08 May 2015

Essence Love Letters 05 Inkheart


Primetila sam da već dosta dugo Essence lakove uzimam isključivo sa idejom da ih koristim u pečatiranju ili za nail art i uopšte ih ne nosim kao normalan lak za nokte. Tako mnogi Essence lakovi ne budu predstavljeni na blogu, a budu spomenuti više puta. Jedan od njih je i Inkheart iz Essence Love Letters trend kolekcije - u svetu aktuelne početkom 2014. godine, a kod nas par meseci kasnije i mislim da ostaci još uvek mogu da se nađu u DMu u činijama sa robom na popustu.


I have noticed that I've been buying Essence polishes purely as stamping or nail art polishes for quite some time now and that I don't wear them as regular polish any more. Because of that many Essence polishes that I've mentioned many times haven't gotten a post of their own. One such polish is Inkheart from Love Letters trend edition, which was in stores in January and February 2014.


Kada sam predstavljala OPI Fifty Shades of Grey kolekciju rekla sam da nemam mnogo sivih lakova. Jedan od retkih sivaca u mojoj kolekciji je Inkheart. Ovo je grafitno sivi krem lak i jedini iz kolekcije koji odskače svojom jakom bojom. Pošto je na samoj bočici opisan kao savršen za pečatiranje (u ovoj kolekciji se nalazio i set za pečatiranje) nisam ga ni koristila u druge svrhe, a po svemu sudeći tako će i ostati. Ovo je pre svega odlično pigmentisan lak i zaista je kao stvoren za pečatiranje. Konzistencija mu nije pregusta, ali mi se ne sviđa za mazanje noktiju. Gumast je, nema punoću i nema sjaj. Dva sloja su mi bila potrebna za punu pokrivenost, ali ako imate neke nepravilnosti na noktima savetujem da ga mažete preko debelog sloja baze ili preko odlične popunjavajuće baze. Slike su snimljene na dnevnom svetlu. Imam dva sloja laka i nemam nadlak.


In post about OPI Fifty Shades of Grey collection I mentioned that I don't have many grey polishes. One of the few is Inkheart. This is a graphite grey creme polish and the only one from this TE that stands out with its strong colour. Sticker on the bottle describes it as "perfect for stampy set" (there was a stamping set in this collection) and I have only used it as stamping polish so far and it looks as if it will stay that way. It is extremely pigmented and really perfect for stamping. Formula is not thick, but I don't like it for painting my nails. It is rubbery, lacks fulness and shine. It took me two coats to get full coverage, but if you have some imperfections on your nails I'd suggest you wear this polish over thick layer of base coat or over a good ridge filler. Photos were taken in natural light. I have two coats of polish and no top coat.

12 comments:

  1. Inkheart (love that name) really belongs in your stash, it is a Vedrana polish, that's obvious!!

    ReplyDelete
  2. Potpuno se slazem sa ovom recenzijom. I ja sam ovaj ugrabila na snizenju u korpici prosle godine. Savrsen je za pecatiranje i koristim ga iskljucivo za to. Dopada mi se sto je pecatiranje njim diskretnije nego crnm lakom, a ipak je vidljivo, ali nekako mekse. Valjda ste shavtili sta sam htela da kazem. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sasvim te dobro razumem. I meni se činjenica da je suptilniji od crnog mnogo dopada.

      Delete
  3. zanimljiv je lak, baš gumast, kao što si rekla

    ReplyDelete
    Replies
    1. Finiš mu je interesantan. Inače bi bio samo običan sivi lak.

      Delete
  4. Kako si ubola ovo da je gumast, svaka čast :D Imam jedan iz ove kolekcije i tačno sam osetila to, ali nisam našla adekvatnu reč za opis. Ova nijansa ti prelepo stoji!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam uopšte zagledala druge lakove iz kolekcije pa nemam pojma kakvi su. Znači i oni imaju istu završnicu?

      Delete
  5. meni je pak super, i za samostalno šetanje i za pečatiranje :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da ima malo više punoće mogla bih ga i ja nositi samog. Ovako mi je ipak dobar samo za pečatiranje, ali je zapravo odličan u toj ulozi.

      Delete
  6. Meni je ovaj lak odličan za pečatiranje!!!
    Koristila sam ga par puta kad mi se činilo da će mi crna boja biti preagresivna...
    Viš, meni nije za samostalno nošenje... :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni meni nije za samostalno nošenje, ali morala sam da ga probam i tako. :D

      Delete

Hvala vam što ste izdvojili vreme da pogledate moje slike, pročitate članak i što želite da podelite sa mnom i drugima svoje mišljenje. Molim vas da mi ne ostavljate linkove ka svojim blogovima, sajtovima, slikama kučića i mačića i ostalim lepotama. Sama ću kliknuti na vaš profil ako mi ostavite smislen ili zanimljiv komentar, a komentare sa linkovima tretiram kao spam.

Thank you for taking time to look at my photos, read the article and share your opinion on the subject. Plese, don't link to your websites, blogs, puppy and kitty pictures and other stuff in comments. I'll check out your profile on my own as long as you leave a sensible or interesting comment and I'll treat comments with links as spam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...