14 April 2013

Jessica Casablanca


Casablanca je jedini od tri Jessica laka sa moje liste želja koji sam uspela da nađem na Sajmu kozmetike, preostala dva su iz kolekcija koje nisu više dostipne, ali Casablanka je deo stalne ponude. Uvoznik Jessica lakova je Aluna iz Novog Sada, a sada imaju i predstavništvo u Beogradu, u Yu Biznis Centru (Bulevar Mihajla Pupina 10 v, lokali 14 i 24). Jessica lakovi ne sadrže formalin, toluen i dibutil ftalat.


Casablanca is the only of three Jessica polishes from my wish list I could find at the Cosmetics fair. The other two are from no longer available limited editions, but Casablanca is part of the core range. Jessica Custom Colours are Formaldehyde, Toluene and DBP-free.



Za ovaj lak sam saznala zahvaljujući Hermetic, a odlučila sam da ga uzmem pošto mi je OPI Unripened na izdisaju. Za razliku od Unripened, Casablanca se može naći i vredi je uzeti. Baza mu je providnjikavo crna i ispunjena je duohromatskim plavo-ljubičastim šimerom. Prelivanje boja je vidljivije u bočici i na direktnom suncu. Za punu pokrivenost i ujednačenu boju su mi bila dovoljna dva sloja. Malo je tečniji nego što bih volela, ali se maže prilično lako i suši se veoma brzo.


I learned about this polish thanks to Hermetic, and I decided to buy it after I realised my OPI Unripened is almost used up. Unlike Unripened, Casablanca is easily acquirable and is worth buying. The base colour is sheerish black base and it is filled with duochromey glass flecks that shift colour from blue to purple. Colour shift is more visible in the bottle and in direct sunlight. Two coats are enough for full coverage and even colour. The formula is a bit thinner than I'd like, but it is applied easily and the drying time is quite fast.


Evo i poređenja lakova. Casablanca i Unripened se jedva razlikuju. Unripened je nešto tamniji jer ima manje šljokica. Meni se Casablanca maže bolje od OPIja. Ubacila sam i Flormar U33 jer i on ima crnu bazu i šljokice koje se prelivaju iz plave u ljubičastu, ali razlika između njega i druga dva je više nego upadljiva.


Here's the comparison photo. The differences between Casablanca and Unripened are barely discernible. Unripened is somewhat darker because it has fewer glass flecks. Casablanca goes on better than Unripened. I added Flormar U33 to the comparison because it has black base and glass flecks that shift colour from blue to purple, but it is clearly different than the other two.


Poređenje i prve tri slike su snimljene na indirektnom dnevnom svetlu, naredne dve na direktnom suncu i poslednje dve na veštačkom svetlu. Imam dva sloja laka i nemam nadlak.


The comparison and the first three photos were taken in indirect natural light, the next two in direct sunlight and the last two in artificial light. I have two coats of polish and no top coat.


33 comments:

  1. Što volim tamne lakove sa šimerom. :)

    ReplyDelete
  2. Mnogo je lep! :) Bas volim takve lakove..
    Odlicno si uhvatila to prelivanje boja.. :)

    Jessica je inace i ranije mogla da se kupi u Merkatoru, ne znam da li ih i dalje ima tamo. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nemam pojma za Merkator, tamo nikada ne svraćam. Baš ću se raspitati ima li ih i tamo. Hvala što si me uputila na to.

      Delete
    2. Odavno sam ih videla, bio je pun stalak, cena oko 1.000 din. Beautique je u pitanju..

      Delete
    3. Stidim se, ali zaista nikada nisam ušla u Beautique. Nikada me nije put naneo na tu stranu. Mogla bih otići ovih dana da vidim čega sve ima.

      Delete
    4. Jednom prilikom sam usla u Beautique sa namerom da kupim J. lak i odustala kad sam videla prasnjave bocice sa uljem koje se odvojilo na vrhu, to mi je bilo tugaljivo i pokvarilo ugodjaj. Mislim da su kod njih kostali 1100 dinara.

      Delete
  3. u, baš liči na unripened, samo sam malkice više šimera. prelep je!

    ReplyDelete
  4. Stvarno je prelep! Odlicno si ga uslikala. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala, Meri. Baš sam te danas spominjala kada sam bila na kafi sa drugaricom lakofiličarkom.

      Delete
  5. Divan je lak. Kakve su cijene kod vas kad su u pitanju Jessica lakovi? Kod nas u BiH su poprilično skupi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ovde su skupi. U rangu su negde sa OPI lakovima. Na sajmu su bili 1000 dinara.

      Delete
  6. Sooo gorgeous - and great comparisons...!

    ReplyDelete
  7. Vau, kako je mackast a opet tako mracan.... super ti stoji! I ime mi se dopada

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala, Bebi. Lak je savršenstvo u bočici. Preporučujem, mada znam da ti nisi za ovakve boje.

      Delete
  8. Predivan je, baš dostojna zamena, možda čak i lepša iako mi je U miljenik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. U je šteta trošiti, a J može lako da se nabavi.

      Delete
  9. Drago mi je da ti se svidja, odlicne su ti fotke :) i hvala za poredjenje sa Unripened, manje-vise identicni ;)

    ReplyDelete
  10. Sofisticiran lak, odusevljena sam :).

    ReplyDelete
  11. Lepotanko.
    Samo bih volela da mu je malo tamnija baza.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gde ćeš tamniju? Pa crna je.

      Delete
    2. Kao da je kod Unripened tamnija, tako mi se čini, a šimer manje upadljiv nego kod J. Možda mi se samo čini zbog šimera.

      Delete
    3. Veruj mi da ti se čini. Tako deluje samo zato što u Unripened ima manje šimera.

      Delete
  12. Oh, koji lepotanko šimerasti! Ne zna se gde je lepši, na suncu ili u hladu, opčinjava!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Na suncu, na suncu. :D
      Sve je lepše na suncu.

      Delete

Hvala vam što ste izdvojili vreme da pogledate moje slike, pročitate članak i što želite da podelite sa mnom i drugima svoje mišljenje. Molim vas da mi ne ostavljate linkove ka svojim blogovima, sajtovima, slikama kučića i mačića i ostalim lepotama. Sama ću kliknuti na vaš profil ako mi ostavite smislen ili zanimljiv komentar, a komentare sa linkovima tretiram kao spam.

Thank you for taking time to look at my photos, read the article and share your opinion on the subject. Plese, don't link to your websites, blogs, puppy and kitty pictures and other stuff in comments. I'll check out your profile on my own as long as you leave a sensible or interesting comment and I'll treat comments with links as spam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...