14 December 2015

China Glaze Cabin Fever


Poslednjih nekoliko dana se kroz oblake promalja i neko svetlo te sam iskoristila priliku da malo nosim jedan od aktuelnih duohromatskih lakova. Ovo je China Glaze Cabin Fever, koji ne samo što je iz jesenje kolekcije (The Great Outdoors), nego je i u pravim jesenjim bojama. Možete ga nabaviti u Alexandar Cosmetics u pakovanju od 14 ml po ceni od 498 dinara, ili u mini bočici od 3,6 ml za 213 dinara.


These past few days we've had some light shining through clouds so I took the opportunity to wear one of current duochrome polishes. This is China Glaze Cabin Fever, which is not only part of an autumn collection (The Great Outdoors), but is in true autumnal shades.

Depend Chameleon 2088 Hot Lava - Catrice Chromeo & Julia - China Glaze Cabin Fever - Dance Legend Mars

China Glaze Cabin Fever (82713) je duohrom koji se preliva od ružičasto-bakarne do mesingano-zlataste. Ako vam ovo deluje poznato, mislim da sam na sličan način do sada opisala barem dva laka - Depend Hot Lava i Catrice Chromeo & Julia. Na slikama iznad i ispod ćete videti da je ružičasti aspekt ovog laka zaista blizak ružičastim odsjajima druga dva, ali zato je drugi kraj preliva veoma različit i više podseća na Depend Gold Rush. Po tonu mu je možda najsličniji Dance Legend Mars, ali on je potpuno drugog finiša, da ne spominjem kako se više ne može ni nabaviti.

Catrice Chromeo & Julia - Depend Chameleon 2088 Hot Lava - China Glaze Cabin Fever - Depend Chameleon 2089 Gold Rush

China Glaze Cabin Fever (82713) is a duochrome which shifts from coppery-pink to brassy-golden tone. If this sounds familiar to you, I think I have described at least two polishes in a similar way - Depend Hot Lava and Catrice Chromeo & Julia. You can see in the photos above how pink aspect of this polish is really close to the other two, but other end of the shift is quite different and resembles more Depend Gold Rush. I think it is closest to Dance Legend Mars in terms of tone, but that one has quite different finish, and not to mention that it is no longer available.


Što se ostalih osobina ovog laka tiče, pre svega veoma je lepo pigmentisan. Dva tanka sloja su potrebna za punu boju i ravnomernu pokrivenost i potrudite se da to budu baš tanki slojevi kako biste izbegli preterano upadljive tragove četkice u šimeru. Nije visokog sjaja, više je metalik završnice. Plašila sam se da će se dugo sušiti, ali to na svu sreću nije bio slučaj. Nosila sam ga par dana bez nadlaka i nosila bih ga i duže da mi se jedan nokat nije okrnjio i da nisam morala da skinem lak kako bih skratila nokte. Slike su snimljene na dnevnom svetlu. Imam dva sloja laka i nemam nadlak.


As far as other traits of this polish are concerned, first and foremost it is really well pigmented. It takes two thin coats to get full colour and even coverage and do try to make them as thin as possible in order to avoid visible brushstrokes. It doesn't have high gloss, it dries to a more metallic finish. I was worried that it might take long time to dry, but fortunately that wasn't the case. I have worn it for a couple of days without top coat and I'd still wear it if I hadn't chipped one nail and had to remove polish in order to shorten nails. Photos were taken in natural light. I have two coats of polish and no top coat.

20 comments:

  1. Lepo izgleda i na fotografijama i uživo. Efekat je veoma izražen.
    Jedino što ne volim kod ovakvih lakova su vidljivi tragovi četkice.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dodam pečatiranje i tragovi se više ne vide. :D

      Delete
  2. Replies
    1. Thank you. We've had several sunny days so I managed to take some decent photos. :D

      Delete
  3. Dopada mi se...prema tome stvarno bih mogla da dam više pažnje Depend duohromiću :)

    ReplyDelete
  4. Bas ovaj mi je zapao za oko kada sam gledala swatcheve je China Glaze kolekcije pre izvesnog vremena. Stvarno je fenomenalan. Bas mi je po ukusu izmedju Hot Lave i GOld Rusha. Fantazija!

    ReplyDelete
  5. Baš si super uhvatila ovaj prelijevajući efekt :) Divan lak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti. Duohromi su mi najdraži za slikanje. :)

      Delete
  6. Jako je lep, dosta lakova iz The Great Outdoors su mi privlačni, moraću da prošetam do Alexandra malo :)

    ReplyDelete
  7. čista jesen na noktima, ovog bih i sama rado nosila :D

    ReplyDelete
  8. I love this kind of colours and it looks gorgeous on you!

    ReplyDelete
  9. Kada sam vidjela ovaj post kod tebe morala sam ga kupiti. I onda ugledah i Pondering :)...
    A sad sam šmeknula još neke nijanse iz ove kolekcije.
    Nisam neka lakoholičarka, volim da trošim sve što kupim pa ne gomilam ali vidim da će kolekcija da se uvećava ubrzano :D!

    ReplyDelete

Hvala vam što ste izdvojili vreme da pogledate moje slike, pročitate članak i što želite da podelite sa mnom i drugima svoje mišljenje. Molim vas da mi ne ostavljate linkove ka svojim blogovima, sajtovima, slikama kučića i mačića i ostalim lepotama. Sama ću kliknuti na vaš profil ako mi ostavite smislen ili zanimljiv komentar, a komentare sa linkovima tretiram kao spam.

Thank you for taking time to look at my photos, read the article and share your opinion on the subject. Plese, don't link to your websites, blogs, puppy and kitty pictures and other stuff in comments. I'll check out your profile on my own as long as you leave a sensible or interesting comment and I'll treat comments with links as spam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...