07 February 2016

Matching Manicures - ljubičasto


Danas usklađujemo manikire u raznim tonovima ljubičaste. Iako imam dosta ljubičastih lakova bilo mi je veoma teško da smislim šta da radim za današnju temu, što zbog same teme, što zbog mog trenutnog (ne)raspoloženja, što zbog nagomilanih obaveza. No nešto sam uspela da izvedem i nadam se da će vam se svideti.

Today we are matching our manis using different shades of purple and violet. Even though I have a lot of purple polishes it was difficult for me to think up a mani - partly because the theme as such, partly because of my mood and partly because of my other engagements. However, I did manage to put something together and I hope you'll like it.


Znate da pod normalnim okolnostima ne delim crtice iz privatnog života ovde, ali danas je takav dan da mislim da bih mogla da dozvolim sebi i da ubacim trunku onoga što mi se trenutno dešava u životu. Danas je šest meseci otkako sam izgubila veoma dragu drugaricu i zbog toga, zbog cele te situacije se osećam emotivno i mentalno veoma loše. To je glavni razlog zašto ove nedelje nisam skoro uopšte bila aktivna na blogu. Ne mogu da se setim da mi se u životu do ovog događaja desilo nešto gore, nešto što je na mene snažnije uticalo. Nekako se pogodilo kad god smo mi, njeni drugari, išli na groblje (što je za mene prilično traumatično iskustvo iako bi valjda trebalo da preživelima pruži neki mir i završetak, mogućnost za "održavanje kontakta" sa preminulim) da sam nosila ili ljubičasti lak ili Color Club lak, a često ljubičasti Color Club lak, što je i ovom prilikom bio slučaj. Zbog zatvorenosti mi je ljubičasta pogodna boja za takve tužne i svečane momente (makar su takve nijanse ljubičaste koje ja imam). Ovaj koji mi je poslužio kao baza za današnji manikir je Color Club The Uptown (reformulisana verzija), a preko njega sam pečatirala motiv sa MoYou Nails 402 koristeći Catrice Plum Me Up Scotty. Na kažiprst i malić sam stavila Avon Diamond, koji mi je poslala Mala Palčica. On ima taj hladan lilav podton, koji se uklapa i u temu i u vremenske prilike i u moje raspoloženje. Još sam dodala sloj matirajućeg nadlaka na pečatirane nokte i time zaokružila celu priču. Šta su druge devojke smislile možete videti na linkovima ispod.

You know that normally I don't share pieces of my private life here, but today I feel like I could add a bit of what's going on in my life at the moment. Today is six months since a dear friend passed away and because of that I am at a mental and emotional low. That is the main reason why I've been inactive on my blog this week. I can't remember anything as dramatic happening to me before, nothing that had affected me as much. It so happened that whenever we, her friends, went to the cemetery (which in itself is a traumatic experience for me, even though it should give some sort of closure, or a chance to "keep in touch") I've worn a purple polish, a Color Club polish or a purple Color Club polish, which was the case this time as well. I find purple fitting colour for those sad, solemn moments (such are at least the shades of purple I have). My base for this mani is Color Club The Uptown (reformulated) and I have stamped a motif from MoYou Nails 402 over it using Catrice Plum Me Up Scotty. I added Avon Diamond, which I got from Mala Palčica, to my index finger and pinkie. I put a layer of matte top coat over stamping to finish this mani. You can see what other bloggers have come up with at the links below.







16 comments:

  1. Mnogo mi se dopada tvoja manikura. Inace volim ljubicastu (a i sivu) boju i morat cu probati nesto ovako ubrzo :)

    ReplyDelete
  2. Zanimljiva mi je šara, lepo si sve uklopila, sviđa mi se. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala, Marija. Htedoh nešto gotično, ali onda sam se predomislila i uradila ovo "tekstilno".

      Delete
  3. This is a so you mani...
    Grieveing is a process that we all tackle in our own individual way - your friend will always be in your heart, but the grieving will become easier to bear...
    Sending you a warm hug!!

    ReplyDelete
  4. manikura je lijepo ispala i sviđa mi se u mat verziji. znam kako je kad izgubis prijatelja, ili nekog još blize. oni su nasi anđeli čuvari i uvijek će biti uz nas. uspomenama na njih uvijek će zivjeti ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala, Tina. Žao mi je ako si i ti prošla kroz sličnu situaciju i saosećam sa tobom.

      Delete
  5. bas mi je zao zbog gubitka tvoje drage osobe :/ manikura izgleda bas lijepo :)

    ReplyDelete
  6. manikir je divan. a za gubitak mi je baš žao, ja sam izgubila bliskog prijateja pre dve nedelje i još učim kako da nastaavim život.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sećam se da smo pričale na ovu temu kada si bila ovde i baš, baš je teško, ali vremenom biva malo lakše. Uspomene i zajednički prijatelji pomažu da se lakše prebrodi taj period.

      Delete
  7. sviđa mi se manikura :D
    šta da ti kažem, i gubitak ljudi koje volimo je dio života, treba to preboljeti... nekom ide lakše, nekom teže, a ima i dana koji su posebno teški... drži se :*

    ReplyDelete
  8. Sviđa mi se kako si sve to ukomponirala, i temu i boje, i finiš i raspoloženje...
    Vjeruj mi, bit će lakše s vremenom, iako da - ima trenutaka kad pomisliš da dalje ne možeš, ali taj trenutak prođe i ti shvatiš da si jača nego što si mislila...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Znam, znam, nego to kod mene ide u talasima, u naletima. Imam duge periode kada je sve okej pa onda naiđe razdoblje kada ne mogu da se sastavim sa sobom.

      Delete

Hvala vam što ste izdvojili vreme da pogledate moje slike, pročitate članak i što želite da podelite sa mnom i drugima svoje mišljenje. Molim vas da mi ne ostavljate linkove ka svojim blogovima, sajtovima, slikama kučića i mačića i ostalim lepotama. Sama ću kliknuti na vaš profil ako mi ostavite smislen ili zanimljiv komentar, a komentare sa linkovima tretiram kao spam.

Thank you for taking time to look at my photos, read the article and share your opinion on the subject. Plese, don't link to your websites, blogs, puppy and kitty pictures and other stuff in comments. I'll check out your profile on my own as long as you leave a sensible or interesting comment and I'll treat comments with links as spam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...