24 December 2014

Butter London Sprog


Spomenula sam u mesečnom pregledu da sam od Marije dobila neke lakove, a Butter London Sprog je jedan od njih. On mi je imenom prvi privukao pažnju. Sprog u britanskom žargonu znači "derle, derište" a izraz sam prvi put čula u The Fast Show u sklopu božićnog specijala Holy Sprog (možete pogledati klip na kraju članka). Butter London lakovi su američke proizvodnje, 3-free i nisu testirani na životinjama. Videla sam da ih ima u Nemačkoj u Douglas parfimerijama i tamo koštaju oko 18 €. Ova nijansa je dostupna samo u Ulta radnjama.


I have mentioned in my monthly overview that Maria had sent me some polishes. Butter London Sprog is one of those polishes and the first one to catch my eye with its name. In British slang "sprog" is a term for a child and I have first heard it in The Fast Show Christmas special Holy Sprog (you can see the video at the end of this article). Butter London is an American brand, polishes are 3-free and they aren't tested on animals. In Germany in Douglas drugstores they retail for about 18 €. This shade is exclusive to Ulta.


Sprog je prigušena plavo-ljubičasta krema visokog sjaja. Ovo je boja sa kojom imam komplikovan odnos. Kao boja mi se dopada, ali hladne nijanse meni ne stoje dobro tako da se retko odlučujem da je nosim. U tim retkim situacijama me ne zanima da li mi stoji ili ne, samo uživam u boji. Ovo je bila jedna od takvih situacija. Konzistencija laka je bila savršena (manje i ne očekujem od ovako skupog proizvoda). Lak se maže fino i lako i delimično je samoravnajuć. Brzina sušenja je brza, a postojanost odlična. Jedino mi se ne sviđa što spoljni čep mora da se skine, a ispod ostaje meni prekratka i nezgodna rebrasta drška četkice. I pored toga mislim da ću sledeći put kada se budem našla u zemlji u kojoj mogu da kupim Butter London uzeti barem British Racing Green. Slike su snimljene na dnevnom svetlu. Imam dva sloja laka i nemam nadlak.


Sprog is a glossy, muted periwinkle blue creme. Periwinkle is a shade I have a love-hate relationship with. I love it as colour, but cool shades don't look good on me so I seldom wear it. But on those rare occasions I don't care if it looks good on me or not, I just enjoy the colour. This was one of those situations. Formula of this polish is perfect (I expect nothing less than that from a high end brand). The polish goes on smoothly and it is somewhat self-levelling. It also dries fast and is long lasting. The only thing I don't like is the fact that the outer cap has to be removed and beneath it is a ribbed handle that is too short for my liking. Even so, I think that next time I go to a country that I can get Butter London in I'll take at least British Racing Green. Photos were taken in natural light. I have two coats of polish and no top coat.

24 comments:

  1. I'm so glad you like it - and I think it looks fabulous on you!
    Merry Christmas!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merry Christmas to you too.
      I don't like it. I love it. It really is excellent and I can't thank you enough for it.

      Delete
  2. Super da ima savršenu formulu, boja je predivna i lipo ti stoji :D Ja ako ikad naletim na BL, želim wallis, taj mi je ludilo :)

    ReplyDelete
  3. Baš je lep i neobičan. Podseća me na neki lak koji sam već videla i probala.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mislim da Don Juan i Golden Rose Rich Colour imaju slične nijanse.

      Delete
  4. Volim ovakve plave tonove ;) Trebao mi bi bas ovakav jedan za zimu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nadam se da ćep uspeti da nađeš nešto slično.

      Delete
  5. Koliko se meni svidja ova boja, prelep je *.*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne sumnjam da bi ga ti super uklopila u neki nail art.

      Delete
  6. Draga Vedrana, ti si moj omiljeni domaci nail/beauty blogger, uzivam u tvojoj posvecenosti, u raznolikosti tema i brendova koje pokrivas, kao i u tvom autenticnom glasu :) Referenca na The Fast Show me je totalno oduvala! Sad jos samo da se docepam nekog Butter London laka, po mogucnosti u nijansi slicnoj cheesy peas-u. :))) Mislim, to bi bilo vise nego prihvatljivo, uprkos pomalo nezgodnoj cetkici. Hvala sto si mi razvedrila dan, a nije cak ni bio tmuran :)) Rock on, girl!! ***

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti mnogo na komentaru :* Drago mi je da je neko prepoznao The Fast Show. Meni je u gimnaziji to bila jedna od omiljenih emisija i nisam mogla da odolim ovoj vezi :D

      Delete
  7. Bas je lepa nijansa. :) Mislim da vecini, kao i tebi, lepo stoji. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti. Rekla bih da je malo bolja za hladni ten, ali mi se dopada i kako stoji meni :D

      Delete
  8. Predivan je! Tacno znam o cemu pricas kad su ove nijanse u pitanju, isti problem imam. Al' kad se resim da ih nosim bas mi ulepsaju dan.

    ReplyDelete
  9. Kako me je oduševio na noktima, a nisam ga kometarisala! Podseća na Don Juan One Coat 226 i još je lepši.
    Ni meni ne stoje ovakve boje, ali šta ću kad mi se dopadaju, budu mi malo bolje sa više ljubičaste u sebi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slažem se. Sačuvala sam Don Juan OC254 bez obzira an to što mi stoji kao piletu sedlo :D

      Delete

Hvala vam što ste izdvojili vreme da pogledate moje slike, pročitate članak i što želite da podelite sa mnom i drugima svoje mišljenje. Molim vas da mi ne ostavljate linkove ka svojim blogovima, sajtovima, slikama kučića i mačića i ostalim lepotama. Sama ću kliknuti na vaš profil ako mi ostavite smislen ili zanimljiv komentar, a komentare sa linkovima tretiram kao spam.

Thank you for taking time to look at my photos, read the article and share your opinion on the subject. Plese, don't link to your websites, blogs, puppy and kitty pictures and other stuff in comments. I'll check out your profile on my own as long as you leave a sensible or interesting comment and I'll treat comments with links as spam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...