04 April 2016

Zoya Amal


Iako nam za predstojeći sajam neće stići nove Zoya kolekcije, to ne znači da ne treba u susret sajmu da pišem o novim bojama (u nadi da ću ih prizvati), a biće mi drago da ovu konkretno uporedim i sa jednom od starijih boja, koja se nalazi u ponudi u Ultra Sun-u. Pošto je reč o mat lakvima, njihova cena je 950 dinara, a na sajmu ćete moći da ih nabavite sa popustom od 10%.


Even though new collections of Zoya polishes won't arrive for the upcoming cosmetics expo, that is not reason for me not to write about some of them in expectation of the expo (and in hope that they'll come soon). It is my pleasure to show you one of new Matte Velvet polishes.

Amal - Posh

Zoya Amal (ZP816) je na zvaničnom sajtu opisana kao grimizno crveni lak sa rubin-crvenim ljuspicama bisernog sjaja, mat završnice. Meni je ova boja daleko od grimizne već je skerletna. Grimizno-crveni Matte Velvet lak je Posh. Osim upadljivo različitog tona (Amal - topli, Posh - hladni), ova se dva laka razlikuju i po šimeru, koji je u Posh finiji, a u Amal upadljiviji. Formula je neuporedivo bolja kod Amal i, očigledno, kod svih ovih novih Matte Velvet lakova. Lak se prekrasno maže i veoma je pigmentisan. Ovog puta sam bila pametnija i nosila sam ga preko baze kako mi se nokti ne bi ofarbali, što i vama od srca savetujem. Suši se brzo do finiša koji nije sasvim mat već više satenski. Postojanost mu je slaba. Slike su snimljene na dnevnom svetlu. Imam dva sloja laka i nemam nadlak.


Zoya Amal (ZP816) is described on the official website as a "classic crimson red with a ruby red pearl fleck in the traditional MatteVelvet finish". To me this is far from crimson, I'd call it scarlet red. Crimson-red Matte Velvet polish is Posh. Not only do they differ in tone (Amal - warm, Posh - cool), these two polishes have different shimmers. Simmer in Posh is finer, and in Amal is more prominent. Amal's formula is far better, as seems to be the case generally with the new Matte Velvet polishes. It goes on wonderfully and it is highly pigmented. This time I was smarter and I used base coat in order to prevent staining, which I wholeheartedly recommend you also do. It dries to a not entirely matte, more satiny finish. It is not durable. Photos were taken in natural light. I have two coats of polish and no top coat.


12 comments:

  1. Na momenat sam se uplašila grudvica iz Veruške, srećom samo je krupan šimer :) Pošto ne volim ovu nijansu crvene, Posh mi je daleko lepša. Dobro je znati da su novi mat lakovi poboljšani, da budem spremna ako nekad stignu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ovi novi nemaju grudvice. Ma po pitanju formule su savršeni. Boja je već stvar ukusa - ja više volim hladnije crvene.

      Delete
  2. Ova nijansa je definitvno svečaniji izbor (prema mojim afinitetima), ali mi se baš dopada :) Verovatno bi i sa sjajnim nadlakom lepo izgledala :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nekako nemam naviku da stavljam nadlak na mat lakove, a sa ovima bi to vredelo probati jer imaju baš lep šimer.

      Delete
  3. It's a beautiful red with a great finish!

    ReplyDelete
  4. baš neobičan lak, ali mi se sviđa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Veruj mi da je šimer baš zanimljiv i lep, ali boja je suviše paradajzična za mene. :(

      Delete
  5. I am in love with the velvet finish though this is not my color. It looks fantastic on you!

    ReplyDelete

Hvala vam što ste izdvojili vreme da pogledate moje slike, pročitate članak i što želite da podelite sa mnom i drugima svoje mišljenje. Molim vas da mi ne ostavljate linkove ka svojim blogovima, sajtovima, slikama kučića i mačića i ostalim lepotama. Sama ću kliknuti na vaš profil ako mi ostavite smislen ili zanimljiv komentar, a komentare sa linkovima tretiram kao spam.

Thank you for taking time to look at my photos, read the article and share your opinion on the subject. Plese, don't link to your websites, blogs, puppy and kitty pictures and other stuff in comments. I'll check out your profile on my own as long as you leave a sensible or interesting comment and I'll treat comments with links as spam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...