ali šara je onda ispala nešto tanja nego na drugim noktima.


The magnet that comes with this polish is different from the other magnets I have. It is in a curved holder that has tiny peg for nail to rest on one end and a rabbet that should rest on the finger above the cuticle on the other end. Unfortunately, the instructions that come with the polish aren't clear enough as far as the magnet placement and use is concerned, but the girls from the store I bought the polish from showed me, and I'm very thankful for that. What I like about this magnet is that it is curved and can reach the sides of the nail. What I don't like is that it doesn't let me see how close to the nail the magnet is. My left index finger nail is highly arched and I had to apply polish thrice because first two times I dipped the magnet in wet polish. Third time I didn't lean the magnet on the finger and I got the pattern right, but it was thinner than on the other nails.


26 comments:

  1. Replies
    1. Sve objašnjeno ovde http://cajkinekandze.blogspot.com/2012/06/magnetni-lakovi.html

      Delete
  2. uhuh, kako je moćan! baš ima dobar efekat. šteta što nisu i magnet bolje prilagodili.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ali samo malo da ima više prostora bio bi savršen. Ovako je samo dobar :D

      Delete
  3. Prelep je, gledam i ne mogu da se nadivim!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fala, sestro, fala. Još uvek želim da vidim uživo Bonda, Džejmsa Bonda :D

      Delete
  4. Savrsen je! :) Ja sam na magnetne lakove potpuno zaboravila. :/

    ReplyDelete
  5. The effect is great in the magnetic polish - and the color is gorgeous!

    ReplyDelete
  6. Baš je lijep. Ja sam htjela tamno sivi, ali su ovdje oko tri eura, a svjesna sam da ga (kao ni zeleni Golden Rose) neću mnogo mazati. Tako se suzdržavam. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mislim da nijedan magnetni koji imam nisam mazala više od jednom.

      Delete
  7. Znaci poklekla si i napravila promet zulumcarima! :D :D
    Salim se.. Super je popust, bas treba iskoristiti.. Malo si me i bacila u iskusenje, moram da priznam.. :)

    Svidja mi se magnet sto je dovoljno jak. I boja je lepa. :)

    ReplyDelete
  8. Volela bih da probam ovo :))) Zanimljivo zvuči :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam zaljubljena u magnetne lakove i preporučujem ih ljudima iznova i iznova.

      Delete
    2. Možda se i ja zaljubim. Totalni sam novajlija što se ovih stvari tiče, pa me pomalo sramota od vas lakoholičarki, osećam se kao baba od 95 god koja je uzela laptop u ruke :S

      Delete
    3. Ja sam takva sa šminkom :D

      Delete
  9. Ja jos uvek bojkotujem Flormar i nastavicu to da radim :)
    Od poskupljenja nisam nista kupovala, cak ni staro sto moze da se nadje. Time sto su uradili sa cenama, jednostavno su mi se ogadili kao brend. Izvin'te, ali prosto ne mogu da nadjem prikladniju rec, koliko god njihova kozmetika bila divna :(
    A realno jeste, predivna je i veoma kvalitetna, to ne mogu da osporim, jer to je cinjenica :)

    Mada, realno je i da je ova ponuda zaista dobra, tako da nemoj sebe mnogo da mrzis. Ipak si ti zaljubljenik u lakove, a stvarno ti mnogo dobro stoji, bila bi greota da ga nisi uvrstila u kolekciju :)

    Pozdrav i svako dobro, Alekta :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eee, kad bi znali šta su uradili i sebi i nama.

      Delete
  10. Grrr, propustila sam akciju, a procitala sam i planirala, ne da mi se da udjem kod Zulumcara... Koliko je praktican Flormar magnet u odnosu na ostale? Imam utisak da je dosta jak, da se sara duboko utisnula, ako to uopste zavisi od magneta, posto meni isti magnet (Golden Rose) bolje utisne saru na Golden Rose laku nego na Essence, a mozda je iz nekog razloga vazno da magnetni lak i magnet budu od istog proizvodjaca...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Essence lakovi prve serije (čini mi se da su ti do broja 5) veoma slabo reaguju na magnet. Kasniji su mnogo bolji. Ovaj magnet je dobar, ako se izuzme to što se ne vidi gde se u odnosu na magnet nalazi nokat. Ako imaš GR magnet, FM ti ne treba.

      Delete

Hvala vam što ste izdvojili vreme da pogledate moje slike, pročitate članak i što želite da podelite sa mnom i drugima svoje mišljenje. Molim vas da mi ne ostavljate linkove ka svojim blogovima, sajtovima, slikama kučića i mačića i ostalim lepotama. Sama ću kliknuti na vaš profil ako mi ostavite smislen ili zanimljiv komentar, a komentare sa linkovima tretiram kao spam.

Thank you for taking time to look at my photos, read the article and share your opinion on the subject. Plese, don't link to your websites, blogs, puppy and kitty pictures and other stuff in comments. I'll check out your profile on my own as long as you leave a sensible or interesting comment and I'll treat comments with links as spam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...