21 June 2013

China Glaze Re-Fresh Mint


Na Ani je danas mint petak. Cela ideja oko tematskog petka je potekla od Bebičice prošlog maja kada je predložila da članice koje ga imaju "čim sine sunce meću For Audrey". Tog dana su im se priključile i devojke koje nemaju For Audrey, ali imaju neki drugi mint lak. Osam nedelja kasnije smo dobile zasebnu temu na forumu za tematski petak. Danas opet mažemo mintaće, a ja učestvujem sa Re-Fresh Mint.


Today is mint-themed Friday. The whole idea of themed Friday came from Bebičica last May when she suggested that members of Ana.rs who have For Audrey paint their nails that colour "as soon as sun shines". Some other members, who didn't have For Audrey, but had some other mint polish joined in. Eight weeks later we got an individual thread for themed Friday. Today we paint our nails mint again and the polish I picked is Re-Fresh Mint.


Re-Fresh Mint (80937) deo je China Glaze Up & Away kolekcije koja je izašla u proleće 2010. godine, a sada je deo stalne ponude China Glaze lakova. Uzela sam ga na Šmizlinu preporuku i nisam zažalila. Sve je pošlo od zeze oko toga da je ona, koja ne nosi tako tamne boje, kupila Lubu Heels pre mene, od koje se očekuje da ima tako tamnu boju, i da bi bio red da ja sada uzmem neki mint ili neonski lak. Nisam mogla da odolim izazovu i, pošto sam se već neko vreme nosila mišlju da uzmem zeleniji mint lak, odluka je pala na Re-Fresh Mint.


Re-Fresh Mint (80937) was part of China Glaze Up & Away collection for Spring 2010 and now it is part of their core line. I bought it at Šmizla's recommendation and I haven't regretted it. It all started with a banter about Lubu Heels and that she, who usually doesn't wear such dark colours, had it before me, who is expected to have such a colour, and that it would be appropriate for me to buy a neon or mint polish. I couldn't resist that challenge and since I was already thinking about buying a mint green polish I set my eyes on Re-Fresh Mint.


Boja ovog laka je osvežavajuća pastelna mint zelena. Hladnijeg je tona i veoma sam zadovoljna kako mi stoji. Finiš mu je krem, a sjaj visok. Na slikama se ne vide brazde od mazanja. Moguće je da je to do vrućine i sparine koja trenutno vlada, ali možda možda mu je potrebno nekoliko kapi razređivača. Veoma je pigmentisan i pokriva iz dva sloja, mada bi na kraćim noktima verovatno mogao da se nosi kao jednoslojac. Moram napomenuti da ja sve China Glaze lakove uzimam u Kiwi Sunu (Bulevar despota Stefana 23). Oni nemaju ovaj lak u stalnoj ponudi, ali su voljni da ga, kao i bilo koji drugi lak koji nemaju trenutno u radnji, naruče od uvoznika.


The colour of this polish is refreshing pastel mint green. It is cool in tone and I like how it looks on me. It is a high gloss creme. The application was streaky, which isn't that visible in the pics. The streakiness could be due to the high temperature and humidity we're having these days or maybe it just need several drops of thinner. It is very pigmented and dives full coverage in two coats, but I think it could be a one-coater on short nails.


Prve četiri slike su snimljene na indirektnoj sunčevoj svetlosti, preostale tri na direktnom suncu. Imam dva sloja laka i nemam nadlak.


First four photos were taken in indirect sunlight, the other three in direct sunshine. I have two coats of polish and no top coat.


32 comments:

  1. Iz nekog razloga, na meni ovaj lak izgleda potpuno drugacije, zapravo - plavo.
    ALi je lep stvarno.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mislim da ovaj postoji u dve varijante -plavljoj i zelenijoj, ali nemam pojma zašto.

      Delete
  2. Odlicno ti stoji! Totalno si mi neobicna sa tom bojom na rukama, ali je prelepo.

    Ja nemam lepo iskustvo sa devojkama iz Kiwi Sun-a, jer sam par puta narucivala lakove i nikad me nisu nazvali da dodjem da ih preuzmem. Pa sam odustala od njih i presla na BeoCosmetics.

    giveaway: http://jelenaswonderfulcolors.blogspot.com/2013/06/happy-blogo-birthday-jwc.html#comment-form

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala. Začudo, meni se ne čini čudnim na mojom noktima.

      Ne znam u čemu je fora sa Kivijem. Neko je nezadovoljan, neko je prezadovoljan. Ja sam među prezadovoljnima. Sve što sam ih molila da mi nabave nabavile su i javile mi istog ili narednog dana. Ne cima mi se na NBG zbog lakova za nokte.

      Delete
    2. Ma sad idem u BeoCosmetics i maltretiram muza da me vozi :D

      Delete
    3. Ti ipak kupiš više stvari odjednom nego ja. Meni se baš ne isplati da plaćam prevoz i gubim vreme kada mi je Kivi blizu.

      Delete
  3. Ja volim te pastel boje i ova mi je takodje vrh!!

    ReplyDelete
  4. Mnooogo je lep! I divno ti stoje ovako svetlije boje :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti. Problem je što ja nisam neki ljubitelj svetlijih boja, ali ovaj lak me je oduvao.

      Delete
  5. Prelepo ti stoji a i sama boja je divna!
    Taj prvi petak sam preskočila a sada već imam tri mintaća, pa vam se pridružujem od sutra :)

    ReplyDelete
  6. I love this pale mint so much - wonderful swatches as always!

    ReplyDelete
  7. Kako je diiivan :) Cela ova kolekcija mi je lepa, bas sam pre neki dan pazarila High Hopes, a Peachy Keen i Four Leaf Clover su mi sledeci na listi, a od sada definitivno i Re-Fresh Mint :D

    ReplyDelete
  8. odlično ti stoji! ja se još ne usuđujem na mintaće.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Poneću ga kada se budemo videle ako hoćeš da ga probaš.

      Delete
  9. Predivan je! For Audrey mi je malo preplava da bi se svrstala u koš s mintićima, al ajde, može proći :D Meni je pojam za mint lak Essie Mint candy apple, recimo :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam baš nova u svetu mintaća pa mi je sve to nekako slično. MCA je suviše plav za moj ukus.

      Delete
  10. Jedan od lepsih mint lakova! :)
    Drago mi je da si mu dala sansu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. I meni je drago zbog toga. Mnogo mi se dopada. Još mi je na noktima.

      Delete
  11. This mint is just fantastic, and it looks so pretty on you! :)

    ~ Yun

    ReplyDelete
  12. Vidi Caju sa mintacem :D Meni je jako lep, mogla bih da ga se malo prisetim :) Drago mi se da ti se toliko dopao :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oduševljena sam. Nosila sam ga četiri dana.
      Hvala ti što si mi ga preporučila.

      Delete
  13. Svaka im cast za formulu ako su to dva sloja. Ja sam uvek za njega mislila da je problematican za mazanje. A inace stvarno ti dobro stoji :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni se malo nezgodno mazao ali mislim da je to zbog vremena. Nije problematičan kao neonci što, recimo, umeju da budu,

      Delete

Hvala vam što ste izdvojili vreme da pogledate moje slike, pročitate članak i što želite da podelite sa mnom i drugima svoje mišljenje. Molim vas da mi ne ostavljate linkove ka svojim blogovima, sajtovima, slikama kučića i mačića i ostalim lepotama. Sama ću kliknuti na vaš profil ako mi ostavite smislen ili zanimljiv komentar, a komentare sa linkovima tretiram kao spam.

Thank you for taking time to look at my photos, read the article and share your opinion on the subject. Plese, don't link to your websites, blogs, puppy and kitty pictures and other stuff in comments. I'll check out your profile on my own as long as you leave a sensible or interesting comment and I'll treat comments with links as spam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...