11 April 2016

Moyra Holographic 252 Infinity


Pošto sam donela odluku da ne čekam posebne situacije da bih nosila neke posebnije lakove, svaki lep dan koristim da nosim holose. Najnovija dva u mojoj kolekciji su od mađarskog proizvođača Moyra, a naručila sam ih iz Nail Line-a. Iako oni u ponudi imaju celu Moyra Holographic kolekciju (šest boja), ove kolekcije nema na sajtu. Ja sam ih naručila preko mejla (odgovaraju u roku od sat vremena), a može se naručiti i telefonom. Cena lakova je 295 dinara, a pakovanje je od 12 ml.


Since I made a decision no to wait for special occasions to wear more special polishes, I use every nice day to wear holo polishes. The newest two in my collection are by Hungarian company Moyra. I ordered them online from Serbian distributor Nail Line and they are internationally available through Moyra Shop, although all but one seem to be out of stock at the moment.


Od šest lakova u Moyra Holographic kolekciji, meni su pažnju privukli bledo zeleni i ovaj bež, za koji sam mislila da je žuti. Označen je samo brojem 252, ali na mađarskom sajtu ovi lakovi imaju i imena, a ovaj se zove Infinity. Boja je divna i veoma nosiva, podseća me na boju peska. Uzela sam ovaj lak pre svega kao podlogu za nail art, a nosila sam ga i samog nekoliko dana. Po nežnosti boje me najviše podseća na A England Ballerina kolekciju, ali holo efekat je jači. Efekat je linearan i prilično vidljiv pri većini osvetljenja, zapravo nije vidljiv samo pri raspršenom svetlu. Lak je tečan i pristojno pigmentisan, ali je njegovo nanošenje problematično. Prvi sloj je bio neujednačen i zapinjao je i preko baze i bez nje. Drugi sloj bi pružio punu boju, ali ne i ravnomernu pokrivenost. Ni treći sloj nije sasvim pokrio rupe u boji, a i nadlak je povukao malo boje. U kolonu pozitivnih komentara možemo upisati brzinu sušenja. Pošto sam ga nosila sa nadlakom, a potom i sa pečatiranjem, ne mogu govoriti o postojanosti samog laka. Slike su snimljene na prirodnom svetlu. Imam tri sloja laka i nemam nadlak.


Out of six polishes in Moyra Holographic collection, the pale green and this beige (which I thought was yellow) had caught my attention. It has only number 252 on the bottle, but on Hungarian website these polishes have names as well and this one is named Infinity. The colour is gorgeous and wearable, reminds me of sand colour. I have bought it to use it as nail art base, but I've also worn it on its own for several days. Its gentle shade reminds me of A England Ballerina collection, but this one has stronger holo effect. The effect is linear and quite visible in most lights, actually it is only not visible under dispersed light. Formula is runny and rather pigmented, but application is troublesome. The first coat was patchy and it snagged both over base coat and over bare nails. The second coat gave full colour, but not even coverage. Not even the third coat could cover all the bald spots and top coat took off some colour as well. We can add drying time to the pros column. I have worn this polish with top coat and afterwards with stamping so I couldn't say anything about its durability as such. Photos were taken in natural light. I have three coats of polish and no top coat.


18 comments:

  1. Baš mi se dopada boja u kombinaciji sa holo efektom i prijatno sam iznenađena njegovim intenzitetom. Rupe nisu primetne na fotografijama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Na fotografijama i pre nadlaka. Posle su nažalost bile prilično upadljive. :(

      Delete
  2. Holo efekat je super, boja fina. Ali problemi rilikom mazanje bezveze. Inace distributer Alexandar Cosmetics u Pancevu ima i Moyra lakove. Nesto nisam bila sigurna ko su i kakvi su pa sam ovo preskocila kad videla. Nekako mi se njihovi lakovi cine onako. Ali plocice za pecatiranje su im stvarno fenomenalne.

    ReplyDelete
  3. Mnogo mi se dopada boja. Obzirom da je zuckast verovatno bi mi dobro stajao. Jedino sto ne znam da li bi mogla da se bakcem sa losom formulom.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Videla si koliko je loše izgledao na desnoj ruci. Možda bi neko lakše ruke mogao bolje da izvuče stvar, ali ja nisam uspela.

      Delete
  4. I'd gladly have it. Or any Moyra to try out, they seem lovely.

    ReplyDelete
    Replies
    1. They look good, but can't compare to the indies.

      Delete
  5. I love this one, it's my only Moyra holo. I used Nfu-Oh aqua base underneath for easier application!

    ReplyDelete
    Replies
    1. I have that base so I'll give it a try next time. Thanks for the tip. :)

      Delete
  6. I love it when light colored holos have such a strong effect - it looks good on you!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks. The effect is surprisingly strong. :)

      Delete
  7. I have one polish from this collection but I am going to add this one too soon, because I love the elegant color of it!

    ReplyDelete
  8. Deluje mi odlično za formalne situacije - holo efekat ga čini zanimljivim, dok je sama boja nenapadna. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Upravo to - veoma je nosiv, a zanimljiv i decentan.

      Delete
  9. Diiivan je! Moracu i njega da naruchim! BTW ja sam moje naruchila posle tebe i cena im je 360din...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Opa, to nije mala razlika u ceni. Hvala ti što si mi javila. :)

      Delete

Hvala vam što ste izdvojili vreme da pogledate moje slike, pročitate članak i što želite da podelite sa mnom i drugima svoje mišljenje. Molim vas da mi ne ostavljate linkove ka svojim blogovima, sajtovima, slikama kučića i mačića i ostalim lepotama. Sama ću kliknuti na vaš profil ako mi ostavite smislen ili zanimljiv komentar, a komentare sa linkovima tretiram kao spam.

Thank you for taking time to look at my photos, read the article and share your opinion on the subject. Plese, don't link to your websites, blogs, puppy and kitty pictures and other stuff in comments. I'll check out your profile on my own as long as you leave a sensible or interesting comment and I'll treat comments with links as spam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...