16 August 2014

Essie Quick-e kapi za brzo sušenje laka


Danas vam predstavljam Essie kapi za brzo sušenje, relativno nov proizvod u drogerijskoj ponudi Essie tretmana (dostupan tek od sredine maja). Essie Quick-e kapi dolaze u bočici od 13,5 ml, a u pakovanju se nalazi i pipeta kojom se proizvod nanosi na nokte. Cena ovog proizvoda je 1049 dinara, ali Essie proizvodi su trenutno na sniženju u drogerijama i ove kapi koštaju 839 dinara.

Today I have to show you a relatively new product in Serbian drugstores - Essie Quick-e drying drops. These drying drops come in 13.5 ml bottle, with a dropper on the side.


Kako kapi za brzo sušenje rade? Mišel sa Lab Muffin bloga je to veoma lepo objasnila, ali najkraće rečeno silikoni, koji su glavni sastojak kapi za sušenje, vezuju se za rastvarače u laku i izvlače ih na površinu, odakle oni lakše mogu da ispare. Quick-e kapi imaju jednostavan sastav - dimetikon i tokoferol. Dimetikon je glavni sastojak, a tokoferol je negujuća supstanca. Pošto se Essie lakovi već sami po sebi suše brzo ove sam kapi isprobavala na drugim lakovima i imala sam zaista dobre rezultate ukoliko je lak nov i/ili tečan ili ako se mažu tanji slojevi. Za pet do deset minuta bih mogla da prestanem da brinem o tome da li ću oštetiti lak. Kod starijih, zgusnutijih lakova silikon nije mogao da prodre do rastvarača u nižim slojevima i mada bi osušio lak na dodir on ne bi bio sasvim suv i mogao se oštetiti. Takav lak treba razrediti. Kapi su mi se posebno dobro pokazale kada sam radila nail art i za pečatiranje, kada mi je veoma važno da mi se lak što pre osuši, a ne želim da dodajem sloj nadlaka. Inače kapi najradije koristim za pedikir i mislim da je ovo savršen proizvod za pedikir zimi, kada nismo u prilici da provedemo ceo dan u otvorenoj obući, a ne želimo da pokvarimo lak na noktima. Ove kapi samo ubrzavaju sušenje laka i ne zamenjuju nadlak. Ukoliko koristite nadlak, ove se kapi koriste posle njega, kao poslednji korak u manikiru.

How do drying drops work? Michelle of Lab Muffin blog explained it perfectly, but in short, silicones, which are main ingredient of drying drops, draw solvents out of the polish to the surface, where they evaporate faster. Quick-e drying drops have a very simple composition - dimethicone and tocopherol. Dimethicone is the main ingredient and tocopherol is nourishing substance. Since Essie polishes dry quite fast on their own I have used these drops on some other polishes. The results were great if the polish was new and/or thin or if he coats were thin. I could stop worrying about messing up my manicure in five to ten minutes. With older/thicker polishes silicone couldn't reach solvent in lower layers and while my polish would get dry on surface, underneath it would still be soft and it could get smudged. Such polishes should be thinned. These drying drops turned out to be especially useful when I do nail art or stamping, when it is very important to me to get nail polish dry as fast as possible without adding top coat. I actually prefer to use these drops in my pedis and I think this is the perfect product for winter pedicures, when we can't spend a lot of time in open-toe shoes and we don't want to mess up toe polish. These drops only improve nail polish drying time, they are not substitute for top coat. If you use top coat these drops should be used after it, as the last step in manicure.

Predstavljeni proizvod sam dobila na iskrenu recenziju. Za više informacija vidite moju politiku rada.

I have received this product for an honest review. For additional info see my disclosure policy.

14 comments:

  1. Sad mi je jasno zasto kapi ne saradjuju sa nekim lakovima. Jesu li mnogo bojle od Essence kapi?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni su sve tri vrste (Essie, Essence i Zoya) prilično slične po pitanju učinka.

      Delete
  2. nisam nikad probala ništa slično, premda sam od masu cura čula kako su i essence kapi odlične

    ReplyDelete
    Replies
    1. Imam i Essence kapi i one su sasvim dobre, no kod nas ih više nema u ponudi.

      Delete
  3. Priznajem da sam dugo čekala da neko napiše recenziju o ovim kapima, ali sam u međuvremenu opet kupila seche vite (zbog cene, najviše). Sve što tražim/želim jeste da mi se lak što pre osuši, tako da ću ove kapi uzeti u obzir prilikom sledeće nabavke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seche Vite izbegavam. Potrošila sam jednu bočicu, ali bez obzira na moju hiposmiju toluenski miris me je ubijao. Ove kapi nemaju nikakav miris, makar ga ja ne osećam, a dobro služe svrsi. I ne povlače lak.

      Delete
  4. Nisam nikada kupovala ništa za ubrzano sušenje, ni sprejeve ni kapi. Lepo je znati da su ti utisci pozitivni!

    ReplyDelete
    Replies
    1. I meni je drago što se pokazalo da su tako dobre :D Ne volim da imam negativna iskustva, utiske, osećanja... Sprej još uvek nisam probala nijedan, samo kapi, i sve su mi se do sada pokazale zaista veoma delotvorno.

      Delete
  5. Zvuči zanimljivo za probu. Još uvek imam jedne LCN kapi koje mi stoje ko zna gde, zaboravljene. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tako korisne stvarčice ne treba da stoje zaboravljene :D

      Delete
  6. Super objašnjeno, korisna stvar i baš mi je krivo što nisam ulovila essence kapi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I meni je krivo što ne uzeh još koje, ali kako imam i Essie i Zoya pored njih možda je i bolje što nisam pravila zalihe.

      Delete
  7. Hmmm, ja sam još uvijek nevjerni Toma po pitanju tih brzosušećih stvarčica (par puta sam se razočarala!).
    Vidim da se u komentarima spominje Seche Vite koji i ja koristim (baš mi ide kraju) i već se neko vrijeme premišljam bi li za njega opet izdvajala tolike novce jer mi ga je strašno za vidjeti na laku. Ne povlači mi donji lak ili uzorak već se on sam na laku stisne za 1-1.5 mm što mi je grozno!

    ReplyDelete

Hvala vam što ste izdvojili vreme da pogledate moje slike, pročitate članak i što želite da podelite sa mnom i drugima svoje mišljenje. Molim vas da mi ne ostavljate linkove ka svojim blogovima, sajtovima, slikama kučića i mačića i ostalim lepotama. Sama ću kliknuti na vaš profil ako mi ostavite smislen ili zanimljiv komentar, a komentare sa linkovima tretiram kao spam.

Thank you for taking time to look at my photos, read the article and share your opinion on the subject. Plese, don't link to your websites, blogs, puppy and kitty pictures and other stuff in comments. I'll check out your profile on my own as long as you leave a sensible or interesting comment and I'll treat comments with links as spam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...