28 September 2012

Essence Colour & Go 43 Where is the party?


Danas je tematski petak posvećen duohrom lakovima. Ja sam odabrala Essence Where is the party. Uspešno sam odolevala ovom laku jer mi je delovao kao prilično uobičajen ljubičasto-zeleni duohrom. Onda sam na Lab Muffin blogu naišla na prikaz ovog laka koji je pokazao da je ovo zapravo multihrom i tada sam odlučila da on ipak mora biti moj. Naravno, zbog promene uvoznika Essence kozmetike nisam uspela da ga nađem u prodavnicama i ostala bih bez njega da ga Bebichica sa foruma Ana.rs nije ponudila za prodaju.


Today is themed Friday and the theme is duochrome polishes. I chose Essence Where is the party. I managed to resist this polish because it seemed to me to be a rather common green-purple duochrome. But after I had seen the review at Lab Muffin blog that showed that it is actually a multichrome I decided I had to have it. Of course, due to the change of the importer of Essence cosmetics I was unable to find it in stores before it was discontinued and I'd have been left empty-handed if it weren't for Bebichica from Ana.rs forum who offered it for sale.


Ovo je prvi put da nisam sasvim zadovoljna kako se neki Essence lak maže. Za moje nokte su bila potrebna tri sloja za potpunu pokrivenost i relativnu ujednačenost boje. Relativnu pošto si na svetlu i dalje vide neravnomernosti. Dok sam mazala nokte stvarale su se grudvice laka pri vrhovima noktiju. Trećim slojem sam ih donekle prekrila, mada nisam uspela svuda. Na srednjem prstu su mi se napravili mehurići. Izgleda da se šimerasti duo- i multihromi ne slažu sa mojim noktima.


This is the first time I wasn't quite happy with the application of an Essence polish. It took me three coats of polish to get full coverage and relatively even colour. I say relatively because the unevenness is still visible in bright light. I had some clotting towards the free edge. I managed to cover them up somewhat with the third coat, although not entirely. I have a serious case of bubbling on my middle finger. It seems that the shimmery duo- and multichromes don't go along well with my nails.


Mada u bočici on zaista izgleda kao trihrom, ja nisam na svojim noktima uspela da ugledam ni naznaku tirkizne. Duohrom efekat je veoma izražen, čak i na malim površinama i pri najmanjim promenama u osvetljenju. Čak i nijanse ljubičaste i zelene variraju u zavisnosti od svetla - od pomalo prašnjave mahovinasto-zelene i lila preko trava-zelene i purpurne do tamno-zelene i sivo-ljubičaste. Svetliji je od Carpe Diem. Ne dopada mi se što se u šimeru vide tragovi četkice. Essence je izbacio ovaj iz proizvodnje, ali je ponudio mnogo impresivniji multihrom pod imenom Chic Reloaded.


Even though in the bottle the polish looks like a trichrome, I couldn't even catch a glimpse of turquoise on my nails. Duochrome effect is very prominent, even on very small surfaces and under tiniest changes in lighting. Even shades of green and purple change with the lighting - from a bit dusty mossy green and lilac to grass green and purple to dark green and greyish purple. It is lighter than Carpe Diem. I don't like the fact that this is a frost. This polish has been discontinued, but Essence put a much impressive multichrome, called Chic Reloaded, on the market.

tri boje u bočici, dve na noktima

Sve slike su snimljene na dnevnom svetlu. Imam tri sloja laka i nemam nadlak.

All photos were taken in daylight. I have three coats of polish and no top coat.


11 comments:

  1. Cesto pozalim sto nisam kupila ovaj lak kada ga vidim na slikama, ali se odmah setim i zasto - prosto mrzim Essence formulu, meni su svi njihovi pravili mehurice kao tebi ovaj. Nadam se da su novi lakici poboljsani u tom smislu, a Chic reloaded deluje jos interesantniji(multihromniji?), njega kupujem for sure ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nemoj žaliti za ovim. Nije se proslavio. Jeste zanimljiv, ali nedovoljno da bih mogla da pređem preko mehurića i grudvica.

      Delete
  2. hmmm... ja sam izarčila 2 bočice ovog laka i jednu započela pa poklonila devojčici koja ga je baš želela, i nikakvih problema nisam imala. samo mi žao što ga nisam dovoljno slikala, možda imam jednu fotku negde. a stoji ti savršeno!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala. Zaista imam utisak da se ovakvi lakovi ne slažu sa mojim noktima. Carpe Diem se isto ponašao.

      Delete
  3. Volela bih da ga nadjem. Ima ga u ovom novom izdanju?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nema ga, ali ima bolja verzija - Chic Reloaded. Možeš ovde da vidiš poređenje http://i197.photobucket.com/albums/aa253/Cayca114/Nokti/ChicReloadedporeenje1.jpg
      http://i197.photobucket.com/albums/aa253/Cayca114/Nokti/ChicReloadedporeenje2.jpg

      Delete
    2. Aha. Videla sam te slicice na frumu ali nisam zagledala. A nisam ga videla u mom DM-u. Nego, mozes li mi dati tvoju e-mail adresu imam jedno pitanjce..? :]

      Delete
  4. Ja ovu boju nazivam celicno ljubicasta. Iako obozavam ljubicaste lakove, ovaj mi nesto nije legao. Dugo sam se premisljala oko njega, i na kraju su ga povukli. Ali nije mi bilo zao, pa sam to shvatila kao poruku da je dobro sto ga nisam uzela.
    Na tvoj ten ide odlicno.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Neka ti nije žao. Ima daleko lepših. Ovaj je prilično bledunjav i samo zahvaljući tome leš poput mene može da ga nosi ;)

      Delete
  5. Labradorit na noktima i u bocici. Na to me podseca :) Ma stoji ti dobro, samo ja licno ne volim kada vidim te linije, to me tako iznervira kod lakova, kao i mehurici.. A sa Essence sam tako prolazila (osim mozda dva)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Duohromi i multihromi su kod drogerijskih brendova nešto gušći i baš prave mehuriće. Ne znam u čemu je tačno problem, ali tako je.

      Delete

Hvala vam što ste izdvojili vreme da pogledate moje slike, pročitate članak i što želite da podelite sa mnom i drugima svoje mišljenje. Molim vas da mi ne ostavljate linkove ka svojim blogovima, sajtovima, slikama kučića i mačića i ostalim lepotama. Sama ću kliknuti na vaš profil ako mi ostavite smislen ili zanimljiv komentar, a komentare sa linkovima tretiram kao spam.

Thank you for taking time to look at my photos, read the article and share your opinion on the subject. Plese, don't link to your websites, blogs, puppy and kitty pictures and other stuff in comments. I'll check out your profile on my own as long as you leave a sensible or interesting comment and I'll treat comments with links as spam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...