28 November 2015

Movember Mani


Znate da nisam od onih koji se uključuju u razne "širimo svest o..." akcije, ali ovom prilikom bih dala svoj mali doprinos Movember pokretu. Poslednjih meseci dosta razmišljam o životu, smrti, zdravlju... Verujem da je to normalna reakcija na situaciju kada mlada, naoko zdrava, fizički aktivna osoba, koja ne puši, ne pije i ne hrani se nezdravo iznenadno premine. Ne možemo da utičemo na mnoge stvari, ali možemo da vodimo računa o svom zdravlju i zdravlju svojih bližnjih. Novembar se bliži kraju, a time se završava i Movember. Podsetite svoje muškarce da odu na detaljan lekarski pregled jer je važno blagovremeno ustanoviti da li postoji neki zdravstveni problem i u skladu sa time na vreme reagovati. A i vi, drage moje čitateljke, idite na sve svoje preglede.

https://cdn.movember.com/uploads/images/Spread%20The%20Word/Mens_Health_Tips_SpreadTheWord_Twitter_1024x512.jpg
https://uk.movember.com/

You know that I am not the one to jump on various "lets spread awareness about..." bandwagons, but this time I would like to give my modest contribution to Movember movement. I've been thinking a lot about life, death and health these past several months. I believe that is quite normal reaction to the situation when a young, seemingly healthy, physically active person, who doesn't smoke, drink or eat unhealthy food suddenly passes away. We can't influence many things, but we can take care of our health and health of our nearest and dearest. November is coming to a close and Movember is also ending with it. Do remind your men to go on a thorough health check, because it is important to find out if there is some problem in time and take proper and timely course of action. And you, my dear readers, should also go on all your medical checks.

https://cdn.movember.com/uploads/images/Spread%20The%20Word/SpreadTheWord_You_don't_have_to_be_a_man2.jpg
https://uk.movember.com/

Naravno, kako bih ja dala svoj doprinos nego brkatim manikirom? (Bilo bi neukusno da pokušam da pustim prave brke.) U pravi čas su mi stigle nove MoYou Nails pločice. Na jednoj od njih (405) nalazi se motiv "korman brkova", koji me je podsetio na burazerovu majicu Nikšićkog piva sa Jelen Pivo Live festivala 2007. godine. Majica je tamno-zelena, sa belim motom "Zasuči brkove". Otud i moj izbor boja za manikir - Essence The Green & The Grunge je baza, dry brush tehnikom sam nanela malo Essence Deep Sea, Baby, a potom pečatirala brkove belim Essence Stampy lakom. Kako vam se čini?


Now, how could I do my bit, but with a mani? (It would be a show of poor taste if I tried to grow true moustache.) New MoYou Nails image plates arrived just at the right time. One of them (405) has a handlebar moustache motif, which reminded me of my brother's Nikšić beer t-shirt from 2007. Jelen Pivo Live festival. This t-shirt is dark green, with white "Roll up your moustache" logo. That is where my colour scheme comes from - Essence The Green & The Grunge is base, I have dry brushed on a bit of Essence Deep Sea, Baby and stamped the image using white Essence Stampy polish. Whaddya think?

11 comments:

  1. manikir je fantastičan, odlično pečatiranje, ali mi je žao za razlog iza njega :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. To je život i to je, nažalost, i smrt. Dosta razmišljam o tome i taj događaj je dosta uticao na drugu polovinu moje godine. Tragičan sam po sebi, mene je naterao da se aktiviram na nekim poljima na kojima sam prokrastinirala.

      Delete
  2. Sto se bolesti tice, speltom okolnosti (i izbora, mog-naravno) okruzena sam njima svakodnevno.Mislila sam da cu sa godinama ocvrsnuti i uspeti da izgradim zdravu distancu. Naprotiv, kako starim, sve me vise emotivno pogadjaju. Post ti je divan i plemenit. A manikir (osim sto je dobar, kao i uvek) je jednostavno presladak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti mnogo. Nikada ne bih mgla da radim u medicini (pretpostavljam da ti je to profesija) baš zato što bi me sve to što vi viđate svakodnevno suviše poogađalo. Treba imati poseban sklop i snagu da možeš da se posvetiš bolesnima, a ne dozvoliš da te njihove patnje pogode.

      Delete
  3. odlična manikura :D
    žao mi je što si imala bliski susret s ružnijom stranom života :/

    ReplyDelete
  4. odlična manikura, drago mije šta si se i ti uključila u movember a isto tako mije i zao zbog ruznije strane zivota :(

    ReplyDelete

Hvala vam što ste izdvojili vreme da pogledate moje slike, pročitate članak i što želite da podelite sa mnom i drugima svoje mišljenje. Molim vas da mi ne ostavljate linkove ka svojim blogovima, sajtovima, slikama kučića i mačića i ostalim lepotama. Sama ću kliknuti na vaš profil ako mi ostavite smislen ili zanimljiv komentar, a komentare sa linkovima tretiram kao spam.

Thank you for taking time to look at my photos, read the article and share your opinion on the subject. Plese, don't link to your websites, blogs, puppy and kitty pictures and other stuff in comments. I'll check out your profile on my own as long as you leave a sensible or interesting comment and I'll treat comments with links as spam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...