17 March 2021

Flormar Full Color FC23 Petite Mint

Pošto smo u petak mazale mint lakove i pokazala sam vam tačkasti manikir, vreme je da vam predstavim i lak koji sam koristila kao osnovu. Dobila sam ga prošle godine, dok smo još radili iz kancelarije, od koleginice kojoj nije legao. Kako volim mintaće, nisam se bunila :) Flormar lakovi se mogu nabaviti u Lilly i DM drogerijama i koštaju oko 120 dinara, mada često budu na popustu.
Since we have worn mint polishes since Friday and I have already shown you my dotticure, it is time to show you the polish I used as base. I have gotten it last year, while we were still working from the office, from a coworker who didn't feel it. And as I love minty polishes, I didn't object :)
Flormar Petite Mint je pastelna mint zelena krema visokog sjaja. Ovaj lak sam nosila u par navrata prošle godine, ali mi se nije svidelo kako se nanosi. Full Color lakovi su pigmentisani, ali gusti, što može da rezultira neujednačenom površinom. Tanka četkica u ovom laku ne pomaže. Sa ovakvom formulom, bolje bi bilo da su stavili široku zaobljenu četkicu koja bi smanjila mogućnost da se u površini vide tragovi nanošenja. No pošto to nije slučaj, morala sam da se snađem na drugi način. Ovog puta sam ga probala preko Trend It Up Ridgefiller baze. Razlika u nanošenju je impresivna. Prvi sloj se i dalje nanosio neujednačeno, ali dva sloja su bila sasvim dovoljna za punu boju i pokrivenost i čak relativno glatku površinu. Mana? Sporo se suši i čak i kada se osuši ostaje mekan, tako da ne savetujem da ga nosite bez nadlaka.
Flormar Petite Mint is a glossy pastel mint creme polish. I have worn it a couple of times last year, but I didn't like how it applied. Full Color polishes are pigmented, but on a thicker side, which may result in an uneven surface. Thin brush does not help. With formula like that, it would have been better if they used wide flat rounded brush, which would lessen the chance of visible brush strokes. But since that was not the case, I had to find another way around it. This time I wore it over Trend It UP Ridgefiller base, and I was impressed by the difference in application. First coat was still patchy, but I got full colour and coverage on the second coat. I even managed to get teh serface mostly even. The downside? It is very slow to dry and even when it is dry it remains soft, so you should not wear it without top coat.

3 comments:

  1. Lep mintic :-) Steta za sporo susenje i za neodgovarajucu cetkicu, ali se vredi potruditi za ovako fin rezultat :-) Samo jos fali neki cvetic, bar na dva nokta :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh, pokušala sam da uradim nail art alkoholnim mastilima, ali je bio neuspešan te ga nisam predstavila.

      Delete

Hvala vam što ste izdvojili vreme da pogledate moje slike, pročitate članak i što želite da podelite sa mnom i drugima svoje mišljenje. Molim vas da mi ne ostavljate linkove ka svojim blogovima, sajtovima, slikama kučića i mačića i ostalim lepotama. Sama ću kliknuti na vaš profil ako mi ostavite smislen ili zanimljiv komentar, a komentare sa linkovima tretiram kao spam.

Thank you for taking time to look at my photos, read the article and share your opinion on the subject. Plese, don't link to your websites, blogs, puppy and kitty pictures and other stuff in comments. I'll check out your profile on my own as long as you leave a sensible or interesting comment and I'll treat comments with links as spam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...