21 December 2012

Essie Recessionista


je jedan od šest lakova koje je Essie izbacio u kolekciji Stylenomics za jesen 2012. godine. Essie lakovi se kod nas mogu nabaviti preko subotičke firme Nail Line, koja je i uvoznik. Lakovi su spakovani u bočice od 15 ml i koštaju 695 dinara. Essie lakovi ne sadrže formalin, toluen i dibutilftalat.

Recessionista is one of six polishes from Essie Stylenomics collection for autumn 2012. Essie polishes come in 15 ml bottles and are big 3-free.


Na promotivnoj listi opisana je kao elegantna magenta, a na zvaničnom sajtu kao elegantna, inteligentna i vešta cigla crvena. Moram reći da mi ovi opisi nisu sasvim jasni. Zapravo je u pitanju boja crvene šljive. Lak je prilično pigmentisan, ali nisam u dva sloja uspela svuda da se rešim neujednačenosti u boji. Ono što me je iznenadilo je brzina sušenja. Nisam nanela nadlak i otišla sam da perem kosu pola sata-sat nakon mazanja, a laku se ništa nije desilo.

In the promotional pictures, Recessionista is described as a smart & savvy magenta and on Essie website it is described as a smart, intelligent and savvy brick red. I have to admit I don't really get these descriptions. It is actually a plum red. Polish is rather pigmented, but I couldn't get rid of all bald spots in two coats. What surprised me is the drying time. I hadn't put top coat and I went to wash my hair half an hour-one hour after applying polish and nothing happened to the polish.


Slike su snimljene pod lampom bele svetlosti. Imam dva sloja laka i sloj nadlaka.

Photos were taken in warm white artificial light. I have two coats of polish and top coat.


15 comments:

  1. odlično ti stoji. kakva je četkica u toj seriji, ona pretanka ili ok?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne znam koja je pretanka, a koja okej. Meni je ova tanka. Mogu ti poneti da vidiš kada budeš dolazila u BG.

      Delete
    2. Novi nemaju tanku. Samo stare nijanse

      Delete
    3. Jao, meni je sve to tanko. Nije mi bila nezgodna za rukovanje, ali je tanja od većine drugih četkica koje imam, a koje nisu iz mini lakova.

      Delete
  2. to me it's not brick red, but the color looks great

    ReplyDelete
  3. Lovely color no matter how Essie describes it :)

    ReplyDelete
  4. Stvarno lepa boja, ta mi je najlepsa od cele ove kolekcije

    ReplyDelete
    Replies
    1. I meni. Dvoumila sam se između ovog i Bahama Mama, ali ovaj mi je delovao kao pouzdaniji izbor.

      Delete
  5. Divota od boje! :) I da, mislim da te nijanse svima stoje.. :)
    (da ti odgovorim na pitanje sa foruma :D )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jeste divan, samo sam ivice noktiju namazala predebelim slojem pa je istog dana počeo da mi se krza :(

      Delete

Hvala vam što ste izdvojili vreme da pogledate moje slike, pročitate članak i što želite da podelite sa mnom i drugima svoje mišljenje. Molim vas da mi ne ostavljate linkove ka svojim blogovima, sajtovima, slikama kučića i mačića i ostalim lepotama. Sama ću kliknuti na vaš profil ako mi ostavite smislen ili zanimljiv komentar, a komentare sa linkovima tretiram kao spam.

Thank you for taking time to look at my photos, read the article and share your opinion on the subject. Plese, don't link to your websites, blogs, puppy and kitty pictures and other stuff in comments. I'll check out your profile on my own as long as you leave a sensible or interesting comment and I'll treat comments with links as spam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...