14 October 2015

Cuccio Beijing Night Glow


Još jedan od brendova koji ćemo moći da vidimo na predstojećem Dodiru Pariza je Cuccio. Moje dosadašnje iskustvo sa Cuccio lakovima je bilo frustrirajuće. Prvi lak koji sam probala je bio san snova (Dubai Me An Island), a naredni krajnje razočaravajuć (So So Sofia). Zbog toga mi je bilo potrebno ovoliko vremena da se nateram da probam preostala dva koja sam kupila. Sada mi se mišljenje o brendu ipak popravilo, a u nastavku teksta možete pročitati i zašto. Cuccio je američka firma koja proizvodi profesinalne proizvode za manikir i pedikir. Lakovi su od 13 ml, 3-free su i nisu testirani na životinjama.


Another brand we'll get to see at upcoming Touch of Paris expo is Cuccio. My experience Wwith Cuccio Color so far has been frustrating. The first polish I've tried was a dream (Dubai Me An Island), but the second one was an epitome of disappointment, which is why it had taken me this long to try the other two I have. I needn't have worried, my opinion of the brand has improved and you can learn why if you continue reading. Cuccio is an American brand that makes professional manicure and pedicure products. Cuccio Colour nail polishes come 13 ml bottles, they are 3-free and cruelty-free.

OPI Royal Rajah Ruby - Morgan Taylor Vixen In a Mask - China Glaze Short And Sassy - Cuccio Beijing Night Glow - Trind CC119

Cuccio Beijing Night Glow (6028) je deo A Kiss in Paris kolekcije, u kojoj se nalaze topli lakovi pretežno crvenih tonova, kao stvoreni za jesen i zimu (ako vodite računa o tome). Beijing Night Glow je bakarno-bordo lak ispunjen raskošnim šimerom koji izgleda skoro užareno. Pošto dosta vuče na braon i bakarno, u kolekciji nemam mnogo lakova koji bi mu bili slični. Isprva je delovalo da je sličan OPI Royal Rajah Ruby, Morgan Taylor Vixen In a Mask, China Glaze Short And Sassy i Trind CC119, ali se po tonu razlikuje i od Morgan Taylor i od China glaze. Od OPI i Trind lakova se razlikuje po svetlini. Pretpostavljam da bi mu najsličniji bio OPI German-icure by OPI, ali taj lak nemam te ne mogu da napravim pravo poređenje. Šimer i boja Beijing Night Glow su vidljivi i pri blagom osvetljenju.

OPI Royal Rajah Ruby - Cuccio Beijing Night Glow - Trind CC119

Cuccio Beijing Night Glow (6028) is part of A Kiss in Paris collection, which contains warm colours, mostly reds, perfect for autumn and winter (if you pay attention to such things). Beijing Night Glow is coppery-burgundy polish with rich, almost incandescent shimmer. Since it leans a lot to brown and copper, I don't have that many similar polishes. At first it looked like it might be close to OPI Royal Rajah Ruby, Morgan Taylor Vixen In a Mask, China Glaze Short And Sassy and Trind CC119, but it differs from Morgan Taylor and China glaze in terms of tone. The lightness sets this one apart from OPI and Trind polishes. I guess it could be close to OPI German-icure by OPI, but I don't have that one and can't give you a true comparison. Shimmer and colour of Beijing Night Glow are visible even in low light.

Cuccio četkica - Morgan Taylor četkica - OPI četkica


Cuccio četkicu sam već hvalila. Ona je široka i ravno sečena, poput OPI i Morgan Taylor četkica, ali je nešto uža od njih. Prilično je mekana pa ne ostavlja brazde u laku, a i da ih ostavlja one se bi videle jer je lak samoravnajuć. Pigmentacija je odlična i puna boja se dobija iz dva sloja. Lak se suši veoma brzo, a i postojan je. Slike su snimljene na suncu. Imam dva sloja laka i nemam nadlak.


I have already praised Cuccio Colour brush. It is wide, flat and cut straight, similar to Morgan Taylor and OPI brushes, but it is not as wide as those. It is quite soft and doesn't leave marks, but even if it did it wouldn't matter as formula of this polish is self-leveling. Pigmentation is excellent and it takes two coats for full coverage. Drying time is fast. Polish is quite durable. Photos were taken in sunlight. I have two coats of polish and no top coat.


24 comments:

  1. I think you're the best on describing and reviewing a polish! You're so detailed and precise!
    As about the polish, it is a wonderful one perfect for this season!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you, Andrea. You are very kind. I am only good at describing when a polish inspires me, and this one was very inspiring. :D

      Delete
  2. I love how deep this is! And I agree with Manases, you are excellent at reviewing :)

    ReplyDelete
  3. OPI Muir Muir On The Wall je slican, ali tamno makadamija. Ovaj ima topliju crvenu notu. Divan je-pravi jesenji.
    P.S. izvini sto "ispadam" iz konteksta,ali buduci da ne znam nikoga, ko o bazama, lakovima i noktima uopste, zna vise od tebe, zamolila bih te da mi das preporuku. Evo o cemu je rec:Trazim bazu koja nije ucvrscivac, koja je bar 3 free i koja je nepropusna za boju (uk MK nema ni Essie ni Zoya lakova). Sta bi ti preporucila (imam tanke i meke nokte koji lako listaju, koristila sam Eveline 8 in 1ali moram da prekinem). Pozdrav Ljilja

    ReplyDelete
    Replies
    1. Muir Muir zapravo po boji nije nigde blizu ovog laka. ;)
      Što se pitanja baze tiče, ne mogu ti ništa preporučiti jer meni su nokti prirodno žuti pa o nepropusnosti baza ne mogu da govorim.

      Delete
    2. Uzeh neki "PUPA Base Ultralevigante" (valjda je baza za izravnavanje). Videćemo kako će da se ponaša...U svakom slučaju, hvala na iskrenom odgovoru.

      Delete
    3. Pupa bi trebalo da bude dobra. To je brend sa kojim nemam iskustva pa bi me zanimalo da čujem tj. pročitam tvoje utiske.
      Inače, meni je uvek krivo kada ne mogu da budem od pomoći. Da si me pitala za trajnost laka imala bih gomilu preporuka, ali za nepropusnost boje zaista ne mogu ništa da kažem kad je to aspekt na koji ne obraćam pažnju jer mi zaista ništa ne znači.

      Delete
  4. Oh wooow - so vampy and absolutely gorgeous!!

    ReplyDelete
  5. Joooj ova boja mi je baš baš blagdanska :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vidim da se ti polako spremaš za praznike. :D

      Delete
  6. Baš sam pomislila kako me podseća na Short & Sassy. Predivan je, baš volim ovakve lakove.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dovoljno se razlikuju da mogu da opravdam što imam oba. :D

      Delete
  7. It's very vampy and deep and even if it isn't 100% my shade, I'm impressed!

    ReplyDelete
  8. Kako mu je boja intenzivna, sviđa mi se. :)

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. Vidiš kakav je na zubatom suncu? Zamisli ga sada na suncu tu kod tebe. :D

      Delete
  10. krasotan *.*
    meni totalno 'smrdi' na devedesete i obleke od baršuna <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Na svu sreću, nikada nisam nosila baršun. Osim jedne crne suknje na gotik večeri. :D

      Delete

Hvala vam što ste izdvojili vreme da pogledate moje slike, pročitate članak i što želite da podelite sa mnom i drugima svoje mišljenje. Molim vas da mi ne ostavljate linkove ka svojim blogovima, sajtovima, slikama kučića i mačića i ostalim lepotama. Sama ću kliknuti na vaš profil ako mi ostavite smislen ili zanimljiv komentar, a komentare sa linkovima tretiram kao spam.

Thank you for taking time to look at my photos, read the article and share your opinion on the subject. Plese, don't link to your websites, blogs, puppy and kitty pictures and other stuff in comments. I'll check out your profile on my own as long as you leave a sensible or interesting comment and I'll treat comments with links as spam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...