12 February 2014

Zoya Anaka


Negde sam nedavno napisala da posle hot pink neonca koji mi nije prijao planiram ubrzo da predstavim i ružičasti lak koji mi se zapravo dopada. Odabrala sam ga samo da bih vam predstavila Zoya lak koji mi se činio da je moguća zamena za Essie The Lace Is On, koji nije uvezen, ali na kraju mi se lak veoma dopao i postao nešto mnogo više od poredbenog laka. Postao je deo moje kolekcije. Zoya lakovi ne sadrže toluen, dibutil ftalat, formalin, formalinski rezin, kamfor, sastojke životinjskog porekla i ne testiraju se na životinjama. Svi lakovi dolaze u bočicama od 15 ml. Obični lakovi koštaju 560 dinara, a Pixie Dust 700 dinara. Zoya lakove možete nabaviti u Ultra Sun, bilo uživo bilo preko interneta, kao i kod njihovih distributera u Beogradu, Čačku i Nišu.


I have recently written somewhere that after a hot pink neon polish that I was uncomfortable with you can soon expect a review of a pink polish I actually liked. I have only picked it because it looked like a possible dupe for Essie The Lace Is On, which wasn't imported here, but in the end I liked this polish so much that it became a lot more than a comparison polish. It became part of my nail polish collection. Zoya polishes don't contain toluene, camphor, formaldehyde, formaldehyde resin, dibutyl phthalate (DBP) and animal products and are not tested on animals.


Anaka (ZP496) je lak iz Truth kolekcije za jesen 2009. godine. Čini mi se da su skoro svi lakovi iz te kolekcije baš po mom ukusu, čak i oni koji na prvi pogled to možda nisu. Ovaj lak je jarka metalik ciklama ispunjena ružičastim šimerom. Na sajtu piše da ima i zlatnog šimera. Ja ga ne vidim, ali moguće je da je to do bazne boje i možda upravo on daje ovaj metalik sjaj. Konzistencija laka je nešto ređa, ali pigmentacija je veoma dobra. Puna boja se dobija već iz jednog sloja, ali dva su potrebna za ravnomernu pokrivenost. Zbog konzistencije se suši prilično brzo. Sa nadlakom je veoma postojan (tri dana bez linije na vrhovima), ali kada sam ga nosila bez nadlaka vrhovi noktiju su mi se izlizali već prvog dana. Svakako bih preporučila da ovaj lak nosite sa nadlakom jer onda šimer u laku postaje vidljiviji i prosto oživi, a lak dobije dubinu. Sve slike su snimljene na dnevnom svetlu. Imam dva sloja laka i nemam nadlak. Predstavljeni proizvod sam dobila na iskrenu recenziju. Za više informacija vidite moju politiku rada.


Anaka (ZP496) is from Truth collection for autumn 2009. I think all polishes from that collection are just to my liking, even those that maybe don't look like that at first glance. This one is a metallic cyclamen filled with pink shimmer. The official website says that it has gold microglitter as well, but I can't see it. It could be due to the base colour but it could be that it is this microglitter that gives metallic sheen. Formula is on the thin side, but it is well pigmented. One coat gives full colour, but it takes two coats to achieve even coverage. Because of consistency it dries fast. It is quite durable when worn with top coat (three days without even tipwear), but when I wore it without top coat I had tipwear on day one. I'd reccomend wearing this one with top coat anyway because it adds depth to the polish and brings shimmer in it to life. All photos were taken in daylight. I have two coats of polish and no top coat. I have received this product for an honest review. For additional info check my disclosure policy.

Zoya Anaka, L'Oreal Confettis, Flormar 400, Don Juan OC229

Anaka mi je poslužila kao baza za crtkanje povodom promocije L'Oreal Miss Manga maskare, o kojoj možete pročitati nešto više na mojoj Facebook stranici - https://www.facebook.com/media/set/?set=a.526295297483871.1073741835.373627349417334&type=1

Anaka was base for my nail art for L'Oreal Miss Manga media event, and you can see more photos on my Facebook page - https://www.facebook.com/media/set/?set=a.526295297483871.1073741835.373627349417334&type=1

30 comments:

  1. Moram da priznam da ovaj lak uopste ne vidim na tebi. Nije los, al nekako mi nije to to.

    ReplyDelete
  2. Kako je slatka Miss Mangaaaaaaaaa! :))

    Jako mi se svidja kako ti stoji ovaj lak :)

    ReplyDelete
  3. Bas je leeep! I svidja mi se kako izgleda na tvojim noktima,rekla bih da ti "stoji" :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala. Stoji mi i, začudo, dopada mi se kako mi stoji.

      Delete
  4. This Zoya polish is really a HOT looking one and it suites your skin tone very good!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you very much. I am so pleased both with the colour and how it looks on me.

      Delete
  5. Dopada mi se kako si uklopila elemente na poslednjoj slici, mada nisam fan Miss Mange i tog pravca. :-P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni ja nisam ljubitelj, ali sam htela da uradim nešto povodom promocije i ovo mi je delovalo kao najbolja ideja.

      Delete
  6. Da znas da ti odlicno stoji. U bocici mi deluje kao da je jelly. Super su ti fotke na fb-u. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I meni je delovao jelly, ali ipak je metalik i dobro pokriva.

      Delete
  7. Iznenađuješ me! Pozitivno!
    Boja je prelepa, kao i šimer a Manga manikir je fenomenalan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je što mogu i pozitivno da te iznenadim :* Inače se i dalje držim svojim omiljenih boja.

      Delete
  8. Lak je predivan! Mnogo ti bolje stoji od Maybelline laka :)

    ReplyDelete
  9. It is so gorgeous - my kind of pink <3

    ReplyDelete
  10. Složiću se sa prvim komentarom, upravo to sam htela da napišem, prosto ga ne vidim na sebi jer ciklama boja nije po mom ukusu (podseća me na malu maturu, te sezone su se sve klinke ložile na garderobu u toj boji i nekako mi je od tada na crnoj listi).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moja mala matura beše davno. Ne sećam se ko je šta nosio, ali se sećam da sam ja imala belu majicu na šniranje preko celih leđa, iscepane crne farmerke sa iscrtanim japanskim ideogramima za metal i čipkani kaftan :D Izgledala sam užasno, ali sasvim u skladu sa svojom ličnošću :D

      Delete
  11. cime skidas ove loreal sljokice? ili uopste takve konfete? :) hvala na odgovoru unapred!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sve šljokice skidam folija metodom - na parčence vate sipam aceton, vatu stavim na nokat i nokat umotam u aluminijumsku foliju. Posle tri minuta sve šljokice se skinu lako.

      Delete
  12. Prelepo, ali prelepo sti stoji! Toliko kulturna pink boja, da nemam reci, inace mnogo volim ovakve lakove, iako ih mnogi ne vole ili ih smatraju staromodnim. Meni su vrlo zenstveni :)
    Divna si, evo ti pesmica:
    http://www.youtube.com/watch?v=PcxF_KjKPiI

    Alekta*

    ReplyDelete
  13. slatka bojica... odličan crtež, daj malo više nail arta ubuduće :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti. Teško da ću se baciti na nail art, ali potrudiću se da uključim više pečatiranja.

      Delete
  14. Cini mi se da je i Scrangie napisala da ne voli ruzicasto ali joj se ovaj lak iskreno dopada kao i tebi. Izgleda da ti stoji bas dobro, sto se za onog ruzicastog neonca ne bi moglo reci.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila sam ubeđena da ću i ovaj proslediti, ali ne dam ga. Moj je, moj :D Pink neonac je... Nije za mene. Nije loš, samo nije za mene.

      Delete

Hvala vam što ste izdvojili vreme da pogledate moje slike, pročitate članak i što želite da podelite sa mnom i drugima svoje mišljenje. Molim vas da mi ne ostavljate linkove ka svojim blogovima, sajtovima, slikama kučića i mačića i ostalim lepotama. Sama ću kliknuti na vaš profil ako mi ostavite smislen ili zanimljiv komentar, a komentare sa linkovima tretiram kao spam.

Thank you for taking time to look at my photos, read the article and share your opinion on the subject. Plese, don't link to your websites, blogs, puppy and kitty pictures and other stuff in comments. I'll check out your profile on my own as long as you leave a sensible or interesting comment and I'll treat comments with links as spam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...