26 March 2014

Essence Colour & go 146 That's What I Mint!


Još jedan lak koji sam koristila za pečatiranje kada sam isprobavala MoYou Nails 106 je Essence That's What I Mint. Essence lakovi ne sadrže DBP, toluen, formalinski rezin i kamfor. Imaju 8 ml i koštaju 219 dinara. Mogu se nabaviti u DM i Lilly drogerijama.


Another polish I have used when I did a review of MoYou Nails 106 is Essence That's What I Mint. Essence polishes are big 5-free (don't contain formaldehyde, dibutyl phthalate (DBP), toluene, formaldehyde resin and camphor). They come in 8 ml bottles and have wide, flat, rounded brush.


Kada sam prošle godine otkrila mint boju usredsredila sam se na zelenije nijanse jer nisam sigurna da bi mi plavlje stajale dobro. Kako nisam bila spremna da rizikujem i dam mnogo novca na Essie Mint Candy Apple kao predstavnika plavljeg dela mint spektra odlučila sam se za jeftiniju verziju koju nudi Essence. Ne znam koliko su zaista bliski jer ih sama nikada nisam uživo poredila, samo mi se čini da je Essie čista krema dok Essence ima veoma fin šimer. Ovaj šimer nije upadljiv, ali doprinosi tome da lak ne izgleda plastično. Lak je veoma gust i nezgodan za nanošenje uprkos divnoj širokoj četkici. Štrafte od mazanja su se donekle same izravnale tokom sušenja, ali ne u potpunosti. Zbog gustine laka su mi se posle pola sata stvorili mehurići skoro na svim noktima, što je problem skoro sa svim Colour & go lakovima. Sve slike su snimljene na suncu. Imam dva sloja laka i nemam nadlak.


Last year when I discovered mint polish I focused on the greener shades because I was unsure if the bluer ones would suit me. As I was reluctant to spend large amount of money on Essie Mint Candy Apple as a representative of the bluer end of mint spectrum I had settled for the cheaper substitute offered by Essence. I don't know how close they really are because I haven't compared them side by side, but it seems to me that Essie is creme while Essence has fine shimmer. This shimmer is barely visible, but makes the polish look less plastic. The polish is rather thick and difficult to apply despite the lovely wide brush. It goes on streaky and is somewhat self-leveling, but it didn't even out entirely. Due to thickness of polish I had severe bubbling on all nails half an hour after application, which seems to be the problem with almost all Colour & go polishes. All photos were taken in sunlight. I have two coats of polish and no top coat.

MoYou Nails 106

31 comments:

  1. I think I have to remove that one from my going out of the house box, I never even tried it, thought it was dusty - I need to try it now LOL

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh, no. It isn't dusty at all, but the formula could be far better than it is.

      Delete
  2. Lepa je boja, al' mislim da sad na trzistu ima lepsih mint lakova od Mint Candy Apple i njegovih duplikata.

    Super sto si uvrstila ovu boju u "tvoju", jer ti odlicno stoji. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne sumnjam da ima lepših. Meni više leže zelenije nijanse , ali ova me je prijatno iznenadila. Ono što mi je zanimljivo je da je an meni zeleniji nego na mojoj drugarici. Valjda je do podtona kože.

      Delete
  3. Boja mu je savrsena! :) Ja nisam primetila neku preteranu slicnost izmedju ovog i MCA u DM-u. Mozda je do osvetljenja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam samo videla na internetu da ih porede.

      Delete
  4. ovo mi je već nekoliko godina najdraža proljetno/ljetna nijansa :)
    tvoji nokti imaju prekrasan oblik i dužinu :)

    ReplyDelete
  5. What pretty looks this nail polish from Essence and the model is great.
    Btw, I would love that you participate on my International Giveaway : http://goo.gl/gMPBF6
    Kisses

    ReplyDelete
  6. This color won my heart from a long time ago! I like the stamped french mani idea, looks great!

    ReplyDelete
    Replies
    1. It is a good design and I think the colours I picked look good together.

      Delete
  7. E ovo je prava Hemlock boja. :) Odlično ti stoji. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Na meni ispade kukutasto, a inače je plavlji. Hvala.

      Delete
  8. Lep! Preskačem ga vrlo uspešno već duže vreme jer imam MCA. Moram priznati da mi se ne sviđa šimer kod mint lakova generalno, isti slučaj je i kod Golden Rose RC #44, ako se ne varam. U svakom slučaju drago mi je što si prihvatila mintaće.

    ReplyDelete
    Replies
    1. RC 44 se graniči sa noćnom morom kada je mazanje u pitanju bez obzira na šimer. Ja inače volim šimer u lakovima, posebno ovako diskretan koji samo smanjuje plastičan izgled (čuveni Dior mikrošimer).

      Delete
  9. krasotan, meni ne smetaju mane kad ovako dobro izgleda :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ovome i ja mogu da oprostim skrnavo mazanje/sušenje.

      Delete
  10. it's one of my favorite polishes ever!!

    ReplyDelete
  11. Oooh that's really pretty! I have a weakness for mint. Whenever I see a mint polish, I always want to get it. :)

    ~ Yun

    ReplyDelete
    Replies
    1. I have developed a fondness for mint as well, but I don't wear them often so I have to resist the urge to own every one I see.

      Delete
  12. Mislim da je vrlo slican sa MCA, al sto Sonja kaze ima i lepsih. Pocevsi od re fresh minta <3

    ReplyDelete
  13. Mint lakovi su postali moja velika ljubav :D

    ReplyDelete
  14. Obozavam ovaj lak, moj omiljeni mintac ♥ I nemam problema prilikom mazanja i susenja :O

    ReplyDelete
    Replies
    1. Blago tebi. Meni je pravio opasne mehuriće.

      Delete
  15. Predivan je ;) Mint lakova nikad dovoljno ;)

    ReplyDelete
  16. prelep je, ali šteta za formulu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. A Sofi kaže da ona nije imala problema. Možda je samo moj primerak takav.

      Delete

Hvala vam što ste izdvojili vreme da pogledate moje slike, pročitate članak i što želite da podelite sa mnom i drugima svoje mišljenje. Molim vas da mi ne ostavljate linkove ka svojim blogovima, sajtovima, slikama kučića i mačića i ostalim lepotama. Sama ću kliknuti na vaš profil ako mi ostavite smislen ili zanimljiv komentar, a komentare sa linkovima tretiram kao spam.

Thank you for taking time to look at my photos, read the article and share your opinion on the subject. Plese, don't link to your websites, blogs, puppy and kitty pictures and other stuff in comments. I'll check out your profile on my own as long as you leave a sensible or interesting comment and I'll treat comments with links as spam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...