17 October 2015

26. Sajam kozmetike Dodir Pariza


Danas i sutra se u Hali 2 beogradskog Sajma održava 26. Sajam kozmetike Dodir Pariza. Učestvuje dosta izlagača, mada deluje kao da ih je manje nego inače. Kako to obično biva, većina izlagača koji nude program za nokte ima pre svega proizvode namenjene profesionalcima ili makar stvari koje zahtevaju sušenje u lampi, ali i mi koji petljamo samo sa klasičnim lakovima možemo naći dosta toga za sebe. Ulaznica je 350 dinara, a sajam je otvoren danas i sutra od 10 do 20 časova.


Unitech se tradicionalno nalazi maltene na samom ulazu u halu 2, na velikom štandu (1). Naravno, meni je među svim lepim stvarima koje imaju u ponudi najzanimljiviji CND program. Od prošlog sajma noviteti su nova CND LED lampa i nadlak, Rescue RXx tretman za jačanje (i hidriranje) noktiju i Contradictions kolekcija, koja sadrži 8 Vinylux lakova i 6 Shellac boja. Sajamski popusti su 10% na CND program, s tim što postoji poseban popust od 20% na lampe i od 30% na Vinylux i na aditive. Sa ovim popustom Vinylux lakovi koštaju 688 dinara. Takođe su mi bili zanimljivi Vinylux setovi Something Blue (3814 dinara) i Jet Set Go (2860 dinara).


Primax (22) je obično štand koji prvi posetim, zbog OPI korpice u kojoj se po ceni od 500 dinara mogu naći zaostali lakovi iz starijih kolekcija. Po prvi put na sajmu sada postoji posebna korpica sa DS lakovima i setovima lakova po ceni od 850 dinara umesto 1500 i više. Od setova sam videla mini Sheer Tints, Mariah Carey i par Soft Shades mini setova, kao i jedan set od dva standardna laka is Muppets Most Wanted kolekcije. OD Designer Series lakva sam zapazila Treasure, Mystery, Indulgence, Reflection, Reserve, Illuminate, Lapis i Pewter. U korpicama sa standardnim lakvima po 500 dinara ila dosta šljokica, ovog puta iz Peanuts kolekcije, bili su tu i valiki Sheer Tints lakovi, kao i boje iz Mustang kolekcije i Miss Universe, a videla sam i par Royal Rajah Ruby lakova, Gargantuan Green Grape i čak jedan Suede lakić. Poslednja kolekcija koja je stigla je Venice, kolekcija za jesen/zimu 2015. i ona, uz Color Paints, zauzima glavno mesto na ovom štandu. Cena ovih lakova na sajmu je 850 dinara. Praznična kolekcija pod imenom Starlight tek treba da nam dođe. Osim OPI lakova, na sajmu možete po sajamskoj ceni kupiti i Avoplex sredstva za negu, kao i sve baze i nadlakove koji postoje u OPI ponudi, a tu su i Infinite Shine hibridni lakovi, kao i gel lakovi.


Alessandro štand (23) pažnju privlači što šarenim bočicama StripLac-a, što kremama za ruke. Kako je sada ipak sezona kada je potrebna dodatna nega rukama, Alessandro priskače u pomoć bogatom ponudom proizvoda za negu ruku, noktiju i stopala. Meni su pažnju privukle preslatke limenke sa kremicama za nokte i Snowglobe krema za ruke. Naravno, tu su i drugi tretmani za nokte i zanoktice, kao i lakovi. Klasični Alessandro lakovi se na sajmu prodaju za po 400 dinara, a toliko su i mini lakovi iz novih kolekcija Prêt-à-porter i Glam Rock, a oni iz Showtime i Sunday Rose kolekcija su po 300 dinara.


Alexandar Cosmetics tradicionalno zauzima najveći prostor na sajmu, a nemali deo tog prostora odlazi upravo na razne vrste proizvoda za nokte. Meni su, naravno, pažnju pre svega privukli China Glaze lakovi, posebno The Great Outdoors kolekcija. Osim nje, od prethodnog sajma su nam stigle i kolekcije Road Trip, Desert Escape i Ghoul’s Night Out, kao i mini lakovi (3,6 ml, 213 dinara) i setovi sa poklonima. Tu su i Everglaze lakovi i IBD, Seche i Poshe proizvodi. Popusti koji su u toku na Alexandar Cosmetics sajtu važe i na sajmu, a spremili su i sajamske popuste od 5% za kupovinu veću od 2000 dinara i 10% za kupovinu u vrednosti preko 10000 dinara.


Među novim izlagačima je Silver Line je novi uvoznik Cuccio programa (štand 103). U ponudi imaju kako preparate za profesionalni manikir i pedikir, tako i lakove i sredstva za negu u kućnoj režiji. Na sajmu su dali velike promotivne popuste, a posle sajma ćete ove proizvode moći da kupite samo u salonima koji koriste Cuccio proizvode. Redovna cena lakova će biti 550 dinara, a na sajmu možete kupiti tri za 750. Velika pakovanja ulja za nokte su po 690 dinara. Setovi laka i gel laka u istoj boji će koštati 1500 dinara, ali na sajmu su dva takva seta 2200 dinara. U ponudi još imaju i kupke, mleka i butere za ruke i stopala.


Ultra Sun ima prodajni štand (143), ali nisu izložili sve svoje brendove. Na svu sreću Zoya jeste u ponudi na sajmu, a tu su i Nail Perfect, Body Cosmetics i letošnji novitet - City Color šminka. Za sve drugo možete posetiti njihovo prodajno mesto u Gandijevoj ulici, gde tokom trajanja sajma važi popust od 15%. Na sajmu robu koja već nije na popustu možete kupiti po 10% nižoj ceni, a Zoya lakove koji su na sniženju do kraja godine po toj ceni možete kupiti i tokom sajma. Nažalost još uvek nema novih kolekcija.


Karika Group (štand 9) je na sajam donela Crisnail program i druge brendove koje imaju u ponudi. Po ko zna koji put ću reći kako je Crisnail 400/4000 turpija jedina koju iznova i iznova kupujem, a i vama savetujem da bacite pogled na njihov izbor papirnih turpija. Takođe mogu da preporučim čelične instrumente za manikir i pedikir koje imaju u ponudi. Crisnail lakovi se prodaju po ceni od 269 dinara, a za kupljenih 10, odnosno 20 dobijate 10%, tj. 20% popusta, ali nisam primetila da imaju neke nove boje.


Depil Medic Shop (16) nudi najrazličitije proizvode za salone, a na sajmu sve možete kupiti po 5% nižoj ceni. Na ovom štandu ćete naći između ostalog Golden Rose Rich Color i Holiday lakove, Moyra tretmane za nokte, Konad lakove za pečatiranje, razne ukrase za nokte, kao i moj omiljeni aceton.


Pronails (115) sam tek proletos na Svetu Lepote imala priliku čestito da obiđem i prijatno sam se iznenadila širinom ponude. Za profesionalce imaju opremu za nadogradnju, kao i preparate i alat za manikir i pedikir, a za nas lakoholičare imaju čitav spektar lakova za nokte, tretmana i ukrasa. Sajamski popust je 10%.


Mystic Nails (125) je štand na kome skoro uvek uzmem neke nalepnice za nokte, ali osim najrazličitijih dekoracija ovde možete uzeti i MyStyle lakove za nokte, alat za nail art kao i program za nadogradnju noktiju.


Donna Cosmetics (123b), Crystal Nails (127), Nail System Prima (2) i Vega Nails (111), Brillbird nude malo toga za nas korisnike klasičnih lakova, ali zato imaju različite proizvode za nadogradnju noktiju, kao i gel lakove. Neki izlagači koje sam navikla da na sajmu viđam ovom prilikom nisu prisustvovali. Među njima je Aluna, koja obično na sajmu nudi Jessica program po veoma povoljnoj ceni. Oni su ove godine otvorili veleprodaju u Beogradu u Yu Biznis Centru, a ovom prilikom su Sajam odlučili da propuste. Ni GP Contour ovog puta ne učestvuje, ali za kraj godine nam sprema uvoz novih Morgan Taylor kolekcija.

22 comments:

  1. Detaljan izveštaj, kao i uvek. Je l' mi se to čini ili je nova cena Cuccio lakova skoro pa duplo manja? :O Inače, dopadaju mi se lakovi koje si uzela. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne čini ti se. Cuccio je sada jeftiniji i mnogo bliži onoj ceni koju ima u svetu. ;)

      Delete
  2. Vrlo detaljan post, kao da virtualno šećem s tobom od štanda do štanda :) :D
    (Osim što bi ti uživo vjerojatno pizdila na mene jer bi ja cijelo vrijeme uzdisala i bila neodlučna što kupiti, što ne, što mi treba, što želim...) :D
    Uglavnom, baš ti zavidim ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne bismo imale problem. Čim bi postala neodlučna ja bih te uodlučila. :D
      Nedavno sam čitala izveštaje sa Olimpije, čini mi se. Neki veliki UK sajam kozmetike. E ono je vredno zavisti.

      Delete
  3. Ja sam trazila Zoya lakove, i trazila i trazila...i na kraju ne nadjoh :( Ne mogu da verujem da su imali tako velike reklame a ja sam uspela da ih promasim. Kako ja nisam znala da je popust do kraja godine, sigurno cu poruciti online :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nadam se da nisi makar uzalud išla i da si našla nešto lepo za sebe i na sajmu.

      Delete
  4. Ja odustala na kraju od Pixie Dust(ova) i Zoya Payton. Imam previše sličnih lakova. Uzela samo neki zeleni (mislim da se zove Gioanna).
    Oduševila se ponudom Cuccio lakova, žalim sad što ne uzeh još jedan set. Odustala sam od ovog ulja za zanoktice, ali naravno, nisam se vratila kući bez par komada OPI DS Lapis :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa lepo si ti to izaranžirala - malo odavde, malo odande i eto fine kupovine. :)

      Delete
  5. Jako mi je zao sto nisam mogla da dodjem a vidim da je sve bilo i vise nego savrseno :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Čak i da nije savršeno, uvek bude zabavno. :)
      Nadam se da ćeš uspeti da dođeš na prolećni sajam, tada obično bude bogatija ponuda.

      Delete
  6. Lepo. Šteta što nisu bile nove kolekcije (OPI i ZOYA). Ali proleće je odmah tu, iza ugla :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, i prolećne kolekcije. :D Moram imati onaj žuti Hello Kitty OPI.

      Delete
  7. It must have been wonderful to linger around between all these brands...

    ReplyDelete
  8. Stvarno ne znam kako sam propustila treću OPI korpicu. :D
    U UltraSun ću svratiti jednom nevezano za sajam pa lepo pogledati sve što me zanima kada je Zoya u pitanju, a pre toga dobro prelistati tvoj blog. :D
    A oni Golden Rose lakovi koje si fotografisala uopšte nisu stajali na štandu u tolikom broju kada sam ja bila, a šteta. :/
    Kao i uvek, odličan post, možda je ipak pametnije da sledeći put sačekam da ga objaviš pa onda krenem na sajam. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Upravo čitam tvoji izveštaj i vidim da si se baš lepo ponovila, takođe da si videla neke stvari koje ja nisam, no o tome ću kod tebe. :)

      Delete
  9. Planirala sam da dodjem u BG za "Dodir Pariza", ali zbog posla nisam mogla nikako. Zahvaljujuci tvom postu, moja sestra je dobila spisak i danas mi kupila sve sto sam trazila, a i nesto sto je ona izabrala :)... Jedva cekam da mi stigne! Prava si mala net-enciklopedija za manikir

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hej, baš mi je drago da je makar sestra mogla da ti ulovi nešto. Taman si izbegla gužvu i vrućinu. :D

      Delete
  10. zgodna virtualna šetnjica :D
    ne mogu ne primjetiti da su opi lakovi tu skoro pa duplo jeftiniji nego kod nas :/
    sajam ili ne, meni je aleksandar kozmetik favorit i omiljeni shopping svaki put kad dođem do novog sada :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kod nas su cene tih salonskih brendova bliske veleprodajnim pa verujem da otud dolazi ta razlika. Naši idu na količinu, a kod vas verovatno idu na veći profit po prodatom primerku.

      Delete
  11. uvek volim da pogledam ove postove, iako nisam bila na sajmu ne pamtim

    ReplyDelete
    Replies
    1. Izbegla si gužvu i vrućinu od reflektora.
      I gomilu sjajnih bočica. :P

      Delete

Hvala vam što ste izdvojili vreme da pogledate moje slike, pročitate članak i što želite da podelite sa mnom i drugima svoje mišljenje. Molim vas da mi ne ostavljate linkove ka svojim blogovima, sajtovima, slikama kučića i mačića i ostalim lepotama. Sama ću kliknuti na vaš profil ako mi ostavite smislen ili zanimljiv komentar, a komentare sa linkovima tretiram kao spam.

Thank you for taking time to look at my photos, read the article and share your opinion on the subject. Plese, don't link to your websites, blogs, puppy and kitty pictures and other stuff in comments. I'll check out your profile on my own as long as you leave a sensible or interesting comment and I'll treat comments with links as spam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...