10 April 2014

Essence Floral Grunge 03 Grunge Me Tender


Ko zna koliko bi ovaj lak čekao da ga isprobam da nismo prošlog petka na Ani za temu imali pastelne lakove. Kupila sam ga kada me je još drmala mint groznica, ali pred sam kraj tako da nisam imala preteranu želju da ga mažem. Onda su mi se naređali drugi lakovi koje sam želela radije da nosim, a ovaj ostade neisproban skoro punih godinu dana. Ovaj lak je iz Floral Grunge trend kolekcije koja odavno više nije dostupna, mada se neke dekoracije još mogu naći na okruglim stalcima u Lilly drogerijama.


Who knows how long this polish would remain untried if the theme for last Friday's mani wasn't pastel polishes. I had bought it while I was still down with the mint fever, but in its last throes so I wasn't very eager to wear it. Then I got so many other polishes I wanted to wear so this one has remained untried for almost a year. This polish was part of long discontinued Floral Grunge trend edition.


Grunge Me Tender je lepo zamišljen, ali nisam preterano zadovoljna gotovim proizvodom. Ovo je blago teksturisani mint lak sa srebrnastim šimerom. Boja mu je prelepa zelenija nijansa mint koja dosta podseća na China Glaze Re-Fresh Mint i dopada mi se kako se slaže sa mojim tenom. Šimer nije preterano upadljiv, a tekstura čini lak zanimljivijim. Formula je nezadovoljavajuća. I posle tri sloja ostavlja neobojena mesta i/ili brazde. Slike su snimljene na dnevnom svetlu. Imam tri sloja laka i nemam nadlak.


Grunge Me Tender was well conceived, but I'm not very pleased with the final product. This is a mildly textured mint polish with silvery shimmer. The colour is gorgeous green-leaning mint that resembles China Glaze Re-Fresh Mint a lot and I love how it goes with my skin tone. Shimmer isn't very prominent and texture makes this polish more interesting. What I'm not pleased with is formula. Even after three coats you can see bald patches and/or streaks. Photos were taken in natural light. I have three coats of polish and no top coat.

34 comments:

 1. That's too funny, it's in my huge untried stash too - and I ALMOST swatched yesterday, but then the mail man drove into the yard with a bunch of polishes from a shop for me to swatch :D
  But I can see I have to try it soon, I really, really like it!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Well, great minds think alike and polishaholics can have same untrieds :D

   Delete
 2. Meni se ovaj lak pokazao kao prilično dobar, žao mi je što imaš oprečno mišljenje. Definitivno se slaže uz tvoj ten.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Posle tvog članka sam se baš razočarala svojim primerkom jer sam negde morala i četiri sloja da nanesem :(

   Delete
 3. Bas sam se pitala gde si ga kupila :) meni se svidja boja...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Uzela sam ga prošlog jula. Nema ga više. Boja je prelepa i ako ti se sviđa preporučujem ti China Glaze Re-Fresh Mint.

   Delete
 4. great color! and cool name:)

  ReplyDelete
 5. Nijansa je lepa, ali šteta za formulu. Sreća pa mintaća ima dosta pa možemo da biramo, što nije slučaj sa žutaćima. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Možemo i žutaće da biramo, a u poslednje vreme ih ima baš kvalitetnih ;)

   Delete
 6. Volim mint lakove najvise,ali ovaj ima nesto,ne znam,ne privlaci me.

  ReplyDelete
 7. šteta zbog lošije formule, ali meni skroz dobro izgleda, za koju šetnju bih mu definitivno oprostila ;)

  ReplyDelete
 8. šteta što nisi zadovoljna, ali jako lijepo ti stoji :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Razmazili su me kvalitetniji lakovi :D
   Boja je prelepa i zato sam se i potrudila oko ovog laka umesto da ga odmah bacim u kantu.

   Delete
 9. Ova mint nijansa ti sjajno ide uz ten. I meni se boja jako svidja, iako je forumla ubistvena!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala ti. Ovakva mint nijansa jeste dobra za mene i mislim da neću više lutati nego se držati ovoga što znam da mi odgovara.

   Delete
 10. Ovo je jedan od najlepsih mintaca definitivno. Bas gledam tvoje svoceve za Re fresh mnit i razmisljam i o njemu. ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Poneću ti ga na iduće viđanje pa možeš da odlučiš uživo umesto na osnovu slika.

   Delete
 11. Vidi se da je formula skakljiva, ali ti toliko lepo ide uz ten da vredi da se potrudis. :) Ili da nadjes slican bolji. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ccc, ti bi da me navedeš na greh zvani još jedan mintać :D

   Delete
 12. Negde i 4 sloja :o A ne, to se ne oprasta bez obzira na boju!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Da na jednom noktu sam morala da krpi i krpim i krpim i onda sam se iznervirala.

   Delete
 13. ima nešto posebno u ovom laku, ali ne znam da li je baš vredno 4 sloja

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nije vredno četiri, ali tri se daju tolerisati.

   Delete
 14. Boja je bas lepa, steta sto je losije formule :/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Na svu sreću ima boljih lakova veoma slične boje.

   Delete
 15. Onda pre da pokušam sa Re-Fresh Mint? Već neko vreme se dvoumim, pa bi mi preporuka dobro došla :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Probaj sa Re-Fresh Mint jer on jeste dobar, a planiram da probam sada i Morgan Taylor Mint Chocolate Chip pa možda sačekaj da vidiš kakav je on. Re-Fresh je najsličniji po boji ovom laku, MT je zeleniji.

   Delete
 16. I ja imam ovaj, ali ne mučim se ovoliko, baš mi je žao :( Malo je teži za rad jer je mat, ali moj pokriva u dva sloja. Još sam imala jako duge nokte kad sam ga kupila.

  Zelenije mint volim samo u jačoj varijanti, dopada mi se što nije prigušen poput Re-fresh Mint, ali to je ta nijansa otprilike. Plus ima taj šimer koji baš dođe do izražaja ukoliko se doda nadlak. Bez nadlaka je interesantan zbog finiša i blage teksture. Prošlog leta sam nabavila dosta novih mintaća i na kraju ovaj koji se razlikovao od svih.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nisam ga probala sa nadlakom. Ovako mi se dopada i boja i finiš, ali moj je baš grozotan po pitanju formule.

   Delete

Hvala vam što ste izdvojili vreme da pogledate moje slike, pročitate članak i što želite da podelite sa mnom i drugima svoje mišljenje. Molim vas da mi ne ostavljate linkove ka svojim blogovima, sajtovima, slikama kučića i mačića i ostalim lepotama. Sama ću kliknuti na vaš profil ako mi ostavite smislen ili zanimljiv komentar, a komentare sa linkovima tretiram kao spam.

Thank you for taking time to look at my photos, read the article and share your opinion on the subject. Plese, don't link to your websites, blogs, puppy and kitty pictures and other stuff in comments. I'll check out your profile on my own as long as you leave a sensible or interesting comment and I'll treat comments with links as spam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...