30 August 2015

Matching Manicures - Inspired By Book


Ovonedeljna tema je malo zakučastija nego inače jer inspiraciju za manikire tražimo u knjigama. Ne nužno u omiljenim knjigama, ali ja sam odabrala da na nokte prenesem motive jednog od svojih omiljenih autora, što uopšte nije jednostavno jer je u pitanju Hauard Filips Lavkraft. Kako ilustrovati nešto što je predstavljeno kao neopisivo?

This week's theme is a bit tricky because we are looking for our inspiration in books. Not necessarily in our favourite books, but I did choose to depict motifs from one of my favourite author's body of work, which isn't easy at all because he is Howard Phillips Lovecraft. How do you show something that is presented as indescribable?


Pravimo se da motiv sa MoYou Nails 97 predstavlja odlomke iz Nekronomikona. Ktulu mi je ispao manje užasavajuće, a više užasno, ali zna se da ne umem da crtam. Ovo sam uspela da postignem tek iz trećeg pokušaja pa mi se nije dalo da ponovo radim. Lakovi koje sam koristila su OPI Cement The Deal, Embrace The Gray, Dark Side of the Mood, Romantically Involved i Thanks a Windmillion. Ne zaboravite da posetite i druge blogove koji ove nedelje učestvuju u tematskom zadatku.

Let us pretend that design from MoYou Nails 97 shows passages from Necronomicon. Cthulhy turned out more horrible than horrifying, but you know that I can't draw. It took em three takes to manage even this so I wasn't in mood do try again. Polishes I've used are OPI Cement The Deal, Embrace The Gray, Dark Side of the Mood, Romantically Involved and Thanks a Windmillion. Don't forget to check out other blogs that are partaking in this week's theme.







13 comments:

  1. I love the way you created the book theme - I think you got it very right!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you, Maria. I wish I was apt to do more.

      Delete
  2. mislim da moraš malo češće crtat, ovo baš dobro izgleda :D
    definitivno odlična manikura <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti, ali neka crtaju ipak drugi, oni koji to rade bolje od mene.

      Delete
  3. odlična je ! ja sam priču pretvorila u manikuru jer sam jedino tako mogla napraviti zadatak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja nisam koristila neku konkretnu priču već prilično poznat lik iz ciklusa Lavkraftovih pripovedaka.

      Delete
  4. Moram priznati da sam morala guglati stričeka Howarda Phillipsa Lovecrafta jer nisam sigurna ima li koja njegova knjiga prevedena na hrvatski i dostupna u gradskoj knjižnici. - Da ima vjerujem da bi je moj muž-puž odavno pročitao :D
    Uglavnom, ti uvijek pišeš kako ti crtanje nije jača strana, no svaki put super odradiš svaki takav zadatak!!!
    Sviđa mi se kombinacija boja i tvoja slobodna interpretacija <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zar nema nijedan prevod na hrvatski? :( Meni je Lovecraft zaista jedan od najdražih pisaca. Umeo je da stvori savršeno jezovitu atmosferu. Sada češće slušam audio verzije njegovih dela i našla sam jednog čitača koji baš lepo ume da je prenese, ali to je sve na engleskom.

      Delete
  5. Ovo je fantastično. Jako mi se sviđa čitav manikir. :)

    ReplyDelete
  6. Vec sam rekla u jednom vasem postu kliko mi se svideo Cthulhu, i jeste da ova slika nema veze sa vasim blogom ali sam mislila da ce vam se svideti. Ko god da drzi stranicu (u informacijama pise da je musko) pravi preslatke figurice od stakla, a ova mi se posebno svidela :) Mozda ce vas zanimati da bacite pogled. Ja sam se odusevila :)

    https://www.facebook.com/EmergentGlassworks/photos/pb.199295600087936.-2207520000.1443303368./1236694223014730/?type=3&theater

    ReplyDelete

Hvala vam što ste izdvojili vreme da pogledate moje slike, pročitate članak i što želite da podelite sa mnom i drugima svoje mišljenje. Molim vas da mi ne ostavljate linkove ka svojim blogovima, sajtovima, slikama kučića i mačića i ostalim lepotama. Sama ću kliknuti na vaš profil ako mi ostavite smislen ili zanimljiv komentar, a komentare sa linkovima tretiram kao spam.

Thank you for taking time to look at my photos, read the article and share your opinion on the subject. Plese, don't link to your websites, blogs, puppy and kitty pictures and other stuff in comments. I'll check out your profile on my own as long as you leave a sensible or interesting comment and I'll treat comments with links as spam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...