25 April 2015

Svet Lepote Expo 2015.


2. međunarodni sajam kozmetike, nege kose, zdravlja i estetike Svet Lepote Expo održava se danas i sutra u beogradskom Belexpocentru. Kao i prošle godine sajam je prevashodono posvećen profesionalcima, ali ima i dosta toga za nas koji nismo stručnjaci. U poređenju sa prethodnim sajmom ovaj je na lepšem prostoru, i sami štandovi imaju dosta mesta, a ima dovoljno mesta i za prolaz, a da ceo raspored ne deluje previše razuđeno. Naravno, ja sam se usredsredila na proizvode za nokte, ali ima i izlagača sa proizvodima za negu kože i kose i nešto malo šminke. Ako vas zanimaju predavanja, šminkerska i frizerska takmičenja, performansi, ima i toga. Raspored možete pogledati ovde. Radno vreme sajma je od 10 do 19 časova, a cena ulaznice je 350 dinara.
Obično mi je prva stanica Primax štand (#64), ali kako nije bila gužva kada sam stigla nisam baš žurila do njih. Ovaj sajam je pre svega namenjen salonima pa nije bilo borbe za pristup korpicama sa lakovima za 500 dinara. Ovom prilikom su se u njima našle između ostalog prošlogodišnje kolekcije Mustang i Neon. Korpicama dominiraju neonske boje, ali ima i dosta narandžastih lakova i lakova sa raznim šljokicama. Ako ste u potrazi za srebrnim lakom, ovde ćete naći nekoliko verzija. Tu su naravno i nove kolekcije na sajamskom popustu (lakovi su 850 dinara). Više o novim proizvodima možete pročitati u izveštaju sa promocije Infinite Shine. Ovom prilikom možete i da nabavite Infinite Shine, čiji svaki od tri koraka košta po 1200 dinara.


Ultra Sun ovog puta ima prodajni, ne samo izložbeni štand (#8 i #83) i popust od 10% na sve proizvode. Ovu ponudu sam iskoristila da uzmem par mat lakova, a vi koristite priliku da se opskrbite željenim Pixie Dust nijansama jer se one više ne proizvode. Cena klasičnih Zoya lakova na sajmu je 770 dinara, a mat i Pixie Dust lakovi su 855 dinara.


Aluna je na štandu #97 predstavila Whisper kolekciju Jessica lakova, kao i Rock Star kolekciju Effect linije lakova (svaki lak je po 700 dinara). Važan novitet je i Phenom, linija hibridnih lakova koji se mogu koristiti sa bilo kojom Jessica bazom, ali imaju svoj nadlak, suše se brže i traju duže od običnih lakova. Phenom lakovi i nadlak koštaju po 1200 dinara. Mnoge starije nijanse Jessica lakova su na sniženju i mogu se nabaviti za svega 500 dinara. Cuccio lakova ovom prilikom nema na sajmu.


Unitech (#13) uvek ima ponudu proizvoda za cele salone, ali meni je naravno najinteresantniji CND asortiman. Sve je na sniženju od 10%, ali CND aditivi, koji se mogu koristiti u kombinaciji sa gelovima ili lakovima, kao i za šminku, na sniženju su od 30%. Pažnju mi je privuklo i slatko mini pakovanje SolarOil ulja za nokte - bočica od 3,7 ml košta 185 dinara.


ProNails (štand #62) je zbog saradnje sa GlamBox-om u poslednjih par meseci možda postao zanimljiviji i poznatiji devojkama koje inače ne idu na profesionalni manikir. Čula sam pohvale na račun njihovog brzosušećeg nadlaka, ali kako trenutno imam zalihe takvih proizvoda nisam se usudila da uzmem još jedan. Redovna cena mu je inače 700 dinara, a postoji i veliko pakovanje. Paleta ProNails lakova za nokte je iznenađujuće široka, a lakovi u redovnoj prodaji koštaju 600 dinara. Imaju i zanimljive dekoracije za nokte. Ja sam uzela par pa se nadam da ću ih uskoro i upotrebiti i pokazati vam ih. Svi proizvodi su na sajamskom popustu od 10%.


Od jeftinijih brendova su tu Classics i Eveline na Trade Express štandu (#1). MiniMax lakovi su, kao i na prethodnom sajmu, 89 dinara, a za tretmane postoji posebna ponuda - uz kupljen 8 u 1 se dobija tretman protiv žutila noktiju, a uz kupljeni SOS tretman se dobija nadlak. Classics Glamour i Metallic lakovi se nalaze sa drugim Classics proizvodima u kutiji iz koje možete iščačakati razne stvari, samo treba zasukati rukave. Cena im je 100 dinara.


Karika Group (štand #73) se posle pauze ove godine vratila na sajamsku scenu. Čini mi se da dugo nisu obnavljali ponudu Crisnail lakova (269 dinara), ali ako još niste prešli na staklenu turpiju zdušno vam preporučujem da uzmete Crisnail papirne turpije. Imaju veliki izbor finoća.


MysticNails (štand #81) opet u ponudi ima MyStyle lakove (540 dinara) i karakteristične fotodizajn nalepnice za nokte, ali tek ovom prilikom sam primetila da imaju i lakove za jačanje prirodnih noktiju, brzosušeći nadlak i ulja za zanoktice.


Crystal Nails (štand #57) za prirodne nokte ima istu ponudu kao na prethodnom sajmu. Tu je korpica sa lakovima koji se mogu naći i za svega 200 dinara pa vam možda može biti zanimljivo da bacite pogled.


Donna Cosmetics (štand #55) je ponudio Moyra lakove za 150 dinara, a videla sam i neke tretmane, nadlakove i ulja.

Ceo izveštaj sa Sveta Lepote možete naći na blogu http://cajkinekandze.blogspot.com/2015/04/svet-lepote-expo-2015.html

Posted by Cajkine kandže i sve njihove boje on Saturday, 25 April 2015

Dakle iako pre svega okrenut profesionalcima, ovaj sajam ima i ponudu za nas ostale. Zbog prirode sajma nema velike gužve pa na miru možete razgledati štandove i, što je ponekada važnije, možete se lepo informisati i konsultovati sa zaposlenima na štandovima.

6 comments:

 1. e hvala za info da se PixieDust vise me proizvode - sad imam opravdanje da se ponovim hihihihihii

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ih, kao da nam treba opravdanje za tako nešto. :D

   Delete
 2. Ooooh, that looks like nail polish heaven <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. It was quite interesting and not as hectic as the other cosmetics expo I went to this year.

   Delete
 3. Oh Zoya. Umrla bi mi pred izlogom od sreće :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meni je problem pred njihovim policama što se redovno hvatam za iste lakove i to su sve lakovi koje već imam. :D

   Delete

Hvala vam što ste izdvojili vreme da pogledate moje slike, pročitate članak i što želite da podelite sa mnom i drugima svoje mišljenje. Molim vas da mi ne ostavljate linkove ka svojim blogovima, sajtovima, slikama kučića i mačića i ostalim lepotama. Sama ću kliknuti na vaš profil ako mi ostavite smislen ili zanimljiv komentar, a komentare sa linkovima tretiram kao spam.

Thank you for taking time to look at my photos, read the article and share your opinion on the subject. Plese, don't link to your websites, blogs, puppy and kitty pictures and other stuff in comments. I'll check out your profile on my own as long as you leave a sensible or interesting comment and I'll treat comments with links as spam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...