27 February 2016

Born Pretty Clear Jelly Stamper

#24059

Odmah pošto sam se u predstavljanju pločice Born Pretty BP-77 žalila na to kako mi je teško bilo da dobro centriram te slike, stigao mi je BPS paketić sa proizvodima za recenziju, u kome se našao i proizvod koji verujem da će obeležiti ovu godinu kada su alatke za nail art u pitanju - prozirni pečat. Odmah sam ga isprobala upravo na motivu sa kojim sam imala najviše problema i rezultat ste mogli da vidite u poslednjem usklađenom manikiru. Danas mi je zadovoljstvo da vam detaljnije predstavim ovaj zaista fantastičan proizvod.

Right after I complained about how difficult it was for me to position designs from Born Pretty BP-77, a package from BPS with items for reviews arrived and among them was a product that I believe will mark this year when nail art tools are concerned - a clear jelly stamper. I had to try it out immediately using the motif that I had the most trouble with adn you could see the result in the latest matching manicure. Today it is my pleasure to write a bit more about this truly fantastic product.

down the barrel

Prozirni pečat u ponudi na Born Pretty Store postoji u tri verzije, a jedina razlika među njima je boja drške. Ja sam odabrala bezbojnu dršku (#24059), a vi možete odabrati i ružičastu ili ljubičastu. Takođe možete kupiti samo prozirne jastučiće (#25152). Samo jastuče je potpuno prozirno, a druga strana držača je otvorena, što znači da možete da gledate kroz nju i na taj način sasvim precizno da postavite sliku tačno tamo gde želite. Ovo je veoma važno kod prenošenja simetričnih motiva, za dvostruko pečatiranje i za slagano pečatiranje, gde jedan preko drugog dodajete različite elemente jedne slike.

There are three versions of clear jelly stamper at Born Pretty Store and the only difference between them is the colour of the handle. I picked clear handle (#24059), and you can also choose between a pink and violet one. You can also buy clear refill stamper heads (#25152). Stamping head itself is crystal clear and handle is open at the back so that you can look through it, down the barrel, and position the image precisely where you want it to go. This is very important when you stamp symmetric images, do double stamping or layered stamping, where you add different elements of an image ne over another.

XL Stamper - Clear Jelly Stamper

Po dimenzijama jastučeta, ovaj prozirni pečat je isti kao XL pečat. Ako ga stavite u manji držač, strana koja se nalazi u držaču će se skupiti kako bi se prilagodila veličini držača, a moguće je da se vremenom neće vratiti u prvobitni oblik, zato pazite ako uzimate samo jastučiće da imate i odgovarajući držač. Po teksturi se veoma razlikuje od svih pečata koje imam. Materijal me podseća na loptice-skočice i veoma se dobro sećam kako su se one lako kidale i drobile, što sam čitala da se dešava i sa ovim pečatima ako se grublje rukuje njima. Tvrđi je i manje elastičan od klasičnih silikonskih pečata, ali mekši od gumenih. Najviše me podseća na MoYou Nails pečate, koje i najviše koristim. Nije mu potrebna nikakva priprema i ne savetuje se da se na bilo koji način površina tretira (dakle ne treba ga turpijati niti koristiti aceton na njemu, a ja čak nisam ni gumicom htela da ga matiram kako mu ne bih zamutila površinu). Sasvim lepo prenosi sliku i bez pripreme. Nije lepljiv, ali privlači sve trunke prašine i zalutala vlakna te ga često treba čistiti selotejpom.

Stamping head is the same size as XL Stamper. If you put it in a smaller holder, it will squidge up in order to fit the holder at maybe it won't regain its previous volume in time, so if you are only buying clear jelly stamping head, make sure you have a right size holder. In terms of texture it is very different from all the other stampers I have. It is made from matter which reminds me of bouncy balls we had as children, and I remember how easily those would crack and crumble, which I read might happen to these stampers if they are handled roughly. It is more firm than regular silicone stampers, but it is softer than rubber ones. It resembles my MoYou Nails stampers tha most, and those are the stampers I use most often. It doesn't need any priming and it is advised against filing it r using acetone on it (I didn't even want to use eraser on it so as not to cloud it). It picks up image just fine without any priming. It is not sticky, but it does attract dust and free fibers so you will need to clean it often using sticky tape.

Born Pretty Squishy Pink - Ya Qin An Dual Stamper
Born Pretty Squishy Grey - Born Pretty Clear Jelly

Po kvalitetu i finući transfera se može uporediti sa lepljivim silikonskim pečatom sive boje - linije su veoma tanke, detalji fini i vidljivi, ali se pojedini segmenti mogu i izgubiti usled tananosti. U poređenju sa ružičastim lepljivim pečatom ili Ya Qin An dvostranim pečatom linije su daleko tanje, a time i manje upadljive, ali svi detalji slike su tu. Ono na šta treba obratiti pažnju prilikom upotrebe ovog pečata je pritisak - zaista je dovoljno lagano prekotrljati pečat preko nokta kako bi se dobila jasna slika. Jači pritisak će iskriviti sliku. Kotrljanje je svakako tehnika koju treba koristiti za prenošenje dezena ovim pečatom.

When it comes to transfer quality, I could compare this stamper to sticky grey stamping head - lines are very fine, details are visible and delicate, but some parts of image may get lost due to its delicacy. Compared to pink sticky stamper or Ya Qin An Dual Stamper, lines are much thinner and less prominent, but all details of image are present. What you should pay attention to when using this stamper is pressure - it is enough to roll it over nail lightly to get crisp image. More pressure would distort the image. Rolling is certainly the technique to use when transferring images with this stamper.

Born Pretty BP-77

Uz pečat se u setu dobija i grebač, koji je napravljen od istog materijala kao držač za pečat. Ta plastika je prilično kruta, ali svoju ulogu ovakav grebač obavlja solidno. Po obliku i dimenzijama je jednak većem grebaču iz seta sa XL pečatom.

This set comes with scraper as well. It is made of the same plastic as stamper holder, which is rather firm plastic. Its size and shape are the same as the larger scraper from XL stamper set. It serves its purpose quite well.


Predstavljeni proizvod sam dobila na iskrenu recenziju. Za više informacija vidite moju politiku rada. Ukoliko budete naručivali sa BPS možete upotrebiti moj kod za 10 % popusta pri naručivanju. Samo unesite LCFJ61 u prostor za kod za popust kada budete plaćali. Born Pretty Store šalje robu širom sveta i poštarina im je besplatna.

I have received this product for an honest review. For additional info see my disclosure policy. You can use my coupon code to get 10 % discount when you order from BPS. Just enter LCFJ61 at checkout. Born Pretty Store has free worldwide shipping.

24 comments:

  1. Revolucionaran pečat. :D Od kada ga imam, uopšte nemam potrebu za drugim. Meni nezgodno malo da gledam odgore i da kotrljam pečat pa sam prešla na pritiskanje pečata na nokat. Valjda sve zavisi i od oblika noktiju, navike, samog motiva...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moguće da je i do toga, ali vidiš kako se meni šara izdeformisala kada sam pritiskala. Okej mi je centar da pritisnem, ali da onda prekotrljam levo i desno.

      Delete
  2. Sjajan mali pomagac! Bas sam zadovoljna. Nadam se da ga necu brzo unistiti posto sam juce uspela da unistim onaj mekani pecat. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kako si ga uništila? Ovaj samo nemoj previše gnjaviti i drži ga odvojenog od drugih pečata. Meni svaki stoji u zasebnoj kesici.

      Delete
  3. The stamper you're presenting here is soo interesting!

    ReplyDelete
  4. I would love to try a stamper like this one day!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Now that would be a success - you trying a stamper means that is one seriously interesting stamper.

      Delete
  5. Par meseci ga gledam na sajtu, a i u video klipovima na you tube-u, na pocetku sam mislila da je samo fensi gadget, ali sada vidim da ga svi koji ga imaju hvale, pa cu najverovatnije i ja da narucim jedan

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja sam isprva mislila da je to samo još jedna forica, ali ispade zaista i korisna i dobra alatka.

      Delete
  6. Ovo mi je super došlo posle tvoje preporuke :) Vrlo praktično, a i dalje želim lepljivca, super deluje na slici za demonstraciju :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni lepljivci stoje, ne koristim ih. Prosto mi MYN i ovaj savršeno vrše posao. Čak ni XL ne koristim više jer od avgusta držim nokte kratkim.

      Delete
  7. sve sto mogu reći je da jedva čekam da mi dođe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sasvim te razumem. Tako sam i ja željno iščekivala ovaj. :D

      Delete
  8. Imam ga i odlično mi radi sa nekim pločicama. Ne radi mi sa većinom velikih BP pločica, verujem da je to jer su tu motivi malo plići kako mi se čini, a nisam želela da ga turpijam, nekako mi gubi poentu ako je zamućen. Sa ostalim pločicama mi radi savršeno i mnogo mi se dopada. Moram da napomenem da ostavljam otvorenu i mogućnost da je do mog neiskustva :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam ga probala sa velikim BPS pločicama, ali meni one ne deluju pliće urezane. Probala sam ga na Essence pločici, koja je prilično plitka, i super je radio. Videću kako će se pokazati sa novim MYN pločicama jer su tu motivi možda čak i preduboko urezani.

      Delete
    2. Onda je do moje tehnike :) Nadam se da ću uspeti, jer mi odlično radi sa malim pločicama, a na velikim ne prenese bukvalno ni traga...

      Delete
    3. Moguće je da su tvoje velike pločice pliće urezane, ali meni se inače pokazalo da tvrđi pečati bolje rade sa plićim pločicama.

      Delete
  9. zaljubila sam se već na prvu recenziju, jedva čekam da ga se dočepam :D

    ReplyDelete
  10. Naručila sam ga, očekujem ga i nadam se da ću biti zadovoljna kao i ti. Pa da počnem da vežbam :D

    ReplyDelete

Hvala vam što ste izdvojili vreme da pogledate moje slike, pročitate članak i što želite da podelite sa mnom i drugima svoje mišljenje. Molim vas da mi ne ostavljate linkove ka svojim blogovima, sajtovima, slikama kučića i mačića i ostalim lepotama. Sama ću kliknuti na vaš profil ako mi ostavite smislen ili zanimljiv komentar, a komentare sa linkovima tretiram kao spam.

Thank you for taking time to look at my photos, read the article and share your opinion on the subject. Plese, don't link to your websites, blogs, puppy and kitty pictures and other stuff in comments. I'll check out your profile on my own as long as you leave a sensible or interesting comment and I'll treat comments with links as spam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...