09 April 2016

27. Sajam kozmetike Dodir Pariza


Danas i sutra se od 10 do 20 časova u Hali 2 beogradskog Sajma održava 27. Sajam kozmetike Dodir Pariza. Kao što smo se već navikli, većina izlagača koji nude program za nokte ima pre svega proizvode namenjene profesionalcima ili makar stvari koje zahtevaju sušenje u lampi, ali i mi zaljubljenici u klasične lakove možemo naći dosta toga za sebe, a šta je privuklo moju pažnju možete videti u nastavku teksta.


Unitech se tradicionalno nalazi maltene na samom ulazu u halu 2, na velikom štandu (#1). Naravno, meni je među svim lepim stvarima koje imaju u ponudi najzanimljiviji CND program. Od prošlog sajma noviteti su Vinylux i Shellac kolekcije Aurora i Art Vandal i zanimljiv Vinylux PrePack, koji čine Scrub Fresh, Vinylux nadlak i skidač, a posle maja možemo očekivati da stignu i nvi CND lakovi - Creative Play. Cene Vinylux lakova i nadlaka su ovog puta iste - 724 dinara, Solar Oil je 232 dinara malo pakovanje, 1179 veliko, Cuticle Eraser od 15 ml je 547 dinara. RescueRXx imaju samo u velikom pakovanju i on na sajmu košta 1769 dinara, a ovaj Vinylux set je samo 930 dinara.


Primax (#24) mi je obično prva stanica zbog OPI korpica u kojima mogu naći zaostali lakovi iz starijih kolekcija po ceni od 500 dinara, ali danas sam zakasnila i dobar deo lakova je već bio rasprodat. Ne samo lakovi iz korpice, već i nove kolekcije - New Orleans, Retro Summer, Soft Shades i Brights, koja je ovom prilikom urađena u saradnji sa Diznijem i nosi ime Alice Through The Looking Glass. Cena ovih i drugih nesniženih OPI lakova je 900 dinara. Osim OPI lakova, na sajmu možete po sajamskoj ceni kupiti i Avoplex sredstva za negu, kao i sve baze i nadlakove koji postoje u OPI ponudi, a tu su i Infinite Shine hibridni lakovi, kao i gel lakovi. Ako vas zanima šta je do mog odlaska ostalo u kirpici, videla sam lakove iz Peanuts kolekcije, Miss Universe, Coca Cola (bilo je nekoliko Green on the Runway), Muir Muir on the Wall, neke nijanse Sheer Tints, neke Color Paints...


Alessandro štand (#25) i ove godine je mali, ali pun raznolikih proizvoda, pre svega za negu. Alessandro ima veoma široku ponudu proizvoda i za manikir i za pedikir. Meni su pažnju privukle nove limenke sa kremama za negu zanoktica (400 dinara) iz kolekcije All About Love i Take Off skidač laka u putnom, gel pakovanju (280 din). Naravno, tu su i drugi tretmani za nokte i zanoktice, kao i lakovi. Klasični Alessandro lakovi se na sajmu prodaju za po 500 i 300 dinara, nova kolekcija mini lakova Funky Colours je 300 dinara, a još uvek se mogu naći i neke nijanse iz Heavy Metal linije za po 600 dinara, kao i Royal Stars setovi, magnetni lakovi i setovi sa pucajućim lakovima.


Alexandar Cosmetics kao i obično zauzima najveći prostor na sajmu, a nemali deo tog prostora odlazi upravo na razne vrste proizvoda za nokte. China Glaze, IBD, Seche, Poshe, izbor je veliki. Od China Glaze noviteta je stigla samo Lite Brites kolekcija za leto, u pakovanjima pune veličine, ali i kao mini lakovi (213 dinara). Zato postoji daleko veći novitet u ponudi Alexandar Cosmetics-a. MoYou London oprema za pečatiranje se sada može nabaviti u Srbiji. Originalan dizajn i visok kvalitet proizvoda su ono što karakteriše ovaj brend i meni je drago što nam je sada na dohvat ruke, iako je cena prilično visoka. Table za pečatiranje su 990 dinara, a toliko su i klasični lakovi za pečatiranje, dok su hologramski 2178 dinara, a veliki mekani pečat je 1190. Sve pločice koje se nalaze u ponudi su izložene u vitrini, i uprkos tome što ih je mnogo, to je tek deo onoga što sve postoji u MYL ponudi. Popusti koji su u toku na Alexandar Cosmetics sajtu važe i na sajmu (opskrbite se Hologlam lakovima dok ih još ima), a spremili su i sajamske popuste od 5% za kupovinu veću od 2000 dinara i 10% za kupovinu u vrednosti preko 10000 dinara. Ovi popusti ne važe za već snižene cene.



Silver Line je novi uvoznik za Cuccio i brendove koji se nalaze pod Cuccio krovom, a nalaze se na štandu #105. U ponudi imaju raznovrsne proizvoda za manikir i pedikir za profesionalnu upotrebu, ali se mogu koristiti i za kućnu negu. Cena proizvoda za nokte je pristupačna, a cene na sajmu su veleprodajne. Posle sajma ćete ove proizvode moći da kupite u salonima koji koriste Cuccio proizvode. Redovna cena lakova je 550 dinara, a na sajmu su 450 pojedinačni i 3 za 1000 dinara. Ulja za nokte su od 630 do 890, stikovi i tretmani za jačanje noktiju su od 415 do 660 dinara. U ponudi još imaju i kupke, mleka i butere za ruke i stopala, kao i alat za manikir i pedikir, gelove i gel-lakove.


Ultra Sun se nalazi na štandu #145. Zoya lakove i tretmane možete nabaviti sa sajamskim popustom od 10% za nesnižene boje, klasične linije su 590 dinara, Pixie Dust i Matte su 626, a tu je i neočekivana ponuda - korpica sa bojama za svega 490 dinara. Novih kolekcija nažalost još uvek nema, a ne zna se ni kada će ih biti. Nevezano za nokte, preporučujem da na ovom štandu bacite pogled na City Color rumenila u stiku. Veoma su pigmentisana, ali se lako doziraju i lepo blendaju.


Karika Group (#9) je po običaju na sajam donela Crisnail program i druge brendove koje imaju u ponudi. Turpije obavezno pogledajte i kupite (ja obožavam Crisnail 400/4000), a lakovi su po 299 dinara i izbor im baš nije neki. Nove boje imaju u ponudi, ali ih, meni nejasnim rezonovanjem, nisu doneli na sajam.


Depil Medic Shop (#16) nudi najrazličitije proizvode za salone, a na sajmu sve možete kupiti po 5% nižoj ceni. Na ovom štandu ćete naći između ostalog Golden Rose Rich Color i Holiday lakove, Moyra tretmane za nokte, Konad lakove za pečatiranje, razne ukrase za nokte, kao i moj omiljeni aceton.


Pronails (#119) kao i prethodnog puta ima široku ponudu opreme za profesionalce, za nadogradnju, kao i preparate i alat za manikir i pedikir, a za nas obične korisnike imaju čitav spektar lakova za nokte, tretmana i ukrasa. Novitet koji mi je privukao pažnju je Vital Nail Serum - veoma zanimljiv proteinski tretman sa silnim ovlaživačima na spisku sastojaka. Redovna cena seruma je 976 dinara, lakova 604, a ukrasi su od 250 do skoro 2000 dinara bez popusta. Sajamski popust je 10%.


Trade Express je po običaju doneo Eveline i druge brendove koje imaju u prodaji. Eveline lakići su 87 dinara, a tu su i dve velike činije sa Miss Selene lakovima za svega 50 dinara.


Jedan od retkih noviteta je bugarski brend Umbrella. Imaju više različitih linija lakova za nokte, kao i spektar pod- i nadlakova. Pošto nije prodajni štand, onda ne znam cenu prizvoda, kao ni to da li će se pojaviti kod nas u prodaji.


Izlagači poput Magnetic - Harmonija grupa (#120), Donna Cosmetics (#149), Crystal Nails (#131), Nail System Prima (#2) i Brillbird (#113) nude malo toga za nas korisnike klasičnih lakova, ali zato imaju različite proizvode za nadogradnju noktiju, kao i gel lakove (Magnetic recimo ima dve korpice sa lakovima za po 300 i 400 dinara). Od izlagača čije sam odsustvo primetila najupadljiviji mi je Mystic Nails, kod kojih sam navikla da kupujem dekoracije (koje mi godinama već stoje neisprobane, samo im uvećavam broj), ali makar deo tog programa možete naći na štandovima poput French trake i Ukraščići za nokte. Nemojte zaobići Afrodita štand (#4) jer oni imaju najbolje bazno sredstvo za uklanjanje zanoktica koje sam do sada probala.


Moj ulov je skroman, ali sam njime veoma zadovoljna. Čine ga pločica MoYou London Holy Shapes 03, CND SolarOil, Vinylux Dark Lava i Nordic Lights + nadlak, OPI This Cost Me a Mint i Color Paints Landscape Artist i obe Alessandro All About Love kremice za nokte. Od stvari envezanih za nokte, tu je pakovanje od tri KC Bobble gumice za kosu i bludni čvrsti buter za telo u obliku kolača sa štanda Klementina. Šta ste vi sve lepo kupili ili šta tek planirate da kupite na ovom Sajmu kozmetike?

16 comments:

  1. au, zar je opi tako brzo planuo, ili su doneli premalo lakova? lep ti ju ulov!

    ReplyDelete
  2. It looks like heaven - I would love to try that one day :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. If this looks like heaven, could you imagine what Cosmoprof or Intercharm would feel like?

      Delete
  3. Krasan ti je ulov!!!
    Mislim da se ja ne bi makla dalje od Zoya i OPI snižene košarice te CG lakova :) :D
    Tu bi mogla ostaviti cijelu svoju plaću!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Veoma nam je slična situacija, ali ja sam bila spremna da sav novac ostavim na MoYou Nails pločicama, no spaslo me je (mada i razočaralo) što nisu uvezli većinu pločica sa moje liste želja.

      Delete
  4. Odlican izveštaj Cajo! :) Meni je samo žao što ne kupih Rescue RXx. :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. A meni što ne uzeh onaj ProNails serum. :/

      Delete
  5. Bila sam ubeđena da sam ostavila komentar sinoć? Možda sam izašla a da je ostalo da 'potvrdim da nisam robot'.
    U svakom slučaju rekoh da mi je drago što si iskuckala izveštaj, što si prenela sajamsku atmosferu, i što možemo na taj način da 'prisustvujemo' i mi koji smo sajam propustili. I iskritikovah Alexandar cosm na mizernom popustu koji daju. Onih 10% profesionalcima malo i znači, ali nama običnima koji smo u kategoriji ništa ili 5% - to je smešno.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sklona sam da se složim, ali sećam se vremena kada nisu davali popust tako da se za ovo ne bunim.

      Delete
  6. Kako ti lepo napišeš ove svoje izveštaje. :)
    Utisci su mi prilično šaroliki, nekim uvoznicima sam zadovoljna, a nekima ne. Tačno se po gužvi moglo videti koji je štand bolji. Skoro da sam više kupila stvari nevezanih za nokte.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja obično uzimam samo stvari za nokte, ali sada su mi i druge stvari privukle pažnju.

      Delete
  7. Odličan izveštaj, kao da sam bila tamo.
    Posebno mi se sviđa što si izašla sa dva ljubičasta laka.

    ReplyDelete

Hvala vam što ste izdvojili vreme da pogledate moje slike, pročitate članak i što želite da podelite sa mnom i drugima svoje mišljenje. Molim vas da mi ne ostavljate linkove ka svojim blogovima, sajtovima, slikama kučića i mačića i ostalim lepotama. Sama ću kliknuti na vaš profil ako mi ostavite smislen ili zanimljiv komentar, a komentare sa linkovima tretiram kao spam.

Thank you for taking time to look at my photos, read the article and share your opinion on the subject. Plese, don't link to your websites, blogs, puppy and kitty pictures and other stuff in comments. I'll check out your profile on my own as long as you leave a sensible or interesting comment and I'll treat comments with links as spam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...