26 February 2021

Oprolećovana

Sećate se onih školskih sastava Proleće u mom gradu ili Proleće u mom parku? Danas nosimo ekvivalent toga na noktima. Pošto ne delim lakove po sezonama, morala sam da proleće na noktima dočaram na neki drugi način. Kako nisam talentovana za crtanje, mislila sam da će mi pečatiranje bolje ići, ali sam zaboravila da je me teško čak i da bojim unutar linije, što sam planirala da radim. No šta je tu je, ovo je moj prolećni manikir.
In Serbia, a staple theme for essays in primary school used to be Springtime in my city or Springtime in my park. Today we are translating that theme to our nails. Since I don't separate my polishes by season, I had to depict springtime on my nails in a different way. Not having a tallent for painting, I thought stamping should be a way to go, but I forgot I can't even colour inside the lines, which is what I was planning to do. It is what it is, and what it is is my spring mani.
Ovaj kvaziakvarel je počeo sa dva sloja Morgan Taylor All White Now, zaštićenim slojem Alessandro Gelactic nadlaka. Potom sam pečatirala isti motiv sa Born Pretty L015 pločice i na svakom noktu ispunila cvetove OPI Color Paints lakovima. Neki su ispali bolje, neki gore, ali to je uobičajeno za mene. Sve sam zaštitila slojem Galaxy Top Coat i za kraj matirala Golden Rose Matte nadlakom. Krajnji rezultat je istovremeno u potpunosti suprotan meni i savršeno ide uz mene. Nesavršen je i trapav (kao autorka mu), ali je takođe živahan i ženstven (što ja baš i nisam, iako povremeno pokušavam).
This quasi watercolour started with two coats of Morgan Taylor All White Now, protected with a layer of Alessandro Gelactic top coat. Then I stamped the same image from Born Pretty L015 to all nails and coloured the flowers in with OPI Color Paints. Some of them were more successful than others, but that is not uncommon for me. I sealed everything in with a layer of Galaxy Top Coat and mattified with Golden Rose Matte Top Coat. The end result is at the same time antithetical to myself, yet so fitting. It is imperfect and clumsy (just like me), but also vivid and feminine (which I am not, despite sometimes trying to be).

9 comments:

  1. Svaka cast! Kao da su gotove nalepnice koliko se lepo prelivaju boje

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sledeći put kada budem radila nešto slično možda uzmem multihrom lakove za bojenje. :D

      Delete
  2. Nesavršen možda jeste ali trapav sigurno nije! Predivan manikir! Koliko primećujem poslednjih godinu dana, trend u dizajnu su baš takvi crteži/skice kojima se kao akvarel boje razlivaju van granica crteža. Nadam se da se razume šta sam htela da kažem.
    I JUPIII Cajka se vratila! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala, Sandra. Drago mi je ponovo videti poznata imena u komentarima. I komentare uopšte :D

      Delete
  3. U pravu je Sandra, postoje i takvi dezeni gde se boje razlivaju van granica crteza i to je neka njihova lepota i posebnost. Mada, tebi se ovde nista nije razlilo, mislim da je manikir pun pogodak! :-) Bas mi se dopada! :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mnogo mi se sviđaju ti razliveni manikiri kada su dobro urađeni. Moram da nabavim ta mastila.

      Delete

Hvala vam što ste izdvojili vreme da pogledate moje slike, pročitate članak i što želite da podelite sa mnom i drugima svoje mišljenje. Molim vas da mi ne ostavljate linkove ka svojim blogovima, sajtovima, slikama kučića i mačića i ostalim lepotama. Sama ću kliknuti na vaš profil ako mi ostavite smislen ili zanimljiv komentar, a komentare sa linkovima tretiram kao spam.

Thank you for taking time to look at my photos, read the article and share your opinion on the subject. Plese, don't link to your websites, blogs, puppy and kitty pictures and other stuff in comments. I'll check out your profile on my own as long as you leave a sensible or interesting comment and I'll treat comments with links as spam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...