28 November 2013

Aura Professional jesenje boje I

Mogli ste na Facebooku i Instagramu da vidite da su mi stigli jesenji Aura Professional lakovi. Moram odmah da kažem da sa starijim lakovima iz ove linije nemam iskustvo jer su skoro svi utisci na koje sam naišlala bili negativni. Da li je Aura poslušala kritike, ili konzistencija laka zavisi od nijanse, tj. pigmenta koji se koristi, ili su onima koji su imali negativna iskustva zapali otvarani primerci (što kod nas na žalost nije retkost), ili je u pitanju nešto drugo tek ovi lakovi koji su meni došli su bili prijatno iznenađenje. Razmišljala sam da li svakom od ovih lakova da dodelim zaseban članak, ali sam odlučila da ih ipak predstavim u samo dva članka. Glavni razlog za to je što su im osobine prilično slične i ne bih volela da više ponavljam istu priču iz članka u članak i budem dosadna i sebi i vama. Professional lakovi imaju 6 ml, uzanu pljosnatu četkicu poput one iz Nail Beauty linije i koštaju 225 dinara. Jesenje nijanse ove linije čini deset zagasitih, prašnjavih boja prigodnih za ovo godišnje doba ukoliko vodite računa o tome. Svi ovi lakovi su krem finiša, visokog sjaja i prosečne brzine sušenja.


If you follow me on Instagram and Facebook you could see that I have received the autumn shades of Aura Professional polishes. I have to disclose that I haven't tried any of older shades from this line of polishes because almost all the impressions I could find about them were negative. I don't know if Aura listened to the criticism or the formula depends on the shade, ie pigment used or those who had had negative experience with those polishes were unfortunate to stumble upon opened bottles (which is sadly quite common) or something else happened, but these polishes I received are a very pleasant surprise. I was thinking of doing individual posts about each shade, but I decided to split them in just two post. The main reason for that is that they are very similar formula-wise and I don't want to repeat the same story over and over again. Aura Professional polishes come in 6 ml bottles, have thin flat brush and cost about 2 €. The autumn colours (the third line) is ten muted, dusty colours. Very appropriate for the season if you care about that. They are all glossy cremes of average drying time.

Lovely Nude - Forever Mine - Vintage Mood - Red Midnight - Soulmates

Ovaj niz otvara lak 50 Lovely Nude. U pitanju je prilično pigmentisan peskasto-bež lak. Mogao bi proći kao jednoslojac, ali u tom slučaju treba paziti prilikom mazanja da u laku ne ostanu brazde od četkice jer lak nije samoravnajuć. Preporučujem mazanje tanjih slojeva. Ja na slikama imam dva srednja sloja i možete videti da nije svuda površina ravna.


The line starts with 50 Lovely Nude. This is highly pigmented sandy-beige polish. It could be a one-coater, but it should be applied very carefully so as not to go on streaky. It isn't self-levelling polish. I'd suggest application of thinner coats. I have two medium coats in photos and you can see the surface isn't even.


Sledeći lak u nizu je 51 Forever Mine. Pošto se ne razumem u ove nijanse ne znam da li da ga opišem kao nude koji vuče na ružičasto, prljavo roze, dusty rose, vintage rose... Prvi sloj je veoma prozračan, ali odlično pokriva iz dva sloja. Nisam imala nikakvih problema oko mazanja ovog laka.


The next polish in line is 51 Forever Mine. Since I'm not well acquainted with this sort of colour I don't know whether to describe it as a pinkish-nude, dirty pink, dusty rose, vintage rose... The first coat is very sheer, but two coats give great coverage. I had no trouble with application of this polish.


Zatim je na redu 52 Vintage Mood. Ovu boju ne mogu da opišem drugačije nego kao moka karamel braon. Mada boja nije po mom ukusu, asocijacija na jedan od mojih omiljenih toplih napitaka iz Greeneta je čini mnogo privlačnijom. Dva sloja su dovoljna za puno pokrivanje.


Then it comes 52 Vintage Mood. I have no other way to describe this colour than as mocha caramel brown. Although the colour isn't my cup of tea, the resemblance to my favourite hot beverage is what made it more appealing to me. It gives full coverage and even colour in two coats.


Jedan od mojih favorita iz ove kolekcije je 53 Red Midnight. Ovo je bordo lak koji vuče na braon. Pokriva iz jednog sloja, ali dva su potrebna za punu boju. Jedan sloj daje daleko crveniju vamp nijansu, tako da ako više volite da ga nosite tako, samo napred.


One of my favourites from this collection is 53 Red Midnight. This is a maroon polish that leans to brown. One coat is enough for coverage, but two give full colour. One coat gives lighter, redder vampy shade. If you prefer it that way, I'd say go for it.


Današnje predstavljanje završavam bogatom vamp crvenom nijansom 54 Soulmates. Boja nije jedinstvena, ali je dobro odabrana za sezonu, a to što je nijansa sasvim po mom ukusu da ne spominjem. Potrebna su dva sloja za puno pokrivanje.


I'll finish review of this half of collection with rich vampy red shade in 54 Soulmates. The colour might not be unique, but it is fitting for the season. Not to mention that this shade is exactly to my taste. It takes two coats for full coverage.


Sve slike su snimljene na dnevnom svetlu. Imam po dva sloja svakog predstavljenog laka i nemam nadlak. Predstavljene proizvode sam dobila na iskrenu recenziju. Za više informacija vidite moju politiku rada.

All photos were taken in daylight. I have two coats of each polish and no top coat. I have received these products for an honest review. For additional info see my disclosure policy.


34 comments:

  1. Prva dva svetla su mi najlepsa, sto i mene samu iznenadjuje jer volim boje, ali ovi su stvarno divni!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lepi su, ali treba umeti nositi ih, a meni baš ne pašu.

      Delete
  2. Crveni su mi lepi, pogotovo tamniji. :)

    Ja imam jedan koralni lak iz te linije, i dobar je, samo sto se dosta sporo susi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oba crvena su baš dobra. Prvi me podseća na Essie Wicked, a drugi na Fateful Desire.

      Delete
  3. Vintage mood i dva crvena su sasvim o.k., ali nažalost ne mogu a da se ne setim lošeg iskustva sa pastelnim nijansama iz ove kolekcije. Očito je bila klasičan promašaj.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sećam se da si pisala kako su pastelni loši, ali ovi se zaista dobro mažu. Samo se ne suše brzo.

      Delete
  4. The colors are very classic and very close to several Chanels was my first thought LOL
    I like the 2 red ones the best :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Well, considering how extensive your Chanel collection is, I think it is now very hard not to find a colour that doesn't resemble at least one Chanel :D The red ones are gorgeous, gorgeous, gorgeous.

      Delete
  5. Odlicni su 53 i 54. Nista inovativno, ali to su vecne nijanse.
    Osobito mi je drago da su popravili formulu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa da - klasične boje. Kao što rekoh, formula je bila prijatno iznenađenje. Sve vreme sam bila u strahu kakva će biti, ali očigledno bez ikakvog razloga.

      Delete
  6. sviđa mi se ambalažica, podsjećaju me na evelini lakiće... crveni tamniji mi je najiteresantniji od ovih koje si pokazala :D

    ReplyDelete
  7. Ne smem mnogo da komentarisem dok ih ne isprobam ali zad su moji favoriti od ovih pet - 1,4 i 5. ;)
    Odlicno su ti svocevi! Jako mi se dopada kako ti stoje poslednja dva. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meri, tvoje boje stižu u drugom postu. Mislim da nećeš biti nezadovoljna.

      Delete
  8. Najvise mi se svidja bordo lak, pa potom ta dva nude.
    Iz druge grupe samo onaj ciklama.

    ReplyDelete
  9. Na tvojim noktima je sve lepo :-)
    Ne znam koji bih pre pohvalila, pijem kiselu, slusam cafe del mar october 2013 i uzivam u ovim tvojim slikama...
    Hmmm... Braonac i tamniji crveni su na razmatranju za kupovinu :)
    Alekta*

    ReplyDelete
  10. Lovely Nude mi je definitivno najlepši. Aura lakiće nikada nisam probala, tako da ne mogu komentarisati kvalitet, ali ovako izgledaju baš lepo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja imam iskustvo samo sa drugim Aura linijama lakova i Nail Beauty linija mi je po kvalitetu bez premca, ali boje su ima suviše klasične, nedovoljno vesele. Ovih deset boja je sasvim okej, a izbor boja je dobar za svačiji ukus.

      Delete
  11. Poslednja dva su očaravajuća :)
    Ni ja nisam kupovala ovu liniju zbog negativnih komentara.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ta dva su lepa, ali pravi biseri dolaze u drugom delu.

      Delete
  12. ni jedan me nije nešto raspametio..

    ReplyDelete
  13. 51 ti neočekivano dobro stoji! Kažem neočekivano jer znam da se ne bi uhvatila za njega :D
    Tvoj favorit bi bio i moj :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Prasli, ne da se ne bih uhvatila za njega nego bih verovatno napravila grimasu da mi ga neko ponudi. Dobro mi stoji, ali se ne osećam prijatno sa takvom "bojom" na noktima. Prave zvezde kolekcije tek slede.

      Delete
  14. Those are all really pretty muted fall shades. I especially like the last two red shades! :-)

    ~ Yun

    ReplyDelete
    Replies
    1. THe two reds are quite classic, but very pretty.

      Delete
  15. sve nijanse osim trece su mi prelepe :)

    ReplyDelete
  16. I like all of these colors. They are so pretty! Glad you can say positive things about this batch!

    ReplyDelete
    Replies
    1. The manufacturer did a good job this time. I'll show the other half soon.

      Delete

Hvala vam što ste izdvojili vreme da pogledate moje slike, pročitate članak i što želite da podelite sa mnom i drugima svoje mišljenje. Molim vas da mi ne ostavljate linkove ka svojim blogovima, sajtovima, slikama kučića i mačića i ostalim lepotama. Sama ću kliknuti na vaš profil ako mi ostavite smislen ili zanimljiv komentar, a komentare sa linkovima tretiram kao spam.

Thank you for taking time to look at my photos, read the article and share your opinion on the subject. Plese, don't link to your websites, blogs, puppy and kitty pictures and other stuff in comments. I'll check out your profile on my own as long as you leave a sensible or interesting comment and I'll treat comments with links as spam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...