05 February 2021

Galaxy 52 Wicked Witch & Galaxy Top Coat

O hai! Kako ste? Ja sam dobro, hvala na pitanju. Da, prošlo je nekoliko godina otkad sam poslednji put objavila nešto na blogu, čak i na Instagramu, ali to je samo posledica života koji je umešao svoje prste. To ne znači da sam prestala da marim za lakove, ali mi je sve ovo postalo veliko opterećenje, posebno držanje koraka sa aktuelnostima. Umesto da jurim za onim što je novo, odlučila sam da malo uživam u onome što već imam. Kolekcija je prošla kroz veliko čišćenje, jasno su se izdvojili neki favoriti, a pečatiranje i ukrašavanje su pali u zapećak. No na Ana forumu je nedavno spontano oživljena stara tema Tematski petak te mi je palo na pamet da bih mogla da malo (samo malo) oživim i blog. Potrefilo se da je tema odabrana za ovu nedelju omiljeni zeleni lak i da imam rado nošen, a nepredstavljen zeleni lak koji se još uvek može naći u prodaji, tako da danas pišem o Galaxy Wicked Witch.
Hello there! How are you? I'm well, thank you for asking. Yes, it's been several years since I last blogged, or even published something on Instagram, but that's life. It doesn't mean I stopped caring for nail polish, it just all became a bit too much for me, especially keeping up with new releases. So instead of chasing trends, I decided to take a step back and enjoy what I have. I culled my collection, some clear favourites emerged, and I put stamping and nail art on indefinite hold. However, an old topic for our Thematic Friday manis had been revived at Ana forum so I thought I might revie my blog a bit (just a bit). And it happened that our first theme is favourite green nail polish, and I have a well loved one that is still available in Serbia that I haven't posted about, so here I am, writing aobut Galaxy Nail Polish Wicked Witch.
Ako se iko seća (ili mari) zeleni lakovi su mi omiljeni, još od tinejdžerskih dana. Godinama sam pokušavala da nađem zamenu za svoj tada omiljeni Kost 52. Nisam uspela, ali sada više i ne pokušavam jer je suviše žut za moj odrasli ukus. No pod istim brojem kod Galaxy se nalazi Wicked Witch, koji je savršen zeleni lak za mene. Ni svetao ni taman, ima savršen odnos plave i žute da ne vuče previše ni na jednu ni na drugu stranu. Završnica mu je metalik. Za punu boju i pokrivanje su potrebna dva sloja. Suši se brzo, ali je mekše konzistencije, što znači da će vam ostati tragovi od posteljine ako ga mažete uveče, iako je suv. Što me dovodi do drugog proizvoda - Galaxy nadlaka.
If anybody remembers (or cares), green polishes are my favourite ones, since my teenage years. I have been looking for a dupe for then favourite Kost 52 for years. I haven't found one, but I also stopped looking for it because it is too yellow for my adult taste. However, under the same number in Galaxy nail polish range is Wicked Witch - a perfect green polish for me. Neither too light nor too dark, it has the perfect ballance of blue and yellow that it doesn't lean either way. It has metallic finish. It takes two coats for full colour and coverage. It dries fast, but it is on the softer side, which means you will get sheet marks if you paint your nails in the evening. And that brings me to the next product - Galaxy Top Coat.
Mada sam 2018. dobila četiri Galaxy laka od Alexandar Cosmetics (uključujući i Wicked Witch), nadlak sam kupila sama i nastavila sam da ga kupujem od tada. Šta mi je važno kod nadlaka? Prvo da se brzo suši i da suši lak ispod. Ovaj to radi savršeno. Potom da bude postojan, što Galaxy Top Coat jeste. Blago rečeno ne marim za gelirani izgled, ali volim visok staklast sjaj koji ne daje utisak debelog sloja ičega na noktima. Ovaj nadlak je upravo takav. Konzistencija mu je ređa te je sloj koji pravi tanak, ali čak i takav može da ispegla neravnine od posteljine. Da li će razmrljati pečatiranje ili nail art? Hoće, ali meni svaki nadlak to radi. Povlači li lak sa vrhhova noktiju čak i uz oblaganje ivica? Da, kao i svaki drugi brzosušeći nadlak. Hoću li nastaviti da ga kupujem? Naravno. Odnos cene i kvaliteta je odličan, lako je dostupan i od mene dobija svaku preporuku.
In 2018. I got four Galaxy polishes from Alexandar Cosmetics (including Wicked Witch), but I purchased Top Coat with my own money and I've been repurchasing it since. What am I looking for in top coat? Firstly, that it dries fast and that it dries polish beneath it. This one is perfect in that regard. Secondly, to be long lasting, which Galaxy Top Coat is. To put it mildly, I don't care for gel look, but I do like glassy gloss that doesn't look thick on your nails. This top coat hits the mark. It is on a thinner side so it creates a thin layer, but it can smooth out sheet marks. Will it smudge stamped design or nail art? It will, but any other top coat will do the same in my experience. Does it pull polish from free edge even if you seal the edge? Yes, as will any other quick-dry top coat. Will I keep on buying it? Most definitely. It has great price to quality ratio, it is easily accessible in Serbia and I can't recommend it enough.
Wicked Witch + Galaxy Top Coat
Galaxy je brend koji se proizvodi za Alexandar Cosmetics. Može se naći na njihovom sajtu, u njihovim maloprodajnim objektima i kod različitih distributera (ja svoje nabavljam u Kiwi Sun). Pakovanje je od 12 ml i košta 249 dinara. Lakovi su 5-free. Photos were taken in natural light. I have two coats of polish and no top coat except in the last photo.

8 comments:

  1. Pa dobrodosla nazad! Radujem se novim postovima :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti. :)
      Pravo da ti kažem, drago mi je što sam se vratila.

      Delete
  2. Svidja mi se lakic, a jos mi se vise svidja sto si se vratila, bas me raduje! :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Tanja. Nisam sigurna na koliko sam se vratila, ali za sada sam ovde. :)

      Delete

Hvala vam što ste izdvojili vreme da pogledate moje slike, pročitate članak i što želite da podelite sa mnom i drugima svoje mišljenje. Molim vas da mi ne ostavljate linkove ka svojim blogovima, sajtovima, slikama kučića i mačića i ostalim lepotama. Sama ću kliknuti na vaš profil ako mi ostavite smislen ili zanimljiv komentar, a komentare sa linkovima tretiram kao spam.

Thank you for taking time to look at my photos, read the article and share your opinion on the subject. Plese, don't link to your websites, blogs, puppy and kitty pictures and other stuff in comments. I'll check out your profile on my own as long as you leave a sensible or interesting comment and I'll treat comments with links as spam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...